Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

FLASHBACK

Zabrinjavaju burne reakcije osobe iz Sarajeva koja kad god se spomenula cinjenica da je Alija prvo pristao pa odbio Kutiljerov plan i da su Srbi perglasani u skupstini BiH a to je bilo krsenje Ustava. Posto ga jako pogadjaju te istine morace da povede racuna o zdravlju. Jer vreme istine polako dolazi na red. O nastupu hrvata ne bih trosio reci. Efemerna pojava.

2 0

Milan

Slazem se sa komentarom. Ja mislim da moramo zbog dece da gledamo u sutra. Jer amerikanci, Rusi ili bilo ko drugi ne zive ovde nego ova tri narada, A dok sebe ne pogledamo u oci i ne priznamo svoje grehove nema iskrenog pomirenja. Srbi jesu u BiH ucinili zlocine i glupo je da se to negira. Ali nije pravda da Srbima drakonske kazne presude a da se Oric i Gotovina setaju kao da su brali cvece u to vreme. U emisiki se ponovo naivno provlaci prica da je JNA bila agresor u sopstvenoj zemlji. Ne mogu da verujem da to i dalje neko tvrdi.

1 0

Radikalni naprednjak

Alija je kriv za početak rata , sad se svi prave kao da nemaju pojma .

2 1

Pogled sa strane

Ovde se priča samo o presudama, a pomalo se pomene i budućnost. No, ja bih volio da se ozbiljno popriča o slučajevima koji nisu dobili epilog: istrage koje nisu završene ili čak ni započete (Sijekovac, tuzlanska kolona, dobrovoljačka...), apsurdne optužnice koje se ne mogu dokazati umesto optužnica čije se posledice i danas vide (Orić optužen za ličnu odgovornost umesto komandne), nakaradne presude u kojima su počinioci oslobođeni jer su „bili u zabludi“ (selo Kukavice kod Rogatice), ... A sa takvim pristupom teško je govoriti o budućnosti: postoji opravdana bojazan da pojedinci preuzimaju pravdu u svoje ruke, jer to država nije učinila.

7 2

mozak

gledajuci emisiju pomislih da moramo cekat da stari pomru

4 0

Negotinac

Ako neko ima nameru da "pomiri" ovaj region, mora da dovede sagovornike koji nisu opterećeni prošlošću i vođama na čijem su "platnom spisku" bili. Ova emisija me uverava da se ovaj region, nikada, neće izmiriti.

13 0

* Sva polja su obavezna