Obuka državnih službenika da budu ljubazni prema građanima i medijima

Vesti

Obuka državnih službenika da budu ljubazni prema građanima i medijima

Pomoćnici ministara i drugi rukovodioci u javnoj upravi koji se prvi put postavljaju na rukovodeće položaje moraće da prođu obuku na Nacionalnoj akademiji za javnu upravu da bi mogli da obavljaju tu funkciju, ali ne i ministri, objavio je list Danas.

Komentari (85)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

Урош

Питам се шта ли се жале овде појединци кад им се неко на шалтеру обрати веома непријатно, а коментаришу негативно најављену обуку?

Nina

ja sam protiv obuke na silu. Ko hoce nek se obucava a ko ne - ne.

Ivona

ovo mi se svidja...

Manja

I treba da se uvede pod hitno.Svi se ponasaju uzasno!

Stefan

obuka treba da se sprovede i pre stupanja u radni odnos.

ivona

e ovo im je pametno.

Marta

Malo više ljubaznosti neće da nam škodi.

neregistrovan čitalac

Trodnevni kurs za sve ovo? Ovo je mogao da smisli samo napredni mozak koji za tri dana diplomira, doktorira, zamalo pa da nauči da piše i ne izuva se ispred kancelarije. Ali zato - svaka čast - za manje od tri dana uspe da upropasti državu.

samo kazem

Akademija je je pravno nezaštićeni pojam koji pokriva širok raspon istraživačkih naučnih ili obrazovnih ustanova. Akademija je institucija visokog obrazovanja, istraživanja, ili počasno članstvo . U zapadnom svetu "akademija" je izraz koji se u upotrebi za javne institucije visokog obrazovanja. Titula koja se koristi za redovne članove određene akademije nauka je akademik. Akademije se mogu podeliti na: Akademije nauka (naucno društvo za unapredjenje naucnih istraživanja) Institucije za podrzavanje naucnog i umetničkog istraživanja Nepotpuno razvijeni univerziteti ili deo univerziteta

iz Vikipedije:

"Akademija (grčki: Ἀκαδημία) je institucija posvećena naprednom učenju i širenju znanja."

Stranka Najgorih Srba

Znaci krece akcija "Vaspitanje SNSovaca". Pa lepo,al mora se od glavnog poceti. Kako kaze nas narod "Riba smrdi od glave".

M.

Za kursu od tri dana ce sticati znanje - stranih jezika?

Јован

Љубазност, лрпо понашање, шристојмост долазе из куће, то се не студира. Неотесана битанга ће увек бити неотесана. Дрво се савија док је младо. Матор коњ се не преже. Магарац у Беч, магарчина из Беча. - лепо приметише наши стари.

Militin

Ovaj Maravic se naklatario na drzavne jasle i samo izmislja novu toplu vodu i gibanicu sa sirom radi isisavanja budzetskih sredstava za njegove i partijske potrebe. Inace, skolica za SNS pacice male, botovski kurs, da SNS partijska vojska o trosku gradjana Srbije nauci dobar dan, molim, izvolite, hvala i dovidjenja, a korupcija nikad veca. U katastar, bolnice, EPS, ministarstva i druge instiitucije se ne ulazi bez pripremljenog mita od 200 evra pa navise, u zavisnosti od usluge.

Jelena

Da mi to znaci da ce morati da se osmehuju i govore nam vi?

Cana

Novi momenti, al mi se dopadaju.

šetač

Nacionalnoj akademiji za javnu upravu!? wtf - Za ne postoji već "Služba za upravljanje kadrovima" sa identičnom ulogom!?

SSSS

A da počnu od glavnog?

Papiga

Na trenutak sam pomislila da nisam otisla na njuz greskom...

S gađenjem

Kako su se ovi nepismeni, neljubazni, nevaspitani, bez znanja sopstvenog ili stranog jezika uopšte našli u javnoj upravi? Ko ih je takve, neosposobljene i nesposobne, zaposlio? Em ih finansiramo kroz plate, em ćemo sad da plaćamo njihova upoznavanja sa rečima - hvala, izvolite, molim... Kakva država takvi i državni službenici. Tuga i jad!

Blonde

To su "članovi biblioteke", zaposleni od strane vodećih "članova biblioteke". E, sad ćemo da plaćamo diplomce SegaMega trenda, koji su isti takvi, ali imaju diplomu "manager", napredni naravno. I, to nije tuga, nego bes! Bar kod mene!

Lena

Sto te cinovnike maltretiraju kada ionako u ime drzavne uprave stalno govore AV i AB kojima bi dopunska nastava zaista bila potrebna.

Batina iz raja izašla

"...polaznici će sticati znanje o digitalnoj i opštoj pismenosti, stranim jezicima, a u fokusu će biti ljubaznost u komunikaciji sa građanima i otvorenost u saradnji sa medijima..." ZA DVA DANA! BRAVO!

Nada

Dobro osmišljeno i sigurno korisno. Nije dovoljno samo poznavanje svoje - usko-stručne materije već je vrlo bitna komunikacija sa građanima. Tu nije dovoljno samo kućno vaspitanje već je izuzetno bitno poznavanje psihologije različitih vrsta ličnosti... način prenošenja i pružanja informacija.

Mile

Postovanje drugog coveka zapravo bi trebalo biti kucno vaspitanje ali izgleda nekima treba kurs za to. Kada ce mlada teta koja radi na salteru u SUP-u proci ovaj kurs?

Klara

Znači kao dobijamo akademiju za nevaspitane a u stvari još jedno telo za zbrinjavanje partijskih kadrova.

DMITAR

Opet se neko zapošljava,opet se uzimaju pare da bi neko držao predavanje kako treba da se ponašaju. Pa normalno je da je pre postavljenja na neko mesto taj trebao biti testiran da li ispunjava i te uslove, a ne naknadno ga naučiti osnovnoj kulturi ponašanja

Bisenija

Ako nije u kuci vaspitan,a kroz školovanje se usavršio,manite se corava posla!

Јека

Једно је куђно васпитање, друго је формално образовање, а нешто сасвим тређе је рад са странкама, јер странке често и не знају да објасне због чега су дошле, јер се по први пут сусређу са том ситуацијом и терминологијом, и државни службеник мора да наће начин да им помогне, и да буде што љубазнији.

Зуио

Човек не може све да научи на факултету, и ко не учи целог живота, може само да стагнира, а никако да напредује, тако да од ове обуке могу да имају корист и службеници и грађани.

Mile

@Jeka i @Zuio radi se o rukovodecim kadrovima, slabo oni imaju dodira sa klijentima ili gradjanima. Ljubaznost se i dalje nosi od kuce.

mile

Ja mislim da tu treba samo kucno vaspitanje, ako ga nema tu ni pomoci nema.

Voja

Koja smejurija.To se botovijo ponese iz kuce jer te tome nauce roditelji.Zna li iko od kote rije sta je to Becki bonton.Oni za tu knjigu nikad nisu culi.Ko vodi drzavu,moj Boze.

Sir Oliver

Ima li neki KURS ZA ODVIKAVANJE OD KRAĐE?

Sir Oliver

OPANAK NIKADA NE MOže POSTATI CIPELA!

To ne možeš naučiti takav se rodi

10:16 je. Na novim komentarima svuda 333 bota. Mislim da im bolje pristaju 666 (3šestice)

Infidel

To se uči kod kuće, sa 3 godine...

Kalča

Kakva sreća, kakav napredak. Sada nastupa temeljna pljačka ostataka iz naših kućnih šerpi i to grbanjem velikom esenesovskom kutlačom. Naravno, sve uz osmeh br. 3, prema silabusima Nacionalne akademije.

pedja034

Još jedan način da se ukradu neke pare. Šta ima da se obučavaju da budu ljubazni? to dolazi iz kuće i ako nisi ljubazan napolje sa posla. Naravno to ne znači da neko ima prava da se iživljava na ljudima koji rade na šalteru jer je puno takvih slučajeva i puno je idiota koji maltretiraju druge jer imaju neke svoje frustracije.

Drug Crni

Ne sastoji se obuka u pukom učenju ljubaznosti već i u razumevanju rokova za odgovor medijima, procedurama koje se moraju ispoštovati da bi bio, na primer, zakazan intervju, tajnosti određenih poslova i slično.

Učio ih učio od srede do petka ...

...kako su poručili predsednik i premijerka, da sllužbenici budu srdačni i ljubazni prema strankama i otvoreni za saradnju sa medijima (kojim?). Sve suprotno od onoga kako se oni ponašaju. To se ne uči. To je u karakteru čoveka. Mene niko nije morao da uči, da se tako ponašam.

Stefan

Naučili su slona da slika pa ćevaljda i službenike da poduče ljubaznosti.

Vitko

Nadam se da će time FT1P otići u istoriju.

ggg

Vec sada se vidi promena u ophodjenju drzavnih sluzbenika, ali treba tu jos da se radi na tome, tako da sve pohvale ovoj direktivi..

Posh

A gde se vidi? Mislim, da dođemo da vidimo to svetsko čudo. Ovde je potpuno normalno na radnom mestu biti bahat do iznemoglosti, često u alkoholisanom stanju, provocirati druge, svađati se sa neistomišljenicima, nabacivati se svim osobama ženskog pola, vonjati i td. I tako sve što se u drugim zemljama smatra kršenjem zakona, ovde je to jaaaako prisutno. Znate onu, magarac u Beč, magarac iz Beča. Nema ovde pomoći.

Desimir

Nema ničeg goreg nego kada dođe čovek da završi neki posao a sačeka ga namrgođeni službenik. Možda edukacijom stvar može da se popravi.

nirvana

Valjda postoji kodeks ponasanja koji mora da se prouci i primenjuje i odgovarajuce sankcije za nepostovanje.

Pop

Ta obuka se radi do 5. godine života, a instruktori su roditelji. Ko je nije prošao, ne pomažu mu nikakve naknadne.

nirvana

Ne znam zasto se setih Titovih politickih skola.

Harko

Ovo mi lici na>>Popravljamo starog fucu da bude mercedes.

Gromada

Ljubaznost prema strankama ne sme biti predmet obuke jer to bi moralo da bude uz znanje i poznavanje posla jedan od najvaznijih elemenata tokom prijema na radno mesto. Gospodo ti dopunski casovi ni u osnovnoj skoli ne daju rezultate a kamoli kod odraslih.Jedini rezultat ce biti punjenje dzepova vlasti omiljenih likova koji ce dobiti jos jedan honorarni posao kao predavaci.

Siniša

Radnici lokaklnih samouprava su prilično ljubazni već odavno, ali svkako dodatni kurs neće škoditi!

N

Sta kazes sebi pred spavanje? Jasno je da ni ti ne verujes u to sto pises. Kako sebi pravdas svoje postupke? Kad odes na mitinge i aplaudiras, o cemu razmisljas? Kako se pogledas u ogledalo? Zaplaces li ponekad od stida?

Mr. Okica

Ko j ovo osmislio nema pojma o nasoj opstoj gradjansko ne-kulturi. Takvi smo ti mi. Mozes uciti 4 godine ali ako si rodjen i vaspitan ostaje ti do kraja zivota.

Keti

Od ovoga nema nista. Samo ce biti potrosene pare-za nista.

Bojan

Vucic moze da im drzi casove, on je bas ima kucno vaspitanje, ljubazan je i fin. Moze da pozove i najblize samouke saradnike Zelju, Veselinovica i Raicevica. Ili pak obrazovani kadar, poput Malog, Stefanovica i Tabakovicke, a naravno i cuvenog Tomu diplomu. To su vec ljudi obrazovani poznavaoci bontona.

natasa

Prava stavr.

Maja

Svi treba da obrate veoma paznju na ponasanje prema ljudima.

N

"Ljubazni sluzbenici", "Nezavisni mediji", "Nezavisno sudstvo", "Postovanje zakona", "Zelja za EU integracijama", "Pinokio", "Crvenkapa", "Ivica i Marica", "Departizacija", "Moderno skolstvo", "Pepeljuga", "Razumno trozenje novca", "Zlatno doba", "Autoput", "Za 2 godine" "500 evra", "Vuk i tri praseta", "Nemam nista sa ubistvom Olivera Ivanovica", "Nemam nista sa padom helikoptera", "Nemam nista sa rusenjem u Hercegovackoj", "Snezana i sedam patuljaka", ...

Sir Oliver

Bajka od države !

Andjelka

Dobra ideja,jer kultura je nesto je davno zaboravljeno jos od devedesetih godina.

hello

nacionalna akademija za javnu upravu?!? a kotao za osnovnu skolu ne moze da se popravi.

ivan

za pocetak bilo bi dobro da se promeni to da kad god neko pokusa da uradi nesto dobro, mi koji smo inace protiv njega, pocnemo da vicemo "a sta cemo sa ..." Hajde to sovjetsko da promenimo u sebi, pa kad neko uradi nesto dobro da ga potapsemo po ramenu i onda da se bacimo na ono sto je lose. taj diskurs koji ti zastupas ne radi nigde u evropi. Pogledaj gde je evropa danas, a gde srbija pa ce ti biti i odgovoreno zasto takav diskurs treba odbaciti.

hello

@ivan samo procitaj ponovo: nacionalna.akademija.za.javnu.upravu. Ako ti se nije digla kosa na glavi, evo, mogu ponovo da napisem: nacionalna.akademija.za.javnu.upravu. nije to sovjetski diskurs, nego se sminka i maze a osnovne stvari nisu resene.

Aleksa

Tu nema potrebe da se bilo ko obucava, osnovna kultuara

ivan

a otkud ta osnovna kultura? Od porodice? One porodice koja te uci da je korupcija losa samo ako su u nju umesani politicari, ali nije losa kad treba nesto da se zavrsi i podmaze. Svi su protiv korupcije, al nema ko nije probao da podmiti saobracajca da mu pise pojas mesto nekog prekrsaja koji inace ugrozava zivot. "Nacin na koji drugi ljudi voze je katastroflan, a ja super vozim", pa opet ja nisam video ikog u Beogradu da ne ulazi u raskrsnicu iz koje ne moze da izadje sto je osnovni razlog zasto se desi zakrcenje. Ovom narodu treba edukacije preko glave. Posebno edukacije o slobodnom trzistu, politici, kulturi, svetskim trendovima, a najvise o odgovornosti. I svi trebada prodju kroz to i birani (i postvljeni) i biraci.

Beka

Bolje da ih nauče šta treba da rade.Gde god dođeš,nemaju pojma.

Gariz

Neka prvi predsednik i ministri atestiraju te kurseve, da vidimo je valjaju cemu.

Odlična vest

Red je i bio da se nauče ponašanju!

više puta proverila

vest nije preuzeta sa Njuz.net i ne mogu da poverujem kako su se dosetili da proplakne naše pare. Na nama je da se učipljujemo sa porezom i akcizom, a oni će znati kako da počiste kasu. Rukovodilac za tri dana da se opismeni?! Kako mislite da izvedete tako nešto sa ljudima koji su protrčali kroz osnovnu, srednju, državni fakultet i usput nabacili i doktorat, a sklapanje prosto proširene rečenice im je veliki problem? Ne beže oni od novinara zbog bahatosti, nego iz straha da ne ispliva njihovo neznanje. U ostalom, ljudi za koje je planirana obuka, poput ministara, gradonačelnika, predsednika opštine su politički postavljenici, nisu putem konkursa dobili posao, pa imaju znanje identično znanju naših ministara. Problem svakog od nas je demonstracija sile, sa kojom se susrećemo, malih šalterskih službenika, medicinskih sestara, lekara, prosvetara, radnika javnih preduzeća i svi traže zaštitu od malog prosečnog stanovnika Srbije nad kojim se iživljavaju, a sve pokušavaju da prikriju pričom kako poštuju zakone i procedure, a upravo oni krše zakone i gaze nas.

Zoran Kg

Mator konj se ne uci da vuce kola..Osnovna kultura se nosi iz kuce , a posle se nadogradjuje kroz skolovanje i odrastanje. Sto su ih zaposlili u drzavnu upravu kada nemaju ponasanje skladno radnom mestu. Ovo je samo neko izmislio da bi se stekle neke dodatne pare za obuku u radno vreme.

John Terry

Onaj osecaj kad siledziju ucis da bude ljubazan.

clan elite

hahahaha .. asta cemo sa ulicarskim recnikom koji gaji predsednik drzave? Ili visoki funkciner njegove stranke, Marija Obradovic, koja takav recnik upecatljivo koristi u Parlamentu???

Oki doki

Zar to ne spada u kucno vaspitanje. Ili je to zadatak Informera , Farme , Parova i ostale Nakaradije.

Jao nama!

Da li je moguce da neko ko se zaposljava na takvom radnom mestu u danasnje vreme bude i digitalno nepismen,za osnovno vaspitanje u ophodjenju sa ljudima ne bih ni pitao.Kuda li smo mi posli?

BB

Kuda vodi ovaj svet???????????

Fokus

Pitanje na mestu! Pravo u centar

Obučeni

Hahahahaha… koja sprdnja, hahahaha…

Jovana

Je li da budu ljubazni kao nas predsednik i nasa premijerka prema novinarima (naravno u novinare ne racunam Marice i Sarape)?

Realista

Odlicno, i dalje nece morati nista da rade za svoju platu ali ce znati to lepo da vam objasne...

Đakon

Bezpotrebno bacanje para na obuke kultura se nosi iz kuce.

Marko

Ja bas smatram da im je obuka preko potrebna i da nije bacanje para... Doneli su oni kulturu od kuce, ali su je vremenom zaturili negde, pa se vecina njih sada bahato ponasa, mislim na drzavne sluzbenike... Smatram da je ovo dobra stvar!

Obveznik

A radnici/radnice na šalterima pod obavezno na obuku, mislim da je skoro svima pod hitno potrebna

Sv. Sava

Valjda, pre svih, obuka za bahate politicare!

Hahahaha

Hahahaha

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Vučić: Oni koje Priština traži nisu nikakve ubice, već srpski studenti 20:41 h

20:41 h  |  Vesti

Svet

Svet

Aktivisti Grinpisa skinuli znak vladajuće nemačke CDU na sedištu stranke 20:39 h

20:39 h  |  Svet

Info

Info

Obradović o arbitražama: Ne znamo ko kome šta treba da plati i koliko duguje 20:13 h

20:13 h  |  Info

Info

Info

Novi detalji o GIM-u i trgovinu oružjem stiži iz domaćih medija, ali i Bugarske 20:13 h

20:13 h  |  Info

loader