Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Pitoova cev

3 0

Sale

Najlakse okriviti nekog ko nije ziv , PROSTO !!!

4 2

Mihajlo

Mrtva usta ne govore. Uvek je mrtav pilot kriv!

4 1

Marko

Jedna epizoda emisije "Air crash investigation" je posvecena ovom slucaju. Prema zakljucku francuskih inspektora, nedvosmialeno je kriva posada. I prema crnim kutijama.. Tako da mislim da je slucaj resen jos pre par godina.

9 1

Boldrick

Led je zaledio senzor i to je dovelo do pada aviona. kako je to greska pilota?

8 5

Na ivici propasti

i ja sam gledao istragu o toj nesreci i koliko sam shvatio krivica pilota je sto su u toj situaciji kada je sve krenulo da se desava i da avion gubi brzinu (sto su mogli da vide ili osete), jednim lakim manevrom su mogli da izbegnu pad, trebalo je da nos aviona malo spuste na dole i avion bi dobio potrebnu snagu da nastavi let, a jedan od pilota je uporno vukao rucicu upravljaca na gore i time dodatno usporio avion i obezbedio siguran pad. Dok je glavni kapetan primetio sta ovaj radi i rekao mu da uradi suprotno, vec je bilo kasno, avion je bio na 200-300 m iznad okeana i tu je vec bio kraj...tragican slucaj ali po mom "strucnom" misljenju greska nije samo na jednoj strani nego je tehnicka greska, plus pogresna reakcija pilota i eto nesrece...

9 0

Pedja

Jesu pojave leda na pitostatickim cevima iskljucile autopilota ! Ali ukratko to neznaci da posada nije mogla manuelno upravljati avionom! Za svaku gresku manje vise ima predvidjena procedura ! Ko procita pazljivo izvestaj, shvatice sta je se sve desavalo! I u prvom i u drugom izvestaju, na zalost samo neiskustvo posade dovela je do ove katastrofe! A 330 je savremen avion, i samo tri poteza su mogla da avion stabilisu! Kada se kapetan vratio u kokpit vrlo brzo je shvati sta se desava. Na zalost suvise kasno!

4 0

Dzhoni

tako što je kopilot, koji je bio upravljajući pilot u tom trenutku leta, totalno pogrešno upravljao avionom, tj, u toj situaciji je upravljao avionom kao da je prvi put seo u kokpit...

3 0

Milisav

Hm, zar nije bilo kombinacija oba? Ako se dobro sećam altimetar im je bagovao, pilot je spavao a neiskusni kopilot je pri maloj brzini krenuo u uspon što je dovelo do stallinga. Dok se pilot probudio, bili su već prenisko da bi izveli potreban manevar. Mislim da je obnova ove priče samo PR deo prepucavanja ko će da plati koliko odštete. Bolest 21. veka.

9 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo