Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Наставник

Зашто су просветни радници са Косова и Метохије изузети из овог програма? Позната је чињеница да су многе наше школе на Косову и Метохији, након 1999, укинуте од стране нашег ресорног министарства, зато што мена ученика. Тако се и постаје технолошки вишак, зар не? Више пута сам конкурисао за посао у више школа, али су ми рекли да се прво запошљава технолошки вишак, а ја то нисам!!! Немам где да радим, нисам технолошки вишак, а немам право ни по овој основи. Чему маћехински однос према нама?

1 0

uciteljica

Imam 8 godina radnog staza. Ako me neko razume, ne zelim otpremninu, sta cu da radim sa tih 1000e? Hocu da mi ponudite posao, a ne da zaposljavate radnike na odredjeno tamo gde moze da se izvrsi preuzimanje. Nadam se da se ove otpremnine nece prisilno davati svima koji su ostali bez ijednog casa. Kazu da tehnoloski viskovi odbijaju posao, to nije istina, gde su vam dokazi za to? Meni za dve godine kolko sam nerasporedjena nije ponudjen nijedan posao, a rado bih prihvatila da idem da radim.

2 3

domicilna nistarija

Ona kaze 6 prosecnih plata do 8000E, a on kaze 200E po godini. Takodje, ministar kaze da se broj radnih mesta prikriva, i imaju nekontrolisano zaposljavanje na ugovore. Na snazi je zabrana zaposljavanja i nije mogao neko tek tako da zaposljava vase botove na ugovore. NEKO JE MORAO TO DA ODOBRI. Moraju i sredstva da se odobre, a to koliko mi je poznato radi trezor. Postojala je zvanicna lista tehnoloskih viskova I SLOBODNIH RADNIH MESTA. Logicno, to ste sklonili sa sajta jer se tu jasno videlo o cemu se radi. Zna se u svakoj skoli KO je na ugovor. Dakle, sindikati cute jer im je ocigledno dobro, dok u skole "neko" zaposljava. Taj neko je ministarstvo, skolska uprava, lokalna samouprava...

48 6

OMG

Nistarijo, nema potrbe da se trazi odobravanje za radnike na odredjeno!!!!

0 0

Marijapopović

aA zašto samo u prosveti 200e po godini staža, a svuda je po 300???

2 0

Prc

Pa jel moguće da smo baš tolika banana država da nam belosvetski kre..ni određuju baš sve. E moj Vučiću, ti se samo hvali a narod ko ga j..e! Pa ovo nije bilo još od turskog doba, i tada su škole pri manastirima imale neku samostalnost. Totalno ludilo, krah sveopšti!

50 8

Doroteja

Prosveta je gurnuta pod tepih, djake treba natrpati po učionicama i pustiti ih da rade šta hoće, prosvetne radnike treba "otpremiti" a ministarstvo prosvete... Njih će već neki pohvaliti što su tako uspešno - uništili naše školstvo!

66 2

Anja

I opet "sindikatlije" prvenstveno na sebe misle. U ucionicama " guzva", ucenici sa posebnim potrebama,prenatrpan plan i program,disciplinske mere bez smisla i ucinka,plate vrlo niske,zgrade,namestaj i oprema dotrajali... I samo neke ustede,viskovi,ukidanja... Jednom recju,haos.

70 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo