Vučić u Orašcu: Slavimo Srbiju, sećamo se predaka

Vesti

Vučić u Orašcu: Slavimo Srbiju, sećamo se predaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je danas veliki dan - dan kada slavimo Srbiju, sećamo se predaka, ali i dan kada planiramo budućnost i postavljamo pred sebe najvažnije zadatke.

Komentari (70)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

20. i 21. MAJ pobeđuju protivnike

Srbma će krenuti sve na bolje kada budu slavili ISTINU : 1). 15.Februar (Sretenje 1804. i 1835.) kao Dan početka OBNOVE državnosti i ustavnosti Srbije.. 2).DAN DRŽAVNOSTI mora biti 20. MAJ , jer je na taj dan 1221. Sveti Sava u Žiči krunisao brata Stefana Prvovenčanog sa pravoslavnom kraljevskom krunom i po ovlašćenju carigradskog Patrijarha. (Prethodno je 1217. Stefan krunisan krunom-vencom od rimskog Pape, što nije bilo dovoljno da ga prizna sav hrišćanski svet).. 3). DAN USTAVNOSTI mora biti 21. MAJ, jer je na taj dan 1349. Car Dušan u Skoplju proglasio Zakonik (ustav) koji je bio kodifikacija Istočno-romejskog i Zapadno-rimskog prava, sa srpskim običajnim pravom !!

OBNOVIMO SEBE

Zato moramo obnoviti PARLAMENTARNU Kraljevinu Srbiju u kojoj građani neposredno biraju svoje predstavnike u skupštinama , pa da živimo bar slično kao u drugim evropskim kraljevinama !!

Srpski VO

Srbijice jadna koja si AV izglasala - u plamenu izgorela dabogda.

Душан Калинић

Од државности Србије остало је само вечнаја памјат.

Brigit**

Moji preci se stide i pitam se sta ce Bos.Srbi u Orascu??

Prof. dr R O T

Uvek u Orascu drzis isti cas o istoriji i patriotizmu, lepo je secati se predaka, nauci nesto i od njih, ali nam buducnost ode u inostranstvo. Sto ti Dodik nije dodelio Orden u Banjaluci, sto si ekipu N1, naterao da ide peske par kilometara!

GradjanIN

A gde su nasi veliki prijatelji da uvelicaju nas praznik : Bakir, Edi, Hasim, Ramus, Sebastijan, Toni, Gerhard, Kolinda, Viktor, Redzep Taip, Arapski princevi i prestolonaslednici ...neka se ne ljute ako sam nekog izostavio

Toza

Evo vam pravih vesti iz Orašca i okoline, odakle su moji! Danas niko osim SNS bratije i Dodika nije došao na ovaj skup! Niko od opozicije, pa čak ni potomak tog istog vožda Karađorđa, princ Aleksandar III Karađorđević. Danas je Orašac bio grad zabranjen za opoziciju, slobodu, demokratiju, sve one vrednosti koje je svemogući licemerno spominjao u svom govoru. Danas je u Orašcu bila "parada" naprednjaka, veliki broj buseva, stranačka obeležija, plakati sa njegovim imenom i slikom... Ništa osim spomenika Voždu, nije podsećalo na simboliku današnjeg dana, razlog okupljanja, nego je jedino podsećalo na miting naprednjaka. Moja porodica je godinama dolazila na skupove, ma ko bio na vlasti, od Slobe, preko Koštunice, Đinđića, Tadića, pa sve do Nikolića! Danas prvi put iz revolta nisu hteli da odu, kao ni mnoge naše komšije i rođaci. Nisu hteli da budu deo te hipnotisane mase koja je dovedena samo sa jedim cilje, da bi On pred medijima, domaćim i strani, glumio narodnu ljubav, i davao sebi značaj koji nema! Nikada manje slobode i demokratije nije bilo nego danas. Baš me zanima kako danas nije bilo ultrancionalista da prave ispade, zvižde, vređaju, dobacuju, kao u vreme kada su dolazili Tadić, Mirko Cvetković, princ Karađorđević - kome su takođe na sramotu naš starosedelaca zviždali, pa se ja pitam ne samo gde su, nego i ko ih je tada slao da prave haos. Danas ih nema nigde! Slava velikom Voždu, srećan praznik narode moj, samo hrabro jer neće ni ovo zlo sto godina trajati.

Tri Tačke

Svaka čast na ovom konentaru.

Milka

Poštovani g-dine i moji preci su iz tih predela ,podnožje OPLENCA .Koji dan državnosti promocija SNS -a.100 autobusa iz Bg-da i okoline noćaš ispečena dva vola .Velikog VOŽDA ubi Vujica Vulićević ,-SLAVA VOŽDU .- A ovi danas ubijaju ceo narod. Sve što mislim bilo bi premnogo napisati .PS. zvali su me preko mobilnog telefone -ovaj poziv je ograničen-.nevidim baš najbolje ,a i godine pritisle pa se javih .Ovde lista -AV- za koga če te da glasate .Setih se na brzinu .-nizakoga-. Do ulaza treba da prođem kroz dva pasaža .Da budem iskrena živim sama .Nije mi sve jedno .Lupiće me neko.

boban

kako da zove na skup čoveka (prestolonaslednika) kome se obraćao sa "ej majstore", odnosno kako da zove čoveka pored koga bi se osećao nevažnim, kao što jeste! nije on došao u orašac da bi se divio voždu, nego da se njemu dive. nije on došao na skup radi države, nego radi svoje promocije. nije ovo bio skup naroda, nego predizborni miting sns-a. njemu i dodiku da su srbija i srpska na srcu, pa ne bi gazili po sopstvenom narodu. kakav je to narod koji na skup posvećen srpskim ustanicina, donosi vučićeve slike, partijske zastave, kačkete, viču njegovo ime... da li taj narod zna ko je bio vožd srpski, ili misle da naša istorija i računanje vremena počinju od maja 2017. godine?! muka da te uhvati koliko nam je nacija nisko pala. ne znaš koje gori! da li ovi što to rade, ili ovi što ćute i sve mirno gledaju. eh, šta bi sloba dao da je imao takvu opoziciju!!!

PRAVI dani državnosti i ustavnosti

A). Sretenje 15.Februar treba da bude Dan OBNOVE državnosti i ustavnosti Srbije.. B).DAN DRŽAVNOSTI mora biti 20. MAJ dan kada je 1221. Sveti Sava u Žiči krunisao brata Stefana Prvovenčanog sa pravoslavnom kraljevskom krunom i po ovlašćenju carigradskog Patrijarha. Prethodno je 1217. Stefan krunisan krunom-vencom od rimskog Pape, što nije bilo dovoljno da ga prizna sav hrišćanski svet !! C). DAN USTAVNOSTI mora biti 21.MAJ jer je na taj dan 1349. Car Dušan u Skoplju proglasio Zakonik koji je bio kodifikacija Istočno-romejskog i Zapadno-rimskog prava, sa srpskim običajnim pravom !!

Balboa

bravo! A ovi bot-zombiji sto lupaju minuse nek' j........

ljubitelj burleski

Ako sa ovakvim,spasiteljima ,,nacije nalik Bata Santosu, Vulinu,,,DR,, Šonetom, i sličnim,patriJotama sadašnjih,,koncentričnih krugova,,treba da ,,slavimo,, i ,pretke,,mora biti da se ,,usrećeni,,okreću u slavnim grobovima i proklinju nas šta smo dozvolili i,,glasali,, sa svih,celih,,pola od pola glasačkog tela nacije pa postali ,,nedodirljivi ,za civilizaciju,sveta, izvan indije,a na,,polzu,jevanđeliste,, 21 veka,

U čemu je problem moderatoru?

Razbio Srbiju, uništava je i ponižava svaki dan, pije kafu sa Tonijem Blerom usred Beograda, zajedno uživajući u kafici gledajući kroz prozor ruševine srpskog Generalštaba,  povukao je srpske državne institucije sa Kosmeta sa Briselskim sporazumom, prepustio je teroristima i svojim partnerima kojima čak i koliciju daje da vladaju dole, Haradinaju i Tačiju - i on trunji o precima?! Definitivno, za mene, Vučić je nešto najgore što je srpski rod ikada iznedrio.

UJEDINjENjE je najvažnije

Polako rođo, sve mu se oprašta ako ujedini Republiki Srpsku sa Srbijom !!

Kompletni

Jedva se nesto malo naroda skupilo, s obzirom da su dovukli clanstvo pa onda vojska i policija po duznosti, svestenstvo.... Dakle naroda je bilo izuzetno malo.

Sir Oliver

Komunisti slave Sretenje. Zemlja dembelija.

Svetosavac za EU

Ne sudi po sebi rođak ! Ako si ti neokomunista, većina građana nisu , nego su za EU i njihove standarde !!

gradjanin

Secas se predaka? Onda otvori arhive OZNE, odmah!!!

klm

Da li je bilo i Sumadinaca na proslavi?????

Опљачкани пензионер

Овај ће целу Србију да опогани,ево гази тамо где је газио велики вожд Карађорђе,па зар и ту стиже да својим лажима и злобом упрљаш нашу Шумадију.

BGD 011

Vucicu licemeru i štetočino, ni u kom slučaju ne možemo da slavimo slobodu jer si državu Srbiju prodao i podjarmio, i još uvek je rasprodajes. Postajemo raja u robovlasnickom sistemu tvojih belosvetskih bogatih prijatelja. I varaš narod da je Srbija nezavisna država jer si nas doveo u zavisnost od NATO, EU, Nemacke, Rusije...mi smo država za potkusurivanje. To je jedini tvoj uspeh u politici.

Ali ubedljivo najjači utisak...

...transparent "Predsedniče,voli te Arandjelovac" :)))))))))))))

Svi te volimo

Ti sa transparentima , na kraju rade protiv VUčića :)

Vojkan

A šta da slave oni koji rade mesec dana za minimalac?! Da li je neko rekao dotičnom da u Srbiju 70% radnika nema ni prosečnu platu, a barem 20 do 30% radi za minimalac?! Puno pitanja, odgovora nikad biti neće, umesto njim imao prazna obećanja, bezvredno oredenje iz RS, nove laži i hvalisanje nepostojećim rezultatima. Skup u Orašcu je sramno iskorišćen kao predizborni marketing za beogradske izbore.

???

A sta je s "povecanjem" plata i penzija od januara 2018-e??? Pojela maca, zaboravljeno?

Rade

Slavimo Srbiju i predajemo Kosovo! Slavimo Srbiju i pljačkamo narod sve većim nametima! Ni ovaj skup, ni ovaj praznik, nije mogao da prođe bez dovedenih tapšača, autobusa, onih koji su sa radnih mesta odvedeni da se dive Vođi. Državna svečanost je pretvorena u partijski skup. Ista priča kao toliko puta do sada! I nije mi uopšte jasno zašto se slavi Sretnje kao državni praznik?! Niti smo tada dobili državu, niti je Prvi ustanak doveo do stvaranje države. Mi treba da slavimo onaj dan kada su velike sile na Bečkom kongresu priznale Srbiju kao državu u novim granicama, i kada je Srbija dobila status kraljevine, prvi put posle propasti Nemanjićke države. Ako slavimo Sretnje, onda treba da kao državni praznik slavimo i Cveti, kada je 1815. podignut Drugi ustanak.

Dr Laza

Sretenje slavimo zbog sretenjskog ustava.A da nije bilo 1.ustanka, drugog ne bi ni bilo jer bi Obrenovici bili ubijeni u seci knezova koja je bila aktuelna i povod za ustanak.I takodje, Srbi u Srbiji su bili oslobodjeni od straha od Turaka, sto je takodje veliki psiholoski napredak.

Ja ne putujem

Ako taj put bude "slonovima preko Alpa",kao i bežanija u preko Albanije i kao Karađorđe gde su mu Turci dali šaku a on hteo celu ruku,i gde su se Rusi pomirili sa Turcima...I ako taj put bude da se pojedinci obogate kao Miloš trgovinom solju...onda nam se NE PIŠE nimalo dobro.

Nada

Slavicemo i mi kada odes sa vlasti.

Gojko

Sta ti slavis sta ti znas da znas video bi kako narod zivi a ne da bacas pare kao da si ti zaradio sram te bilo

Ко је овде луд

Преврће се Ђорђе Петровић у гробу , шта ми дочекасмо . Коалицију на Косову са убицама , по наређењу барона Минхаузена у аудију А 8 , м21 кма 3/4 цола . Лажови и крадови уништише Србију .

Ogisa

Nego da pitam,koliko para je oteto za dovodjenje jagnjece brigade autobusima na ovaj predizborni cirkus??Jak si ti predsednik kad ti je dvoje drzavnika cestitalo praznik,ahahaaaaaa

neregistrovan čitalac

Govor na ceremoniji drži predsednik partije lezilebovića žderača budžeta, o državnosti kojom je obrisao cipele, i o brizi za potomke koji arče vreme kao zgubidani sa spiskovima ljudi za maltretiranje.

Lud ,zbunjen,nenormalan

Pa u ponedeljak 19 februara se slavi DAN NEZAVISNOSTI KOSOVA,odnosno tada je neradan dan,posto se 17 februar spada u subotu i neradan dan za praznik se prebacuje za prvi sledeci radni dan.. Eto jos jednog slavlja Vucicu. Inace,Vuciceva Srpska-SNS lista danas radi iako je srpski dan drzavnosti ali zato SRPSKA LISTA nece raditi 19februara jer po Kosovskom ustavu DAN NEZAVISNOSTI je drzavni praznik,pa i Srpska lista slavi i ne rade institucije koje ova SNS lista vodi na Kosmetu.Bravo Vucicu i SNS-Srpska listo,vi ste deo albanskih institucija i postujete USTAV R.KOSOVA a danas na dan drzavnosti Srbije rade sve institucije u kojima su srbi na vlastu po opstinma. Dosta sa lazima...

Balboa

Vucicu ti slavis Srbiju?? Ti koji si rekao " ovi naši turskom sultanu nisu bili pfff ni do kolena" ???

Crni

Botovi guglaju ko mu je taj Hanibal... Onda shvate da nije lik iz filma, već vojskovođa koji je popio žestoke batine od Rimljana, pa ne znaju šta da misle... :)))

istinoljub

Ja Hanibal... jedan od najvecih vojskovodja. Uzdrmao je Rimsko carstvo. Hanibal je na kraju gubitnik. Proteran je iz Kartagine u egzil. Kada se kasnije trazi njegovo isporucenje rimljanima, one je izvrsio samoubistvo popivsi otrov.

TRECI POTENCIOMETAR

Licemer, prica o pogubnosti srpskih podela, a on kao prefsednik Republike je nosilac izborne liste njegove stranke na lokalnim izborima. STRASNO

Predsednik SNS

On je samo predsednik SNS a ne predsednik Srbije, svih gradjana Srbije koji su u ogromnoj vecini,Toma diploma je ipak bio bolji od njega,ovaj protivustavno u sve se mesa,lokalne izbore,vodi spoljnu politiku,u nadleznost vlade...

Prof. dr R O T

Ja sam shvatio, ali nije dovoljno, morao bi i ti da shvatis pogubnost srpskih podela, koja upravo sada, vrlo brzo, i dalje napreduje!

Blonde....

Eh, lako je bilo nasim precima, njima su stranci bili neprijatelji i ta borba je bila jednostavna. Danas smo podeljeni medjusobno, upiru prstom u nas, dok mi ponizeno cutimo i trpimo, a ako se neko i usudi da kaze, biva obelezen i proglasen neprijateljem. Ne znam koga se slavni preci vise stide, vas sto privodite oficira VS, koji je protiv prebrojavanja podobnih gradjana, ili nas, koji to nemo posmatramo. Tezak put? Sa vama, svakako. Planina? Postoji, ali medju nama. Nadam se otreznjenju, vasem i nasem. Jako straasno zvuci, ali istina se mora reci da ne bi vise bilo nas i vas, da bismo postali mi.

istinoljub

Samo se ti nadaj otreznjenju. Njihovom. Sve iluzije su oni razbili i sve su gori. Kada si od gliba mogla pitu da napravis? Doslo je vreme gliba. Ja se nadam otreznjenju onih koji nemo posmatraju i ne preduzimaju nista. Ili onih zavedenih, kojih je ipak u tom taboru manje. Napisao bih sta mislim o njima, ali nece mi objaviti. Oni samo sebe i svoj raciun gledaju. Da se saberemo i da vidimo kakav racun nama ispostavljaju. Olovke u ruke dok i za olovke ne bude kasno. Poz.

TRECI POTENCIOMETAR

Bravo, sjajan komentar. Samo se plasim da oni ne mogu da shvate vase reci.

Blonde za 10

Blonde....,komentar na visini.Sto bi Mladen Delic uskliknuo :Ljudi,da li je ovo moguce,kakva ludnica.

istinoljub

@ TRECI POTENCIOMETAR, dokle li cemo biti naivni? Mogu oni da shvate, al ne ide im u prilog. To su veliki biznismeni. Koje i ne treba ubedjivati, vec preispitati. A ne daju ni da se priviri. Tetkini i ostali.

Vajat Erp

sjajan komentar,mozda neki bot I shvati nesto..

Blonde....

@istinoljub, znam ja to sve, ali demokratski je ostaviti mogucnost da se javno izjasne o svemu sto su radili, sto sada rade i sta sve planiraju, zar ne? Naravno, pre nego budu odgovarali. A, i tako sam sigurnija da ce komentar biti objavljen, inace, kad "opruzim jezik", dzabe pisem ;), sve u svemu, male tajne zenskog mozga. Bitno je da se mi razumemo. Pozdrav svima svesnima, osvetlajmo obraz slavnim precima.

MILENKA

BraBlonde ...Moj komentar ne objaviše .Nisam napisala ništa strašno .Samo da su iz Bgd-a ,i već ne znam odakle odjezdilo 30 autobusa .Topola ,Arađenovac se ne računaju .Oni dolaze sa druge strane.Šta je strašno što su se noćas ispekla 2 vola .Mislim da nije strašno što sam za ručak pojela 1/4 kg .krilaca od 270 din po kg-u .Mama i tata su me tako vaspitali . Najcrnja istina je bolja od najveće laži . Ništa strašno...

crni domino

Dok citam, kao da slusam Olju Beckovic. Bravo Blonde@!

istinoljub

Nije lako bilo ni precima. Vazda podeljeni. Na one za Obrenovice ili Karadjordjevice. Za Rusiju ili Evropu. Monarhiste i republikance. Za Jugoslaviju ili Veliku Srbiju. Na cetnike i partizane. Stranacki podeljeni. Za rat ili pakt. Devedesetih-za zapad ili istok. Ginulo se mnogo i previse. I cesto te niko nije pitao . Uvek kao mali u igrama velikih. Nekada je se morala braniti otadzbina ili oslobadjati. Da li je moralo ginuti medjusobno? Ljudi ce se uvek razlikovati i razlicitom stremiti. Mora biti dijaloga da se ne zavadjamo i medjusobno ne sukobljavamo. Za dijalog je potrebna iskrenost i dve strane, a ne zavada i podele. Parlamentarni zivot, demokratija, javnost, dijalog. Odgovorni ljudi, a ne huskaci i sejaci mrznje. Poz Blonde.

Lucky

Srbiju i srbe i druge narode u Srbiji su vodili srbi iz Srbije i predstavnici drugih naroda u Srbiji a ne bosanski pravoslavci, koji su do početka XlX veka bili ono što jesu i u velikoj većini tako se i izjašnjavali.Sada je ispalo tako da svi pravoslavci na području bivše Juge su automatski i srbi. Mislim da posle svih grešaka i podela Jugoslavije na suverene i medjunarodno priznate državice, svako treba da se okrene prvenstveno svojoj državici i neguje dobre medjunarodne i ekonomske odnose.

LOL

Ovakve Srbije se stidim

Milenka 2

Po starom verovanju danas se srecu -zima i leto .Neznam šta se kod nas sreće -lopovluk ,laž ,otimačina ,besparica ,bolest ,siromaštvo i sve najgore što može da se sretne. Jedino sve je -poskupelo ,samo smo mi pojeftinili - .Veruj te mi unama je toliko muka ,jeda da čovek više nemože da nađe prave reči .Meni se desilo još nešto zazvonio mi mobilni pošto sam poprilično slabovida javila sam se ,zvrkutavi ženski glasić -zovem vas ispred liste -AV-mrzim njegovo ime da pomenem .A za koga će da glasate. U trenutku sam odgovorila -nizakoga-.Tolika -DRSKOST -UŠLI SU U SVE PORE DRUŠTVA -znači i operateri rade za njih.LJUDI PITAM SE GDE MI TO ŽIVIMO .Imam 70g. prošla sam kroz sve faze vlasti ,jedino nisam živela u kraljevini ,ali OD OVOGA NEMA GORE .

smesni su

29.11. je moj dan drzavnosti

ŠOJKE

ŽIVEO 29. Novembar.

alle

Bio nekad.......

napreDno

Preci se prevrcu u grobu."slavimo slobodu i srpsku drzavu". Ne zna se gde je vise postignuto.U izgradnji drzave ili promociji i podrsci slobodama. Kod ovih nakupljenih pa dovezenih autobusima sve moze da prodje. Istorija ce pisati, a mi da ocenimo na izborima.

frank

Срећан празник, Србадијо! :) Срећан и дан Републике! Нека је срећно и свима Вама који сте расути широм ове наше плаве планете, а наши сте! Срећно и Вама који нисте наши, али имате разумевања и љубави за нас! Покажимо свету да нисмо тиква без корена! Подршка и за наш народ на Косову и Метохији! Видимо се у уторак доле где је Србија и даље на Крсту, да се мало дружимо, попричамо, утешимо и помолимо Богу заједно! Свако добро свима без разлике, да Вам живот више ништа не одузме!

Дан

Срећан Дан државности!

loza

Sretan dan drzavnosti otadzbino, i do skorog vidjenja poz iz Londona.

Oto

I Vama pozdrav iz Srbije.

silom domovina

Slavite. Ja je prezirem ovakvu kakva je danas.

šumadinac

Ge bese odrzana osnivacka skupstina gospodo nazadni u Orascu ili Kragujevcu ...bruka i sramota

Stevan

Sumadinac.... to je u Srbiji.

daki

Srecan nam dan drzavnosti.

Happy

Bas je slavite! Pretvorili je u besperspektivnu partijsku prciju iz koje svi mladi beze

Brza Fotografija

Šta slavite, sto vam.....? Bedu i muku?

Šojke

Koliko je hiljada iz BG? Sta ce onaj ko je zdrav a prevoz besplatan, može i na Mars.

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Svet

Svet

Prelazna bolivijska vlada saopštila da se smiruju sukobi u zemlji 22:03 h

22:03 h  |  Svet

Svet

Svet

Tramp pozvao Kima na dogovor o denuklearizaciji sa SAD 21:56 h

21:56 h  |  Svet

Info

Info

Ulica Draže Mihailovića izazvala negodovanja u javnosti, moguće sukobljavanje monarhista i SPS 21:53 h

21:53 h  |  Info

Tenis

Tenis

Pojavio se novi kralj: Cicipasu titula u Londonu 21:51 h

21:51 h  |  Tenis

Biznis

Biznis

Saudijski naftni gigant Aramko procenjen na 1.700 milijardi dolara 21:50 h

21:50 h  |  Biznis

loader