Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

3 X

Kao o uvek laže..tako je rekao u predizbornoj kanpanjo za parlamentarne ozbore da će kvadtat stana bit 380 e...

1 0

beka

To nije uzeto to je oteto ..prokleto

4 0

ceki

@Rade Potpuno ste u pravu,zalosno je sto penzioneri zaboravljaju njegovog oca koji je za vreme Slobe ispraznio fond

23 88

Humano Humano

Invalidima su smanjene penzije na isti način kao i svima ostalima. Pretpostavljam da je to naročita briga o ovom, posebno osetljivom delu populacije. Svaka čast. Humanost je humanost. Kad je neko invalid - verovatno je da ima višak para, treba mu uzeti. Uostalom, šta će invalidu novci? Treba mu uzeti! Lepo je što to nadležni razumeju i brinu o invalidima.

21 59

Ivan

Koliko se secam bilo je penzionera koji su vikali da je sve u redu i da ako treba moze jos da se skine. A i svi cutite , na protestima se pojavi par stotina penzionera . gde su ostali ? Nije opravdanje da sedite kod kuce , na ulicu da se vidi koliko vas je nezadovoljnih.

73 3

baka

Otisla sam u penziju septembra 2012.te Tada mi je penzija iznosila 356 evra, a danas 314. Ne samo da su mi nezakonito penziju smanjili, vec nisu ni radili, opet pise u zakonu, uskladivanje sa inflacijom. A vrli komentatori neka pogledaju oko sebe pa ce videti da za SNS NE glasaju penzioneri, vec BOTOVI. Vidi se po lajkovima na komentare.

36 64

ceki

Zasto se niste bunili kada su smanjene penzije.

367 11

baka

jesmo

17 54

Rade

Bunili smo se mi koji se ne cujemo i ne vidimo u javnosti. Krkobabic je podrzao smanjenje penzija zarad licnog statusa. A kad Krkobabic kaze, to su rekli "udruzeni" penzioneri. Bespomocni smo. Mogli su da uzmu i 50%...

11 68

Luka

Penzioneri su pretrpeli najveci udarac ekonomske konsolidacije, ali je vazno da im se postepeno sve vrati, nikako ne naglo je to moze previse da opterti ionako fragilan budzet

230 22

pop

Sinikalci pokrite se usima.

27 188

Mira

Posle sramnog odbijanja inicijativa za ocenu ustavnosti spornog zakona od strane Ustavnog suda, sindikat penzionera je imao mogucnost da se obrati sudu u Strazburu, a nije, iako su to najavljivali. Tuzili su penzioneri pojedinacno. Ova sad akcija izgleda sluzi samo kao ventil da se izgleda da se nesto radi, sto pomaze vlastima da amortizuje nezadovoljstvo.

26 195

penzioner

Nisi u pravu. Pravno gledano oni nisu dobili direktno odbijenicu nego je misljenje Ustavnog suda da se tu radi o ekonomskim pitanjima. Penzioneri traze da se poniste Zakoni koji su doneseni da im se penzije umanjuju i da Ustavni sud proglasi sve zakone u vezi penzija neustavnim. Tek posle dobijanja takve odluke oni mogu da se zale Medjunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu. Za sada ova odluka koja je donesena je ni na nebu ni na zemlji a to je ono sto penzioneri pravno prepoznaju.

54 168

Sojic

Penzioneri ukapirali da su im smannjene penzije!!!!HAHAHAHAHAHAHAHAHA

28 212

bela ladja

,,,,sojic se drugima smejao a ne samom sebi

18 192

Ana M

Ne treba da povecava penzilr, dovoljno je da vrati ono sto je uzeo protivustavno.

49 204

Dunja

Mislim da je neko zloupotrebio penzionere, jer nemoguce je da su tek posle tri godine shvatili da su im smanjene penzije...

181 11

Nisi upućena !

Sindikat penzionera je od početka bio na ovoj liniji.Problem je samo što nema većinsku podršku među penzionerima,uostalom kao i svi sindikati u Srbiji.

19 194

Rhoi

Strpite se još malo sada je dato spotrskom klubu partizan..

41 213

Ej Bre Alo Bre

Migane kod tebe veselo:)hahaha

11 145

Dure

i czvezdici,kako sam av rece deset puta vise!

10 0

vrzino kolo

E bas bi bilo dobro videti kako predsednik Vucic ukida zakon o oduzimanju penzija i plata premijera Vucica.

44 197

Blesko de Gama

Penzioneri su budućnost ove države i mora se prema njima tako i ophoditi. Izbori su tu na vidiku i svi u ranim jutarnjim časovima , na biračka mesta.

28 184

100%

Ne verujem da su clanovi ovog sindikata ti penzioneri o kojima vi govorite.

162 3

Bora Pjongjang

Treba napomenuti da je otimanje penzija uradjeno protvno Zakonu i Ustavu.Na brzinu , vecinom glasova ( SNS ),donet je surogat Zakon o privremenom obracunu penzija . Mesec pocetka primene je hitno utvrdjen za decembar 2014 g , a mesec zavrsetka nije predvidjen te taj nakaradni Zakon gubi status privremenosti. Do kada ce trajati odllucice Vucic i Vujovic . Zaposlenim u Javnom sektoru umanjenje je uradjeno linearno 10 posto,bez obzira na visinu primanja a penzionerima progresivno, nekima i 25 posto iako su penzije steceno pravo. Cestitam kolegama iz Ustavnog Suda koji su se uzdrzali od Od Odluke a onima koji su podrzali zahtev i pritisak Izvrsne vlasti porucujem Njegosevski : Strah coveku cesto obraz kalja !!

48 179

Šćepan Šćekić

i Njegoš još kaže: "Vuk na ovcu svoje pravo ima, /Ka tirjanin na slaba čovjeka, /Al' tirjanstvu stati nogom zavrat, /Dovesti ga k poznaniju prava, /To je ljudska dužnost najsvetija". I još kaže: "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom". Riječ "tragovi" kod Njegoša se odnosi na "potomstvo", pa bi nasilnici trebali razmisliti i o svojim potomcima, prije no što se dohvate topuza.

20 176

Prcko Palilulac

Nisam za to da se pemzije i plate u javnom sektoru povećaju za 10%. Nije to realno. U budžetu nema dovoljno novca za to. To će nam uvećati budžetski deficit i dodatno će uvećati državni dug. To bi bila velika greška i dugoročno bi donelo kolaps državnih finansija. Svako povećanje zarada mora pratiti privredni rast. Zato je realno povećanje od svega 2-3%. Sve preko toga predstavlja politički populizam od koga smo već imali ogromnu štetu.

7 221

Muzička fontana

Kojom formulom si došao do 2-3 % cirka ?Osim toga,neće povećavati peMzije nego sam javnom sektoru (ako će). A peMzije kao stečeno pravo penzionera nezakonito otete !Kad već tako dobro barataš sa matematikom i ekonomijom sagledaj sledeću činnjenicu : Kolika je ušteda od otetih penzija sa jedne strane i koliko ima troška na nebuloze,subvencije strancima,gubitašima ,popravljanja već otvorenih putnih deonica i "Potemkinovih sela"godišnje.Sve to saberi pa reci : da li je uredu da penzioneri trpe i gladuju ?

34 185

Sedma sekcija

Ako treba da se rezu plate i penzije, nek se krene od funkcionera i raznih savetnika i inih zaposlenih po raznim "agencijama", poslanika, rukovodilaca u lokalnim samoupravama. Da se oporezuju stranke-shodno broju clanova i verske organizacije koje generisu profit naplacivanjem svojih usluga. Da se privatizuju sportski klubovi i da im se oporezuju prihodi. Onda ne bi bilo potrebe da se otima penzionerima ono sto su STEKLI, ni zaposlenima u prosveti, zdravstvu i policiji deo, ionako premalih, prihoda.

36 172

Glupson

ne benavi o finansijama jer umanjenje penzija nije moglo spasti budžet već umanjenje glomaznog državnog aparata koji sa svakom vlašću biva sve veći a o smanjenju se samo priča a bez konkretnih poteza.

2 1

Lila

Da nije malo licemerno ovo oglasavanje, mislim sada?

28 188

Sima

A ko ce da spasava drzavu i ovu najuspesniju vlast u novijoj srpskoj istoriji ako ne vi dragi penzioneri, spasioci nasi!?

38 202

TT

Hoce. Pa SNS je poznata po tome sto su orjentisani ka ciljevima, ne demagogiji, kako od naroda nista ne otimaju, rade samo u interesu zajednice, obnavljaju bolnice, ulazu u znanje, sire slobodu izrazavanja. Ako njih pitate verovatno ce vam reci da u stvari nista nisu ni oteli i da je ovo samo grupa penzionera Sorosevaca placenih da ruse najbolju vlast ikada na ovim prostorima.

74 302

Dakle

Koliko članova ima vaš sindikat?

185 18

Radmila

I ja sam penzionerka,pa zato i imam vremena da se zabavljam na drustvenim mrezama,naravno samo zbog informisanosti.Ovaj sindikat uglavnom podrzavamo mi koji ipak imamo solidne penzijeoVelika vecina veruje u izjavu gosp.Krkobabica.da smo sami dali a ne da su nam uzeli.Zato dragi penzioneri na sledecim izborima opet trk na biralista pre nego budu otvorena jer kako rece premijer penzioneri su snaga Srbije.Porazavajuce za sve koji ulazu u svoju decu, hrabre ih i uce da misle svojom glavom,da cene prave ljudske vrednosti.

50 224

Uroš

Čemu drama, kad će penzije biti uvećane.

242 49

Bora

Drama je u tome što meni otima više od 12.000 svaki mesec, a sada će da mi "uveća" par hiljada. Na to nije imao pravo, jednostavno je zloupotrebio vlast i oteo, kao da smo mi sa boljim penzijama to oteli kao i on, a ne pošteno zarađivali i uplaćivali u fond. Ne može on da "pegla" penzije, po zakonu to je stečeno pravo. Odnosno, može na silu, kao što je uradio. Ne treba da nam povećava, neka vrati oteto.

34 195

Sedma sekcija

Kad? Otkud ti to, pouzdano, znas? Koliko uvecane? Da li se to nalaze neki papirci sa poverljivim informacijama u sendvicima?

24 161

Dure

za dve,dve i po godine

5 64

zz

Evo nema problema, samo dodjite juce.

48 252

Taman tako

Pa udjite zaboga! Sto cekate pred vratima?

15 134

Trt_Milojka

Udruženje penzionera je trebalo da reaguje pre mesec i po dana, sad možete samo da se žalite.

47 216

dr bot

Blago botovima njih niko ne proziva jer su zasticeni kao beli medvedi. Niko ne pita ciji hleb oni jedu ali zato za sve su krivi penzioneri.

27 189

Komunalac

Samo nama zaposlenima u komunalnoj delatnosti do sada nije vraceno nista, a 31 mesec nam se uzima vise od 10% mesecno (konkretno meni oko 4000 dinara)...31×4000=124000 dinara do sada, ili 1000€...

29 190

Bane IX

a meni privatnik duguje 200000... dodje mu na isto

10 152

Razlike su ocigledne

Pa nije bas isto Bane IX, jer ti se od privatnika ne mozes nicemu boljem nadati, ali zato u javnom sektoru ce biti kakvih takvih pomaka na bolje i vala zasticeni su, za razliku od nas koji smo u privatnom sektoru zaposleni.

9 181

Sikander

Hoce, hoce, ne sumnjam

16 202

Sedma sekcija

E pa ja SUMNJAM!

7 173

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo