Đilas: Nećemo učestvovati u dijalogu o izborima ako ne bude otvoren za javnost

Vesti

Đilas: Nećemo učestvovati u dijalogu o izborima ako ne bude otvoren za javnost

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obavestio je Milana Antonijevića i Fondaciju za otvoreno društvo, organizatore okruglog stola o izbornim uslovima na FPN-u, da on lično, niti SSP neće učestvovati na narednim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

Komentari (92)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

Gora NS

Bravo Djilas,upravo to.

Kimi 4

Svi u bojkot!!!!!

Dusan

Zasto se ne napravi novi politicki sistem?! Zasto o tome ne pocnu da razmisljaju i da rade na tome? Sistem gde bi imali dva doma - Gornji u kome bi bili 100-150 poslanika sa stranackih listi izabranih iz 5-7 (regionalnih) izbornih jedinica i Donji u kome bi bili predstavnici SVIH opstina direktno izabrani (imenom i prezimenom). Time bi dobili neposrednije predsavnike koje bi stvarno predstavljali narod ove zemlje!

geras

ozbiljna popravka političkog sistema je neophodna, ali mora započeti striktnim poštovanjem ustava i postojećih zakona , a dvodomnom skupštinom bi umesto 250 bi dobili preko 300 podizača ruku . jer , i ovi priključeni na zvonce i oni ostali rade kako im se naloži iz centrale .

Jooj !

Gde odoste vi ? Za početak , dovoljno bi bilo da se striktno poštuju izborni zakoni od A do Š .Da se tako radi , Srbija bi bila sasvim normalna,parlamentarna demokratija . Međutim sa političarima , zadriglim u korupciji,to ne biva,niti će ikad biti .

Vagar

Kakvi izbori.Neka ide sa Čedom,Šešom i Čankom , izlaznost će biti ispod 40% ,a on će osvojiti 80%.Pa neka ubedi Evropu i svet da je ovde demokratija.

Zomi

Prvo su trebali na FPN da objasne da insttucije netrebaju da rade svoj poso a da gradjani koji placaju porez i finasiraju netrbaju da placaju porez

Moki

Bojkot!!!!!!

Zomi

Ajmo botovi i vi u bojkot

J.J.

Pitam se pitam- koga predstavlja Djilas? Objavite ako vas autocenzura i ovog puta ne parališe

Милена

Наши коментари у виду критике опозицији што је прихватила дијалог са мафијашким влашћу по њиховим условима и општи бунт грађана на друштвеним мрежама су утицали да Ђилас а надам се и остали из опозиције овако реагују!!!!Бојкот избора је неминован!!!!!

B.G.

Nemojte da idete uopste na pregovore sa kriminalcima.Bojkot.

Moki

Samo bojkot!!!!!!!!

Super

Ako je iko nudio sansu dialogu vlasti I opozicije...to je"Utisak nedelje" Olje Beckovic u kojoj je zabranjen dolazak bio predstavnicima vlasti.Emisija"Utisak nedelje"ne postoji za veliki broj gradana Novog Beograda...za ostali deo grada slicno...a o Srbiji da I negovorm.Sa kim I o cemu pregovori kad su vam sve zabranili...slobodu govora punih 7godina...a sad...treba Im dogovor...pitajte se zasto...bas sada???*

Beogradjanin

Bojkot

kgb sou

Evo, zbog ovog dijaloga vucic nasilno otvara dosijee pod oznakom tajnosti i izvodi perfomans na pinku. Ovim dijalogom na koji je primoran od strane EU, sns pokazuje slabost. Jer mora da privoli opoziciju da ucestvuje na izborima.

Dragana

Toooo, Dragane!

Nezaposleni zubar

Ja sam mislio da si naučio lekciju sa Vesićem.....

Ana

Plus u dnevnik za Đilasa.

Jokanovic

Napokon neko iz opozicije da kaze i uradi pravu stvar! Bravo g-dine Djilas! Uradili ste pravu stvar! Narode, moramo bojkotovati izbore! Kad izadje manje od 50% ljudi na izbore, vodja gubi i odlazi zauvek! E onda krece vladavina prava i demokratije. I lustracija za sve lopove na vlasti. BOJKOT! BOJKOT! BOJKOT!

Zagor te nej

Ajde Djilas, samo tako

bojkot izbora prvi korak

potom ulica, strajkovi, blokade....kao petog oktobra

Милена

Подршка, браво!

Asomacum Brothers

AV nikad neće osloboditi medije, ma šta obećavao. Ti mediji su jedna od poluga njegove diktature. Ostao je samo bojkot izbora. Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot ....

Asomacum Brothers

Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora! Bojkot izbora!

Милена

Дааааааа!!!!

Rile

Bravo DjIDO

Srbin

Samo Bojkot Srbina Spasava.

E, Pa

Alal vera Dragane, čast I principijelnost ti ne manjkaju.

Raša

@E, Pa e botovi, botovi

Nata

Tako je. Bravo.

Mira Blue

Bravo, gospodine Djilas! Sa njima ne treba razgovarali! Bojkot!

Bojkot

Pravilno !

Robin hud

Opozicio na Vama je da birate, BOJKOT ili BELI LISTIĆI. Šta Vam se više isplati!!???

cica glisino brojanje

Nisu beli listici sto su nekada bili... naprednjaci su i tu promenili pravila pa vazi svaki listic, pa cak i cica glisa.... a tek beli listici bi im dobro dosli da zaokruze vucica.

Zvrk

Uzalud saljem komentar kad ne objavljujete...

Laki

Dok AV ne pristane na dijalog sa opozicijom i to na RTS, sve ostalo je prazna priča. Opozicija je spremna na dijalog sa AV, ali je on izjavio da neće da razgovara sa njima, onda ostaje bojkot.

Filozof

Bojkot

ISTINA I LAZ

Pozdravljam STAV DJilasa. Ostale stranke da se pridruze DJilasu i SSP. A ako ipak dodje do dijaloga, traziti direktan prenos na RTSu, naravno i ostai mediji. U suprotnom BOJKOT-sa lazovima, prevarantima, lopovima sto osakatise Srbiju nema sta da se prica. Ovi sa zapada sto su 'kumovali' ovom nazovi dijalogu, neka tako rade u svojim zemljama.

Veca veca

na svim mrezama sa nacionslnom frekvencijom, a narocito na ROZLE

Газда био, газда остао.

Мирјана

Бојкот, бојкот, бојкот, бојкот, бојкот ... !

Otpor

Otpor tiraniji!!!

Blonde

Amin! I, sloga, bez odvajanja, svi da zauzmu isti stav! Više me nije briga ko je koja stranka i za šta se zalaže, o tome ću misliti kad fer izbori zaista budu mogući, kad se javno na tv duelima budu iznosili stavovi. Sada, bojkot. Sastanci dolaze u obzir ako su javni, samo u smislu da se kaže šta sve ova vlast radi i kako zloupotrebljava medije i sve ostale državne resurse, kako je ceo aparat upregnut samo u svrhu očuvanja vlasti. Nema izlaska na izbore sa njima, svakodnevno krše zakone, svaku laž prkriju, svaku istinu izvrgnu ruglu i sramno zloupotrebe. Imaju spreme scenarije za sve, izgovor i opravdanje za sve. Nema pristajanja na statiranje u tom filmu. Oni moraju da odu, niko nam pomoći neće, moramo sami. Samo sloga, vera, rešenost, odlučnost. Neću da pregovaram sa onima koji svesno krše sve zakone.

Милена

Добар коментар!Уааааа ботови!

Redovan čitalac

Najzad jedna dobra vest ovi tajni rrazgovori jer tu nije moglo biti iskrenog dogovora. Nije korektno da predstavnici EU, SAD i drugih traže od opozicije da se vrati u parlament i izađe na izbore pod ovakvim uslovima. Pametiju ali ne žive oni ovde nego mi i ne trpe ovaj teror na narod nego mi, pa ako ne žele da pomognu neka nas poštede saveza koje u svojoj zemlji nikad nebi podržali. Bravo za Đilasa i javni stav, pokazao je da sluša stav naroda koji predstavlja.

Nije bitan

Svaki komentar koji je protiv misljenja opozicije vi ne objavljujete.Vi koji odredjujete koji komentar cete objaviti miste ni bili rodjeni ili ste bili deca kad sam ja i moji prijatelji kumovi rodbina bi li na protestima od kraja osamdesetih do 2000.Zivi bili i da nikad nemate razloga da idete na proteste.

Super

Razlog je postojao...onda I sada...itekako....?*Ispravimo greske Iz proslosti...I Iz sadasnjosti....da se ne bi opet ponavljale...

Bitan je....

Mislim.da smo vršnjaci, i zato ne verujem da si išao na proteste devedeset ih. ... By the way, koji su to protesti bili osamdesetih???

Samo pitam

Što si onda išao na FPN?

Jel si ozbiljan

A ti onda lepo uzmi i pročitaj opet članak. Ako si ga uopšte pročitao.

Miki

Tako je Đilas!! Otvoren dijalog, pa slobodni mediji.

Samo pitam

Zašto je išao na FPN?

Nikola

imaš odgovor, ako pročitaš tekst.

M

Jesi li bio i ti na FPN? :)

Predrag

Da ste pročitali članak znali biste ali evo citiraću "Đilas je u pismu naveo da je prihvatio učešće na okruglom stolu na Fakultetu političkih naka, i pored svog ranije javno iznetog stava da je opozicija već trebalo da saopšti da će bojkotovati izbore, smatrajući svojom obavezom da učini sve što je u njegovoj moći da se smanje tenzije koje postoje u društvu".

Branislava

Djilas je potpuno u pravu.Bravo!

Nikola

Bravo!!!

Sredoje

Koji crni razgovori, koji izbori...! Ovo je najobičnija navlakuša u kojoj pored ovih zlotvora iz SNS učestvuje i EU, Ameri direktnim podstrekivanjem da se izadje na izbora, ali i preko ovdašnjih i nevladinih organizacija. Njima na zapadi isključiv je interes da završe posao okoKosova. Tj. da Vučić prizna. Nema tih opačina koje će Vučić uraditi a da oni ne zažmure i licemrrno potom ne izjave da je bilo nekih nepravilnosti, ali da su generalno izbori prošli u skladu sa evropskim standardima! Kao što su, u ostalom, saopštavali i posle izbora u Makedoniji, CG, Madjarskoj, Albaniji, Poljskoj... Samo da se ne talasa... Treba bojkotom onemogućiti da oni daju legitimitet Vučićevoj pobedi na izborima, a time i nastavku uništavanja Srbije! Što im je krajnji cilj, tj. osveta za to što smo divljali proteklih 30 godina na Balkanu. Bez obzira na priče, zapad nas ne smatra civilizovanim narodom, što je delimično tačno, i kao takve, nikad nas neće primiti u svoje društvo...

istinoljub

Potpuno tacno. Samo... ako se ne pristane na ikakve pregovore o izbornim uslovima deo opozicije ce biti optuzen da je samo trazio lazne izgovore da ne izadje na izbore. I da nije ni imao nameru da izlazi na izbore. Gotovo je izvesno da ce lazna opozicija izaci na izbore. Ukoliko izadju i PSG, Stranka moderne Srbije i jos neki drugi, pitanje legimiteta izbora se nece postaviti ostro kao kada bi ih bojkotovali svi. Posebno ako se proglasi bojkot bez ikakvih ozbiljnih pregovora o izbornim uslovima. Vucic dobija alibi da je bio voljan. Podeljenost javnosti po pitanju bojkota znaci izvesnu i ubedljivu pobedu ove vlasti, a onima koji pristanu na izbore se u takvim okolnostima moze dati povoljan tretman u medijima. I potreban privid regularnosti. Zapad se vesto izvlaci iz svega, a treba ga direktno ukljuciti kao garanta izborne ravnopravnosti i jednakosti. Dugorocno, cemu vodi odlaganje resenja pitanja Kosova? Briselski sporazum je preuzeta obaveza koju ce na kraju neko morati ispuniti. Vreme ne radi za nas. Plasim se da ce se agonija samo produziti, a da ce Vucic opet obezbediti ubedljivu vecinu. Deo opozicija ostati bez sredstava i potpuno odsecena od medija. Puno je postavljenih zamki, pitanja i dilema, malo mogucnosti i pravih odgovora. Optimalno bi bilo izvuci maksimum uslova i masovno izaci na izbore, oslabiti vlast. Sta ce ovaj narod odluciti od toga se ne moze pobeci, ali se moze pokusati ugrabiti vise za alternativu i smanjiti svemoc vlasti. Naravno, ako se izborni uslovi ne promene, na unapred zakazani debakl ne treba ni izlaziti.

Android

Ko?Vučic da ti da uslove.Nikad!

Zomi

mozes i da izmislis 6 partija ali nisu legitimni

Branislav

Konačno. Tačka.

istinoljub

Potpuno je iznenenadjujuce da je do ovih pregovora uopste doslo. Iznenadno, nenagovesteno, neocekivano... Suprotno ranije iznetim stavovima vlasti i Vucica licno. Sto navodi na zakljucak da je se umesao neko spolja. Zasto? Jer nije sve jedno da li ce se potpis na sporazum o Kosovu staviti pod sumnjom izbornog legimiteta (usled bojkota) ili kada bojkota izbora nema. Kakva je uloga nevladinog sektora koji je organizator ili posrednik, a evo vec se stavljaju prigovori na njihova saopstenja? Pa predlazem Djilasu da trazi pregovore pod posredstvom EU gde ce se nekakav dokument obostrano potpisati (+EU) i svi ucesnici se obavezati na striktno pridrzavanje, sprovodjenje i kontrolu dogovorenog i potpisanog. Otvorenost dijaloga pred javnoscu ne mora da znaci nista. Moze se pretvoriti u cirkus za javnost, slican onim skupstinskim predstavama. Ili neiskreno pristajanje vlasti na sve da bi se postigao cilj izlaska opozicije na izbore. Svaki naknadan protest opozicije usled neispunjenja dogovorenog sveo bi se na ono- ko gubi ima pravo da se ljuti. Legitimitet vlasti bi bio neoknjen, kao i validnost kasnije potpisanih sporazuma.Moze li SNS biti pouzdan garant bilo cega?

Tako je !

Čini se da Antonijević izvršava zadatak Vučićevih (a i svojih )sponzira da kako zna i ume, spreči ili minimizira bojkot . Nema drugog logičnog opravdanja . Ili javno ili nikako . Ovim prvim (tajnim)sastankom već je obavio dobar deo posla . Neobično od njega kada se zna kakve vrednosti zastupa !

Stvarni MAKS VEBER

Treba biti realan. Svako razgovor sa njima samo ide u prilog AV. Medijski prostor je toliko inficiran da par meseci ne može da popravi štetu koja se čini već preko 7 godina. Jedino rešenje je BOJKOT. To će najviše da ih zaboli, više nego par nekih diskusija na RTS

BgBgBg

Bravo za ovaj potez, to bi trebalo cela opozicija da uradi!

Šetačica

Izdali ste nas prihvatanjem tajnog sastanka.Velika greška.Niste smeli da se pecate na njihove prevare.Niste smeli.Opozicija je ta koja postavlja uslove:javni sastanak uz prenos na tv sa nac.frekvencijom.

Macky

prenos na pinku i hepiju

Kojo

Bravo za djilasa,me moze se verovati ljudima Koji danima lazu ,mazu ,zare ,pale,nije mi jasno kako je Antonijevic dosao do ideje da se tajno razgovara da li ga je Neko malo podgovorio onako sa strane a ideja je ovih prevaranata.nije njima do razgovora vec otaljavanja Dan za danom.

RMN

Преговори о поштеним изборима и слободним медијима...! Чиле за време Пиночеа...?!

Nesa

Bravo! Samo bojkot!!!!!!

Boticeli

Bojkot i ako pristanu na sve uslove za sprovodjenje slobodnih uzbora ! Ko ce ih spreciti da proglase pobedu cak i ako izgube izbore ? B O J KO T !!!

Џивџан

Због чега тајни састанак? Зашто је у опште опозиција на то пристала, још ће прећи у илегалу?

Dejan

Bravo za stav

Protest

Bravo. Svaka rec ti je na mestu.

Mali Marko

Đilas je u pravu,i jedini on razmišlja hladne glave i logično među svim liderima opozicije

Ika

Već ste učestvovali pre neki dan na FPN.

Dinko

Pošteno.

Darko

Bravo, Ajmo i ostali

Svi zajedno ali svi

Isti stav odmah , ali odmah da iznesu i svi ostali učesnici. Tačka . Ili bojkot.

Malena

Sa njima nema dijaloga!!!BOJKOT!!!

Bojkot

Bravo, tako treba.

DexR

Bravo bravo bravo. I opet ću da napišem PSIHIJATRI SRAM VAS BILO NARODE MOJ SRPSKI SRAM NAS BILO

MM

Bravo gospodinr Djilas, to je jedino ispravno sto trazite.

Doktor

Bravo! Tako se to radi!

Snajperista

Tako je gospodine Djilas. Moja puna podrska.

bule

Tako je. Samo javni razgovori i ništa tajno. Dosta je bilo zakulisnih radnja ove vlasti. Ako može javno, uredu, ako ne BOJKOT.

Mira

Neka ide live na pinku

R E N Đ E R @

Tako je Dragane !!!

Baba gina

Nema razgovara sa njima bojkot

Ljubo

Bravo Dragane !

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Region

Region

Hiljade vernika ponovo na ulicama Crne Gore, prvi moleban u Cetinjskom manastiru 20:57 h

20:57 h  |  Region

Svet

Svet

U Belgiji 23 migranta pronađena u hladnjači, niko nije u životnoj opasnosti 20:42 h

20:42 h  |  Svet

Info

Info

Obeležena 78. godišnjica Novosadske racije 20:29 h

20:29 h  |  Info

Info

Info

Prva runda dijaloga "Srbija 2030 - Koji je naš put?", tema - budućnost obrazovanja 20:29 h

20:29 h  |  Info

Zdravlje

Zdravlje

Svetska zdravstvena organizacija: Nema opasnosti na svetskom nivou od virusa 20:28 h

20:28 h  |  Zdravlje

Info

Info

Gašenje signala N1 u praskozorje predizborne kampanje 20:28 h

20:28 h  |  Info

Info

Info

Stručna javnost isključivanje N1 vidi isključivo kao politički obračun 20:28 h

20:28 h  |  Info

loader