Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neki

Treba pozdraviti projekat i pomenuti da takvi super kompjuteri i sistemi trebaju imati široku primenjivost. Jedan poznati noviji primer je uvođenje INGV sistema za praćernje seizmičkih promena u Italiji posle nekoliko većih potresa od 2009. Sada takav sistem od 350 stanica u realnom vremenu upozorava na kalkulisane trendove potresa i može spasiti stanovništvo upozoreno na evakuaciju.

7 0

Realista

...nije to nista! Srbija ce do 2020. uloziti duplo toliko ali dinara na doprinose kabadahija iz SPC-a na grbaci siromasnog naroda Srbije! Nije da mi je zao, narod je to i demokratski izabrao, samo isticem da i mi konje za trku imamo. (Evo, dok ovo pisem, smesi mi se desno od komentara Irinej u epizodi "Hvala Gospodu na Vucicu..." - i sve mi je jasno.

42 2

Bob

Kao sto superkompjuter moze svojim neverovatnim procesorima da simulira veoma komplikovane dogadjaje kao sto su vremenske nepogode i predvidja ih u prihvatljivom vremenu, nas patrijarh i bratija to mogu da saznaju samo pogledom na gore. Bog nas posebno voli kao narod, zato nas i blagosilja ugodnim zivotom i divnim i postenim ljudima koji nas vode.... Cim zavrse koridor 10, eto precice do raja!

25 0

Lefty

Čuli da nasa premijerka uvodi računare po Srbiji, pa ko vele da ih ne prestigne Srbija po napretku tehnologije.

30 1

Eva

Na sta se sve rasipa novac poreskih obveznika? Ako ovako nastave sticice da se integrisu u Naprednu Srbiju.

18 14

Novak

Ulaganje u visoku tehnologiju je jako dobar potez. U ubedljivoj vecini slucajeva je bolje ulagati u razvoj

9 0

Deki

Da bi rudarili bitkoine

41 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo