Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

KP

Ovo je po meni, opet klasicna zamena teza. Mi smo krivi sto zagadjujemo okolinu. A probajte da zabranite proizvodjacima I trgovcima da pakuju proizvode u plastiku ili neku drugu ne razgradivu ambalazu, da li ce bilo koja drzava uspeti u tome. Radi se o njihovoj zaradi. Plastika je, ne znam koliko puta, jeftinija za proizvodjaca umesto povratne I zamenljive ambalaze. Zato razmislite da li smo (osim uopsteno nekulture) samo mi, potrosaci, krivi za zagadjivanje okoline. I jos nesto, prvo platimo tu stetnu ambalazu a posle je besplatno dajemo na reciklazu da ne bi zagadjivali okolinu. Nesto mi tu ne klapa.

0 1

Zorki

Otvoriti domaću fabriku cegera..papirnih kesa i zabraniti plastične kese.

4 1

Slađana Prodanović-Mićić

Goblin@Da,tačno je da je domaće vaspitanje,ali ima i nešto drugo.Generacijama kada se plaća kazna,nered se iskoreni.Ali ipak bi trebala naša država da s vremena na vreme pusti reklame da se čovek makar jednom dnevno treba okupati,a ne nedeljno kako to većinom rede...uđite u gradski prevoz!!!!

4 0

mile

U čemu je problem odmah da se zabrane.

10 0

Cupko

Zabraniti prodavnicama i marketima da ih drze i resis problem

17 0

Ribar

Zabranite kese ali pojacajte jos malo plasticne flase i ambalazu,nemoj te slucajno da stavite kontejnere za otrovne baterije,vadite naftu iz mora jer sta je par hiljada kvadratnih kilometara naftne mrlje,naravno nastavite da proizvodite struju iz uglja,ispregradjuj te sve vodotokove da ne moze riba da se mresti,ali ce zato povecanje cena plasticnih kesa sve da resi.

18 1

Djura

Kako objasniti srbinu da svaka autobuska stanica nije Piksla.

15 0

Napredak

Pa i mi cemo da placamo kese uskoro, za nase dobro. I vazduh cemo da placamo. Za nase dobro.

5 13

Rada

Plastične kese zabraniti!!! Ugušiše nas

23 0

Djokica

Zabraniti upotrebu kesa u prodavnicama.Papirne kese .Pakovanje u plasticne kese i ambalazu primeniti gde stvarno mora.

23 0

Grdana

To je bilo u Pirotu u vreme SFRJ. Nosiš kesu od kuće jer u radnji košta.

61 0

Zaklina

posle je operes i ispeglas !

1 2

Kiks

Ili da se tako uvede i kod nas, ili da uvedu papirne

57 11

Goblin

platnene torbe, koje traju 20 godina, nikako papirne; Srbija uništava i zdrava stabla šuma, po principu "državno" baš me briga...

78 0

Slađana Prodanović-Mićić

To je ono naše prokletstvo...džabe je pa se uzima više nego je potrebno.Ja bih ipak pre kesa uvala kazne za ličnu higijenu,pljuvanje po ulicama...imao mi mnogo da dostignemo kese.

61 7

Marija

slazem se. Evo da pocnemo od opusaka. Ima ih na tone alako je resiti. Kako smo brzo resili skupljanje izmeta tako bisml mogli i ovo.

43 0

Goblin

to je Slađo, vaspitanje domaće, kućno, elementarno. ..U Sloveniji ta uglađena svita ne pljuje, niti u Mađarskoj, čak se i vojvođani kontrolišu...al čim se ovi uglađeni "stranci" nađu na teritoriji "uže" Srbije; dobiju oralni diareju... da ne pominjem limenke kroz prozor auta, patike, kutije i sl. Dakle, novčana kazna je iz "Raja izašla"

53 2

Tea

Na Siciliji dobiješ gratis papirnu kesu.

37 2

Žika moravac

да! Али,знаш ли КОЛИКО је Сицилија далеко,злато?

21 16

Vec Vidjeno

Nešto pametno da se čuje ovih dana..Cenu bih povećao pa ko želi da "drpa" plastične kese pri kupovini neka se dobro zamisli

64 2

NikolaS

Hitno uvesti i kod nas zabranu upotreba kesa.

58 1

Skadarlija

Uvesti pod hitno naplatu kesa i u Srbiji i to da košta 50 din. pa ko voli nek izvoli! Uvesti takođe istovremeno stroge novčane kazne za davanje gratis kese kupcima! Rezultati bi bili vidljivi vrlo brzo.

67 4

BB

Pričam ti priču. U firmiranim radnjama napravim pazar i traže mi 15-20 centi za kesu. Pa časti me papirnom ako je do ekologije. Potez koji ponekad kida nerve pogotovu kad su prodavačice ljubazne i nasmejane.

17 31

Mix

Bicu srecan kad se i kod nas to uvede. Niko vise u snabdevanje ne nosi cegere, vec samo kese, kese, kese kojih ima i na drvecu, u travi, vodi, hodnicima....

108 1

Mix 2

..tako je...👍

46 1

Jok

vala ja nosim. I cudno me gledaju kada kazem ne treba kesa

58 1

Miki

Da! Totalna nebriga drustva ,edukacija pre svega u skolama ,pa nadalje , uvesti kazne za prodavce .... Ma sve se moze kad se hoce !Ovde - NECE moci jer to mnogima odgovara a pogledajte reke ,obale ,ulice ! Radio studiju za pikavce bacene po stanicama ,ulicama i tako dalje .. Istiinit podatak da se Dnevno na svim prostorima nadje oko O s a m tona pikavaca! Za to razgraditi je potrebno NEZAMISLIVO tri stotine Tona vode ! Pa zar nije sve jasno samo onima sto sede u foteljama izgleda N I J E !!!

2 0

TT

Bravo! Sto pre uvesti i kod nas.

75 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo