Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Za slobodu i pravo se moras sam izboriti. Ne ocekuj to od drugog.

3 1

Mimir

Gospodine Han da je premijer drzave iz koje dolazite pozivao novinare telefonom kako bi im uredjivao emisije morao bi da podnese ostavku, zar ne? Podrzavali biste vi Sadama i Gadafija ponovo samo dok igraju kako vi svirate, to je ta skola!

9 0

Svetlanast.

U vreme Slobodana Milosevica bilo je moguce objaviti prostakluke, cesto i lazi na racun Milosevica i njegove porodice ali i rezima u celini.Da li je to dokaz da u vreme Milosevica nije bilo cenzure.Danas je takodje moguce u tabloidima, nekim sajtovima pisati svasta o Vucicu, njegovoj porodici i SNS-u.Da li je to dokaz da cenzure nema.Naravno da nije.Nije ni to sto vise nema "Utiska nedelje".Vlasnik b92 ukinuo - njegovo pravo.Dokaz da cenzure ima je to sto se svaka kritika vlasti tumaci kao napad na drzavu /vojsku/, sto se umesto argumenata koristi rec LAZ /BIRN/, dokaz je odnos prema Sasi Jankovicu /ako poslanici SNS-a njega provlace kroz blato, sta bi snaslo novinara/, dokaz je sto se niko ne usudjuje da objavi argumente protiv "Beograda na vodi", dokaz cenzure je sto premijer Vucic bivseg ministra Radulovica javno naziva NESRECNIKOM a niko ne sme Radulovicu da omoguci da javno kaze sta zamera "uspesnim reformama", dokaz cenzure je napad na javnog tuzioca Vukcevica u slucaju Dikovic, dokaz cenzure je tromesecni strajk advokata i sunovrat pravosudja, dokaz je smesni ministar Verbic koji ne razume prosvetare i poslednji neverovatan slucaj izmene propisa u vezi sa finansijskim izvestajima /"zavrsnim racunima"/ koji su do te mere komplikovani da niko ne zna da ih popuni a oterace strance koji bi da nesto rade u Srbiji, dokaz cenzure je i to sto kad se neka kritika drzavnog aparata i pojavi, brzo se zaboravi jer stize nova i tako redom, dokaz cenzure je i precutkivanje uzimanja siromasnima da bi se dalo bogatima, nemogucnost zaista strucnih da govore o "uspesima vlasti" a narod sve siromasniji i Srbija sve zaduzenija.Kako kaze istoricarka Dubravka Stojanovic, rezultati ce vrlo brzo isplivati, a onda...Ima li cenzure?

14 0

Marko

Dugo sam razmisljao kako je moguce da neko da podrsku ovakvoj vlasti. Cekajte mi imamo predsednika koji je kupio dimplomu fakulteta, ministre koji su po narudzbini dobijali doktorate, i milion drugih primera. Pa jednostavan je odgovor. Pa trenutnoj EU politici oni su idealni. Ja na EU gledam kao moderno porobljavanja, bez rata , sa ekonomskom zavisnoscu, od kojeg odbrane nema. Povratak ka modernom robovlasnickom drustvu. Vucic je idealan. Mi sa njime da napredujemo , nebiva. Ono sto mene plasi je cinjenica da smo bez sanse. Mi smo zaboravili drzavu. Mi smo poistovetili drzavu sa raznim mediokritetima koji su bili na vlasti zadnjih X godina i jedini im je bio interes bogacenje i zloupotreba. Da li se neko seca da je neko uradio nesto za svoju drzavu. Ja cisto sumnjam. Narod bez drzave ne ide, a ono sto nam je nametnuto ovom novom demokratijom, da sve nacionalno u nas je retrogradno. Tu smo na margini ovog zacaranog kruga. Velika je tuga sto nam je radikalna politika udaljila nacionalnu svest, a ono sto je najopasnije da sada i najrazumnija nacionalna politika se etiketira kao unapred losa a EU vrednosti se velicaju nez pogovora. Neka nam dragi Bog pomogne.

14 0

Nemojte vise da nam pomazete

Nemoj i ti da nas farbas, dosta su nam ovi nasi.

12 0

Čiča Miloje

Nije sloboda medija da pustiš minut opoziciju, a ceo dan ti se ne skidajuvrazni Vučići, Babići, Stefanovići, Drecuni, Vulini, Nikolići, Zorice...vidiš da se i Dačić jedva pojavi... Nego zatraži ti da vidiš ugovor sa Fijatom, Kolubaru, ugovor JAT-Etihad, Železaru, pitaj koliko je koštala vojna parada, ko su vlasnici medija, koliko se izdvaja za Kosovo, koliko zaradjuje firma Vučićevog brata, šta je sa falsifikovanim doktoratima ministara, koliko koštaju Vučićeve svakodnevne turneje avionima i helikopterima...koje je predmete polagao Nikolić na fakultetu i koliko je to školovanje trajalo, gde je film tuče kobri sa žandarmima...dobićeš šipak i pride epitet da radiš protiv naroda i države. Jasno je nama zašto ćutite. Vućić će trajati dok ne prizna Kosovo (prijem u UN), a potom ode niz vodu... Ali tako mu i treba, ućiće u istoriju na mesto Vuka Brankovića, postaće srpski Kvisling i proklet doveka...

32 0

Milutin

Par dokaza kojih ja mogu da se setim: 1. Skidanje "Mentalnog Razgibavanja" sa radija b92 u tom trenutku najslušanije radio emisije na istoj radio stanici. 2. Skidanje emisije "Utisak" sa televizije B92, takodje u tom trenutku najgledanije emislije na toj televiziji. 3. Upad u sportski program Predraga Strajnića sa "izuzetno važnim" političkim saopštenjem. 4. Neprimeren prenos aktivnosti opozicije na RTS-u (ovde se može nakupiti stvarno puno snimaka) 5. Činjenica da ni Olja Bećković ni Darko Mitrović ni Marko Stepanović ne mogu doći do posla ni na jednom radiju ili televiziji iako predstavljaju ozbiljan "medijski resurs" i sigurno su ekonomski isplativi. 6. Sve što je se dogodilo sa Predragom Sarapom uključujući i njegovu predaju i promenu ponašanja. 7. Broj naslovnih stranica u prošloj godini na kojima se Premijer Vučić pojavio u pozitivnom kontekstu u odnosu na broj onih u negativnom kontekstu ili ukupan broj pojava bilo kog drugog političara. 8. Bojažljivo i pristrasno postupanje većine medija kada je u pitanju ma kakav skandal koji šteti političkom interesu vladajuće većine, npr: slučaj BIRNA, Slučaj Ombudsmana, slučaj Fonda za humanitarno pravo oko dosijea Rudnica.

34 0

MilaR

Gospodine Han, Kazete, potrebni su vam dokazi? Pogledajte stampu, pogledajte drzavnu i ostale televizije na kojima vise nema suceljavanja misljenja, na kojima nema predstavnika opozicije ili javnih licnosti koji se ne slazu sa onim sto vlast radi, pregledajte drustvene mreze, koje su nama, obicnim gradjanima, jedini "izduvni balon", uostalom, pogledajte N1, koji OBJAVLJUJE nase komentare, ali vise od svega, pricajte sa obicnim ljudima (ukoliko uspete da procenite da li se plase ili ne da kazu sta misle i kako se osecaju). I imacete dokaza i vise nego sto vam je potrebno.

33 0

istinoljub

Prosto smo zaboravili kako Av izgleda koliko ga nema u medijima,a ovi iz opozicije nam dojadise javnim nastupima i kritikama istog.Koji li ste dil napravili pred pregovore u Briselu.

27 0

Justicija

Možda neki crtež da pošaljemo?

23 0

gandalf sivi

Taman sam se pitao koja ce biti protivusluga za dogovor o pravosudju i ta-dam. Nadam se da se vise niko ne nada u EU i njihhove dobra namere.

22 1

Žandarm

Tako je prijeatelju, izgleda je dokaze pojela maca!? Nadam se da će posle ovoga Blic, Olja, BIRN, FHP i ostala bulumenta da se smire...stvarno su smešni!

1 36

ZivotaMilanovic

Uvazeni,jedan od dokaza da je u Srbiji ugrozena sloboda medija je to sto smo se za 13 mesta vratili unazad.............

26 0

Lazar

Poštovani gospodine Žandarm, niste u pravu. Mi nismo smešni. Mi smo najsmešniji narod Evrope. Vama želim svu ličnu sreću u ovoj državi, kojom vladate vi i ljudi poput vas. Dobili ste Srbiju, igrajte se, ali pazite da je razbijete.

10 0

Jendek

Ko hoće da vidi...videće. Vučić je vaš projekat, a naša nesreća. Onog trenutka kada postane i vaša nesreća, a nas više ne bude, možda i vi progledate. MOLIM VAS DOĐITE DA ŽIVITE OVU MEDIJSKU SLOBODU ZAJEDNO SA NAMA BAREM MESEC DANA!

39 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo