Pacijent ubio medicinsku sestru u Šapcu

Vesti

Pacijent ubio medicinsku sestru u Šapcu

U Domu zdravlja u Šapcu jedan pacijent ubio je nožem medincinsku sestru (55), rečeno je agenciji Beta u toj ustanovi.

Komentari (48)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

zoran

Strašno je kada se tek kada se nešto desi, počinje sa radnim grupama i rešavanjem problema. Pre par nedelja je objavljeno da u srbiji na 1000 stanovnika (siromšnih, gladnih i bolesnih) ima 25 zdravstvenih radnika, a u jednoj nemačkoj više od 40, što je i prosek za zemlje evrope. Zato imamo i liste čekanja od 2 godine, nezadovoljne i isfrustrirane pacijente, koje psuju i vređaju zdravstvene radnike koji ništa nisu krivi. kao rezultat svega toga nažalost, nekada i ovakve tragične ishode

bolesni zub

A na sve rečeno dodaj i šokantan podatak koliko lekara, sestara i tehničara svake godine ode iz Srbije!!! Ako se tako nastavi, umesto tih 20 biće 10 ili još manje lekara na 1000 stanovnika. Mnogi mladi lekari već tokom studija donose odluku da žele otići odavde, oni čak nemaju nameru ni da pokušaju naći posao. Na žalost, u našem zdravstvu odavno caruju korupcija i nepotizam, i ne samo u odnosnu na pacijente, već i među studentima, lekarima koji već rade itd. Po našim bolnicama odavno kruže priče, bukvalno godinama, da deca profesora, načelnika, lekara specijalista po odeljenjima, vrlo lako dobijaju posao, dok deca iz nelekrarskih porodica, ili niže ranigiranih lekara (recimo opšta prkasa), čekaju na posao godinama. Ja lično poznajem dečka koji trenutno radi kao stalno zaposlen u bolnici gde rade i njegovi roditelji, takođe specijalisti (mislim da je neko od njih i načelnik odeljenja), i što je još simptomatičnije on je u toj bolnici stažirao i završio specijalizaciju. Neka me neko ubedi da je to slučajno, i ja priznajem da sam paranoik. U isto vreme sestra moga druga, inače odličan student, takođe završila specijalizaciju, godinama nema posla, devojka je postala depresivna. Nema, jer nema veze, nema pare, nema obraza da tako radi... Neću lagati ako kažem da su joj pare tražene za posao. U našem zdravstvu svega ima, osobolje se deli po klanovima, interesnim grupama, čak i politički, svuda je pristuna nervoza, strah od otkaza, zavist, nestručnost, i kako onda da se takvo stanje i atmosfera ne prenesu na pacijente, kako? Nema šanse! Naše zdravstvo je najteži bolesnik!

Ko čeka možda ne dočeka...

Otišao sam u KCS da zakažem kontrolu kod gastroenterologa, početkom decembra 2015., i dobio sam termin tek za 15 mart 2016. godine! Pitam sestru šta da radim ako mi bude loše do tada, a ona će meni "imate Urgentni centar, KCS nije za hitne slučajeve". Samo možete zamilisti koliko drskim tonom je sročila tu rečenicu. Dobro, pokušavam da smirim napetost, relativno saml mlad čovek, nema iskustva sa lekarima, ovo je prvi ozbiljniji problem kojim imam sa zdravljem, ali on je se okrenu i ode, bez sa me sasluša i pozdravi. Molim ministra da nam onda objasni šta se dešava sa uredbom iz 2009. godine po kojoj ni jedan pacijent u Srbiji ne može čekati na pregled duže od mesec dana. Je l' se neko seća one kampanje kada su nam tvrdili da ako čekamo duže od toga prijavimo ustanovu ministarstvu, ili uradimo privatno pregled, sačuvamo račun i isti priložimo u socijalno, koje će nam u određenom roku refundirati novac?! Mene zanima da li to i dalje važi, i ako važi zašto niko od zdravstvenih radnika to ne uzima u obzir prilikom zakazivanja?! Ovo je totalno rasulo, raspad sistema. Da ti imaš uredbu koju niko niti poštuje, niti primenuje u radu.

Sanja

Najveca korupcija nije kod lekara vec prilikom tendera,nabavke medicinskog materijala,lekova i sl. ali tu stizemo do vrha za koje je odgovorno Ministarstvo zdravlja,Republicki zavod za zdravstveno osiguranje ali se o toj korupciji cuti.Taj deo korupcije je najvise osiromasio nase bolnice i zdravstvene usluge.Tako da sve ide od vrha prema dnu,ali se o tom vrhu cuti.

vlada spasic

Gospoda iz vlade jako dobro znaju da je percepcija korupcije u zdravstvu najveća. Dok oprema za dijagnostiku stoji u državnim bolnicama lekari nas stavljaju na licte čekanja i po godinu dana a medicinske sestre pacijente upućuju da odlaze kod istih tih lekara u privatne ordinacije jer lekari u državnim bolnicama i ambulantama ne žele da rade, već dolaze na posao kako bi rekli pacijentima da ih mogu primiti u privatnim ordinacijama. Umesto što Zlatibor Lončar želi da im da status službenog lica a što zaista nisu, pametnije bi bilo da lekar koji radi u državnoj ustanovi ne može da ima i privatnu praksu i uvesti kaznenu odredbu. Takođe bi bilo pametno da fond zdravstvene zaštite direktno uplaćuje preglede privatnoj praksi prema cenovniku koji fond donese. Pacijenti u tom slučaju mogu da biraju dali će se lečiti u državnim bolnicama ili u privatnim , a zasluga , broja pregleda, stručnosti , ljubaznosti samih lekara zavisiće i koliko će da zarade jer će pacijenti birati kod koga će se lečiti. Nažalost poznajem više lekara naročito radiologa , hirurga, kardiologa koji se hvale da njihovi mesečni prihodi nisu manji od 5.000 eura , kako, odakle . Takođe je poznato da kada Vam hirurg kaže da trebate da se operišete , očekuje od Vas da ga pitate koliko, a zatim kada da bi Vam zakazao operaciju, i to veliki broj građana Srbije zna da je godinama tako ali niti jedna Vlada nije pokušala da iznađe rešenje za problem korupcijeu zdravstvu već je svaka koja je dolazila sve više urušavala zdravstveni sistem R.Srbije. Doktore radi i zaradi ali ne možeš da ideš na posao u državne bolnice da ti prođe vreme i da ništa ne radiš, ili da od intervencija koje radiš trpaš pare u svoj privatni džep, bez plaćanja poreza i i doprinosa, izvoli otvori privatnu praksu i plaćaj kao svaki poreski obveznik. Dakle ministre Lončar ovo su nelegalni tokovi novca ili crno tržište, čak ne treba da imaju ni fiskalne kase jer kao i advokati neće izdavati račune pa će opet budžet biti oštećen. Lekar i u privatnoj i u državnoj praksi treba da prima platu shodno broju obavljenih pregleda a koje mu uplaćuje fond prema jedinstvenom cenovniku sa uredno vođenom evidencijom pacijenata. Ukoliko lekar napravi malverzaciju u smislu da prijavi da je falsifikovao potpis pacijenta zatvoriti mu ordinaciju i nedati mogućnost da ikada više radi kao lekar.

Adam Cirih

Vidim da nisam jedini koji čita ovu vest, a nije iz Srbije. Uvek sam se divio licemerju nas Srba kao nacije. Ne bih hteo da skrećem sa teme, jer su svi već "skrenuli", a ovde je reč o jednoj velikoj ljudskoj tragediji koje ima korene u društvu u celini. Činjenica da skoro svi ovde u komentarima skoro da pravdaju ubicu govori da nije bolestan on, nego mi kao društvo. Priča sa slave na kojoj sam prisustvovao pre dve godine u jednom šarolikom širem društvu. Privatnik od početka drži banku i slovo svima i koji se hvali kako prijavljuje platu od 30000 dinara. Pošto poslednjih trideset godina živim van zemlje, a predajem ekonomiju na univerzitetu, pažljivo slušam. Na slavi je i profesor medicinskog fakulteta. Privatnik priča kako voli bre, brate da ima siguran auto, pa vozi BMW X5, naravno na firmu registrovan, a za ženu je uzeo mali Suzuki džip, da je sigurna kada vozi po gradu da je neka budala ne udari. Letovali su na kruzeru i baš šteta što nisu poneli DVD da nam svima pokažu kako je to lepo, jer je hteo da okupi porodicu na dve nedelje bar, kada se već ne viđaju preko godine, jer sin i ćerka studiraju u inostranstvu, jer on ne žali da za svoju decu da i zadnju paru. Zimovanje u Francuskoj, ali samo on i žena jer su deca išla u Švajcarsku sa društvom, pa da ih ne odvaja od društva. Koledž za decu jeste skup, ali mu bar deca nisu traumirana našim bezveznim fakultetima...Iz razgovora shvatim da profesor vozi polovan auto, dobar, ali kupljen polovan. Školuje decu ovde i zadovoljan je, jer dobro uče. Letovao je u Grčkoj sedam dana, a na zimovanje ne ide, jer hoće ove godine da okreči stan. Razgovor traje, pa shvatim iz priče da privatnik ima srednju školu, a profesor od njega za 13 godina više školovanja, što bi značilo privatnik 12 ukupno, a profesor 25. A, onda privatnik počne da priča o tome kako ima mnogo korupcije u zdravstvu i kako on ne optužuje sve lekare, ali ima ih...Profesor mu ne kaže ništa. Posle tog razgovora shvatim da profesor sigurno negde krije pare, a da je privatnik fantastično sposoban jer pored toga što sve to uspeva sa 30000 dinara, još sa onih deset prstiju izdržava ove državne parazite, pa i tog profesora. Srbija! Sve što mogu da kažem mojim dragim sunarodnicima je da nije čudo ko je na vlasti i kako nam ide, kada Srbija upoređuje kasirku i kardiohirurga i očekuje da ima napredak!? A ubica je jadan bolestan i sram bilo one koji ne pokazujete "razumevanje prema bolesnom čoveku"! Savest nije tako jeftina da bi se kupila lažnim moralom, dragi moji sunarodnici! Zato je i nema.

Isa

Mala digresija. Pročitah u nekom od komentara nešto u smislu kako su lekari i medicinsko osoblje slabo plaćeni, kako imamo bolje zdravstvene radnike nego što ih zaslužujemo... tako nekako beše. Slažem se. Ali! Zar nisu mnogi od nas slabo plaćeni? Prosvetni radnici, radnici u kulturi, u nauci... svi drugi radnici. Šta mislite, kolike su im plate? Svi smo mi u istoj kaši, da ne kažem u čemu drugom. Koliko od svoje bede treba da damo lekarima? Da li treba da kažemo: super su nam prosvetni radnici za koliko para rade? Ne. Oni moraju da budu najbolji što mogu, da rade najbolje što mogu, za koliko god para da rade, jer će nam jedino uz takav odnos na svim nivoima društva jednog dana biti bolje. Za mito nema izgovora. Mito je mito. Za neljubaznost nema opravdanja. Za lošu organizaciju je neko odgovoran. Tačka.

Josarian

Kada bi ovde na zapadu nekome pokusali da uporedite platu lekara i nastavnika u srednjoj skoli, pomislili bi da niste normalni. To ne znaci da tog nastavnika potcenjuju. Prosto receno, ne moze se porediti. Socijalizam je ostavio posledice u Srbiji i ja smatram da zdravstvo mora biti bolje, ali to i takvo lose zdravstvo dobijate prakticno besplatno u odnosu na to kako je u celom svetu na koji se pozivate. Srbija je zemlja u kojoj vozac gradske cistoce i neurohirurg imaju iste plate! Toliko o tome. Ipak, pogledajte: Svaka prilika se koristi za napad na lekare, a ova je zastrasujuce licemerna. Preklana je medicinska sestra, a vi svi pricate o guzvama i korupciji. Sta je licemerje, ako ovo nije?

Zapata

Korupcija je vrsta crnog tržišta. Korupcije nema ako postoje dovoljni kapaciteti i ponuda na tržištu. Ako bolnice nemaju kapacitete, a nemaju, a lekara je sve manje, ljudi hoće da rešavaju novcem čekanje na intervenciju mitom. To nije izgovor. To je činjenica. Zaštoo niko ne podmićuje lekare u Nemačkoj? Mislite da je zbog kaznene politike? E, pa nije. Postoji i to, ali nije presudno. Zašto bi neko iz unutrašnjosti plaćao da dobije uput za bolnicu u Beogradu, ako ima mesta i biće primljen. Zašto bi lekar uzeo mito da operiše nekog, ako je dobro plaćen za ono što radi. Hoćete da kažete da bibliotekarka i neurohirurg treba da budu isto plaćeni? U Srbiji jesu. Zato i postoji mito. Ne znam koliko od svoje bede dajete lekarima, ali vam u bedi, sudeći po automobilima na ulicama Beograda jako dobro ide. Sudeći po punima kafanama ide vam i bolje od toga. Skoro da bih se menjao sa vašom "bedom". Na žalost, onu ljudsku nikada nećete prevazići, jer svojim komentrom relativizujete težak zločin. Da Vas podsetim, tema članka nije mito, nisu ni niske plate, nego zverski ubijena žena na svom radnom mestu. Pri tome, po svemu sudeći dobar profesionalac, pristojno obučena (jer je bilo i takvih komentara), sa dugim iskustvom, a po svemu sudeći nije bila ni neljubazna. Gde ste u ovom članku našli temu mita, osim što je sami nametnuli? Kakva je vrsta projekcije u pitanju?

Isa

Zapata - vrsta projekcije = život u Srbiji i loše vesti koje, nažalost, svakodnevno čitamo. Loše stvari koje se svakodnevno dešavaju. Ubistva, samoubistva, zlostavljanje, u bilo koje doba dana, na bilo kom mestu. Korupcija je, smatram, jedan od osnovnih uzroka ovakvog stanja u društvu.... Ne znam kakva je projekcija u pitanju kada na osnovu automobila na ulicama Beograda zaključujete da svima u Srbiji dobro ide? Kakva je projekcija u pitanju kada smatrate da je mala plata dovoljan razlog da se uzme mito? Zločin koji se dogodio je u svakom smislu stravičan, ali ne vidim kako bi bio manje relativizovan ako bih ga komentarisala. Šta tačno mislite da treba da se komentariše? Treba tragati za uzrocima, a ne analizirati posledice. Josarian - niste dobro pročitali. Niko nije izjednačio lekare sa nastavnicima u srednjoj školi. Niko ne napada lekare. Piše da se slažem da su slabo plaćeni (kao i mnogi drugi u ovoj državi, ako uopšte imaju sreće da imaju posao). Ne slažem se s korupcijom.

Isa

U jednom gradu u Srbiji: hoćete normalnim putem da zakažete pregled kod specijaliste, kažu vam da je prvi slobodan termin za oko 10 (deset) meseci; potražite vezu, specijalista vas primi za tri dana. Ako odete kod njega privatno, do pregleda u bolnici stižete još brže. Pripremite svežanj novčanica - nebo je granica. I tako dalje, i tako bliže. Za čin ovog ludaka nema opravdanja, ali da je situacija u zdravstvu (i ne samo u zdravstvu) loša, i te kako je loša! Znate li šta je najgore? To što su ljudima mnoge stvari postale normalne. Normalno je, na primer, da se ginekologu (u državnoj bolnici, gde dobija platu) plaća za porođaj. To se više i ne pita, to se podrazumeva. Hej! Gde vam je pamet, ljudi?! Ovde je sve toliko pogrešno i naopako... Bolesnici (psihopate, sociopate i ini) nam uređuju život, a mi ćutimo, kao da ne može drugačije. Zar stvarno ne može?

Puls asfalta

Nemam nameru da pravdam ovog ludaka, zao mi je sestre jer znam koliko ima divnog medicnskog osoblja, ali isto tako znam da ne malo lekara i sestara/tehnicara jesu skotovi prema pacijentima. Zdravstvo nam je u problemu, kao i drustvo. Beda i agresija uzimaju danak, narod ima sve kraci fitilj, pacijetni se vise plase cene pregleda i lekova nego bolesti, to jednostavo nije normalno - barem ne za nase drustvo koje ima evropski sistem obavezne zdravstvene zastitke naroda. Ministar umesto sto se dodvorava Vucicu, sto javno cita tudje dijagnoze po netu, sto "istrazuje" drzavni udar, trebalo bi da pocne da radi svoj posao.

Milana

Ministar, umesto sto se slihta Vucicu i organizuje slikanje za helikopter, bolje da nesto pocne ra radi . Da li moze neko da kaze sta je taj covek uopste uradio za svoga mandata. NISTA!!! Ali to i ne cudi, to je Vucicev kadar, ne zna se ko je veci nesposobnjakovic od koga, samo lazi, prazne price, manipulacije i pomeranje godine kada ce poceti bolji zivot!

maja

Razloga za nezadovoljstvo u zdravstvu ima mnogo,,kao i nalazenja uzroka zasto se ovo dogodilo,ali opravdanja za ubistvo nema cak i ako ga nisu primili preko reda i ako je psihijatrijski slucaj,cak i da su korumpirani .Ubili su zenu na poslu i mozda zato sto je ,ako je psihijatrijski slucaj, imao neki napad .Pitanje bezbednosti svakog coveka bez obzira na profesiju mora da se shvati kao najvaznije,ljudski zivot je najvazniji.

Marina

Užas!

Jelena

UZAS je PONASANJE i nestrucnost zaposlenih u sabackoj bolnici!!!

USA

Ne bih da gresim dusu, ali od roditelja penzionera cujem kako nailaze na neljubaznost u domovima zdravlja. Male plate i losi uslovi rada ne mogu biti opravdanje za neljudsko ponasanje prema pacijentima. Istraga ce pokazati sta se desilo u ovom slucaju, ali treba imati u vidu da su gradjani na ivici nervnog sloma, nemocni i ponizeni katastrofalnom vladavinom bahatosti i neznanja tako da treba biti oprezan kako se sa njima ophodi bilo da su pacijenti ili potrosaci.

Josarian

Za koliko radis? Za koliko bi bio spreman da budes ljubazan? Ko placa lecenje tvojih roditelja?

mima

A kad kazes "gradjani su na ivici nervnog sloma nemocni i ponizeni ..."zar tu ne nalazis da su i zdr.radnici takodje deo tog drustva ili gradjana..zar oni nemaju sve te probleme??I ako je neko ne nasmejan sigurno i nema razloga za smeh ...i tako naidjes na sestru koja ima pravo da bude neraspolozena za smeh,mozda cak i nekad i nervozna,jer...ti si naisao samo na jednu i tako jednom mesecno ili u par meseci,ali kad toj sestri naidje od 50-7o pacijenata i od njih samo pola nek bude od tih kako kazes na ivici nervnog sloma puni svojih problema i zeljni i da se negde isprazne i ona tako svaki dan...ne jednom mesecno nego svaki dan mora sve to da istrpi onda se zamisli za koje bi ti pare istrpeo svaki dan psovke i praznjenja 20-30 ljudi,najmanje...Ostavimo se sad zvanja humanosti,u svima nama su problemi isti,puni smo gorcine , nezadovoljstava i neretko svi na ivici nervnog sloma, samo sto pacijenti vide samo svoju stranu i probleme a sestra mora da sagleda probleme svih 50 ili 60 koji dodju..Kad bi se samo sagledalo da smo svi mi ljudi sa manama i vrlinama i pacijenti i zdr.radnici onda bi problema bilo manje,ne prelivati samo svu krivicu na zdravstvo.Nije sjajno ali malo samokriticnosti i pacijenata jer ni ta strana nije sjajna. I ne zaboraviti,zdrav.radnici su i pacijenti a pacijenti nikad nisu pokusali da budu u kozi ovih drugih.

Maja

Strašno je i tužno ovo što se desilo. Pročitala sam da je ubica bio psihijatrijski bolesnik i narkomanski zavisnik. S obzirom na to da je bio teško bolestan, NIKAKO NIJE SMELO DA SE DOZVOLI DA ČEKA NA PREGLED. Takvi bolesnici MORAJU DA SE PROPUSTE I PREKO REDA , a ako je njegova doktorka na pauzi, morao je da ga ODMAH PRIMI SLOBODAN DOKTOR. Kada se dese ovako nemili događaji, odmah se postavlja pitanje zašto medicinsko osoblje nema status službenog lica. Pa i da ga imaju, da li bi to uticalo na to da ovaj pacijent ne uradi to što je uradio. Verovatno ne bi! Lekari i ostalo osoblje moraju da poznaju svoje pacijenete i da budu malo više fleksibilniji i humaniji. Oni, nažalost, to nisu!!!

h

E moja Majo, lepo si ti sve napisala, ali u ovoj siromašnoj zemlji, šta god da uradiš naći će se neko da te popljuje, opsuje a može i da te ubije.

Josarian

Dopada mi se Vas nacin razmisljanja. Narkomani i ubice da idu preko reda? interesantan koncept. Da li i alkoholicari da idu preko reda? Ipak oni su sami sebe ucinili bolesnicima, pa bi svi u zdravstvu trebali njima da se bave. Oni ljudi koji su se jednostavno razboleli neka sacekaju. Koliko god je potrebno. Godinu, dve.

Maja

Josarian, ljudi koji imaju psihijatrijske probleme su ljudi koji su bolesni, a da to nije vidljivo kao kada čovek ima fizičku bolest.Iz vašeg komentara se oseća da su oni za Vas sami krivi što su bolesni!!!??? Pominjete alkoholičare i ubice. Ja ih nisam pomenula. Ja sam ukazivala samo na psihijatrijske bolesnike ( i narkomane). Meni je jako tužno da Srbija, još uvek, ne shvata probleme ljudi sa mentalnim problemima. Ti ljudi nisu krivi što su bolesni, a priroda bolesti ( kod nekih slučajeva) je takva da oni ne mogu da shvate da moraju da čekaju ( zato su i bolesni). U tim situacijama reaguju burno i agresivno i posle lošeg postupka koje učine, osećaju "olakšanje". To nama zdravima nije svojstveno , mi se tako ne ponašamo i osuđujemo ih! Zato sam predložila da takve ljude ne treba zadržavati u ordinaciji jer ih čekanje čini razdražljivim, a posledice su stravične, ukoliko ne mogu da se uzdrže. Bolesti duše su moguće kod svih nas i naših najbližih. To su, po meni, najteži bolesnici.

Josarian

Napisah malopre na jedan drugi komentar da gospodin ode i objasni deci i unucima, ne ubijene, nego preklane medicinske sestre nešto na temu korupcije. Sada to isto kažem Vama. Tvrdite da bolesnici sa psihijatrijskim problemima moraju da imaju prednost? Slažem se, a ko bi u tom slučaju u zemlji Srbiji bio bez prednosti u čekaonicama? Ja nisam ni rekao da ste pomenuli alkoholičare i ubice, ali ste pomenuli narkomane, a konkretnom slučaju narkomana koji je postao i ostao ubica. Da li se narkoman postaje na silu? Da li je narkoman ubica aboliran od svojih postupaka zbog svoje odluke da bude pod dejstvom hemije? U čemu se narkomanija razlikuje od alkoholizma? Da li je neko postao alkoholičar jer ga je neko naterao? Da li to znači da ljudi koji su se razboleli imaju manja prava od onih koji su postali "bolesnici" svojom odlukom? Empatija koju sipate oko sebe na tuđ račun je simpatična do petog razreda osnovne škole, ali Vas pitam da li bi imali isto razumevanje za postupak ubice da je u pitanju vaša majka, sestra ili daleko bilo dete? To Vas pitam, jer ste pomenuli najbliže, i slažem se sa Vama da bolestan može biti bilo ko od naših najbližih, ali ste zaboravili da i žrtva nekog "bolesnog" mogu biti naši najbliži. Da li je u konkretnom slučaju taj neko krenuo kod lekara sa kuhinjskim nožem sa namerom da nasecka povrće za supu? Postoji samo jedna bolest koja je teža od bolesti duše, a to je bolest kvazidušebrižnika. Oni su spremni da "razumeju" svaki zločin, a raspitajte se malo, stručno i nestručno: da li se ikada desilo da veliki zločinac i ubica na sudu pokuša da se brani nekako drugačije nego pričom da je bolestan? Da li to znači da su svi bili nevini i bolesni i da treba da imaju prednost kada dolaze kod lekara, onih istih koje su krenuli da ubiju, a onda su naišli na sestru, pa kada već doktor nije bio tu, preklao je nju. Razumevanje za ubice nije mera zrelosti jednog društva, a mi danas pred sobom imamo ubicu. Naravno da će se advokati pozvati na bolest i neuračunjivost njihovog branjenika, uostalom on se ODMAH pozvao na to. Da li to znači da su advokati koji štite ubice jedine osobe sa dušom? I na kraju: da li Vi kao zdrava osoba osećate olakšanje što ste nas sve impresionirali svojom bezuslovnom "humanošću"?

Maja

Josarian, moja namera nije bila da "vas sve impresioniram svojom bezuslovnom "humanošću"", kako kažete, već da konkretnim predlozima pomognem da se ovakvi strašni događaji više nikada ne ponove. Nisam političar, nisam javna ličnost, nisam rijaliti igrač i nemam nikakvu korist od toga da "nekoga impresioniram! I dalje smatram da su ljudi ( sa bolesnom dušom) jako teško bolesni i da bismo pomogli njima, a zaštitili sebe, moramo ih razumeti i sve učiniti da im pomognemo. Samim tim što je ubio, on nije zdrav!

sestra

Sve i da ste u pravu ,da li ste se nekada pitali koliko je tesko radno mesto medicinske sestre i tehnicara.A kad smo kod takve vrste pacijenata,koliko je tesko radno mesto u psihijatrijskim ustanovama.Da li je korektno da je njihov radni vek produzen a plata smanjena.Po cemu vi to merite njihovu( medicinskog osoblja) humanost i fleksibilnost Ili bi Vi bili fleksibiliniji i humaniji na tom radnom mestu

Benjamin

Narod u Srbiji je totalno otišao u OUT! Zombiji šetaju među nama. Pitam se da li je to nešto u vodi ili vazduhu

qwerty

Sta se bre iscudjavate. Razmotrimo chinjenice: Da li su gradjani nezadovoljni medicinskim ulsugama? Da jesu. Koji su razlozi? Pa jednostavno, korupcija. Kad zdravstveni radnik nece da te pogleda ako mu ne gurnesh lovu u dzep, kako onaj koji je nema da reaguje kad je ocekivano da su u takvim situacijama svi jednaki. A kad si kod lekara, imash samo jwdnu zelju, DA OZDRAVISH, a to neki zdravstveni radnici koriste. Zdravstveni radnici treba d a se bore za svoju profesiju, ali tako sto ce kategoricki da odbijaju mito i poklone. Budi doktore karakter pa nemoj da uzmesh mito ili flashu pica.

MonteDushano

Tačno tako.

Josarian

Odgovorite sebi, a ne meni: Ima li korupcije u zdravstvu SAD ili Svajcarske? Nema? Kako je to moguce? Zar niko ne casti lekare? A znate li zadto? Zato sto su lekari placeni toliko da je pacijenta sramota da im oonudi, a lekari nemaju potrebu da se prodaju za sitne pare. Radim u sistemu osiguranja na tom zapadu i znam o cemu pricam, pa Vama mogu da kazem da Srbija ima mnogo bolje zdravstvo i mnogo bolje lekare nego sto ih placa i zasluzuje. Zato strucnjaci i beze. A tek ljudi? Sada, kada je zverski preklana zena koja je posteno radila svoj posao za bednu platu vi pominjete pitanje korupcije? Sada ja Vas pitam: S koje moralne pozicije Vas nije sramota da to i pomenete? Idite i to pitajte njenu decu i unucice. A onda se vratite na pocetak moga komentara i postavite sebi neka pitanja. Trebalo bi.

Mister X

Kakav bre doktor,ko o tome ovde prica ili pise? Ubijena je medicinska sestra,jel ona mozda kriva sto razni doktori uzimaju mito? Daj budi malo razuman ovako ispadne da pravdas ubistvo....

Alex Mahone

Kakav spektakularan potez: Formiraće radnu grupu!

Goldina

Ili, nismo stigli sve da uradimo zbog praznika!!!???

STALJIN

Neko je rekao"ako hoćeš nešto da turis pod tepih,formiraj radnu grupu".

Pizon

Kako je ovaj uzas uopste mogao da se dogodi?! Valjda dom zdravlja ima neko obezbedjenje ili je njihov posao da cackaju usi partijskom knjizicom kojom su zaposleni?

dr

Nema obezbedjenja, nas moze svako da bije ili ubije

Jovan

U Sabackoj bolnici postoji obezbedjenje na ulazu, za domove zdravlja doduse nisam siguran.

Neca

Kad god se nesto desi, povecaju se kazne a poenta je u %. otkrivenih zlocina. E to nece da nam kazu. Valjda sto smo majmuni pa necemo razumeti.

Dositej

Muž zaklao zenu sin izboo oca pacijent zaklao sestru.......sta jos treba da se izdesava. S 300 nas od ovoga ne moze zaštititi.

Sanja

Status sluzbenog lica je nece zastiti.To samo znaci stroze kazne za napad kad se vec dogodio,ne znaci nikakva veca prava pre napada.Rukovodioci svih zdravstvenih ustanova hitno da traze od ministra zdravlja dovoljan broj naotuzanog obezbedjenje 24h u svim zdravstvenim ustanovama.To je za sada jedino sto moze pomoci.Nazalost dosli smo dotle.

VUK

A status aluzbenog lica ce je zastiti? Kao sto je i advokate pa malo malo neki bude napadnut. Uzroke treba traziti na drugom mestu kao i nacine da se sprece posledice, ali prvo razmisliti zbog cega je doalo do napada. Saucesce porodici.

Sapcanka

O, Boze! Juce sam bila u IV zdravstvenoj da zakazem pregled. Ne postoje reci kojima bih opisala svoju nevericu i nakon sto sam procitala vest. Uzas! Saucesce porodici.

Dejan

Ne volim kada sam u pravu.Prilikom napada na med.sestru krajem prošle godine,na onkologiji u Beogradu i isto od strane pacijenta,rekao sam samom sebi da li treba neka med.sestra da "izgubi"glavu da bi se nešto u državi promenilo.U smislu zaštite zaposlenih u zdravstvu, a posebno med.sestara koje su prve a u velikoj većini slučajeva i jedine na udaru "nezadovoljnih"pacijenata. Neka počiva u miru!

Samo u EU je spas

To nije trebao ni slučajno da uradi.Sestra nije kriva.A ni on ne bi bio da je stao.Država je NESPOSOBNA da uredi i zdravstvo i prosvetu i policiju i opštinsku upravu i gurnula narod da ovako rešava stvari.Svakodnevno imamo u DRŽAVNIM institucijama slične stvari.

bule

Dokle više, pa država i njen ministar unutrašnjih poslova stalo govore kako je bezbednost u Srbiji na visokom nivou. Da li je?

Ležimir

Baš nam je dobro krenulo u 2016. Svakodnevno svirepa ubistva i teške saobraćajne nesreće. Saučešće porodici pokojne. Naš krivični zakon je preblag za stanje društva. Mislim da je pravo vreme da se ponovo uvede smrtna kazna za ovakva dela!

Josarian

Ministar unutarnjih dela je zauzet predvidjanjem ko ce da optuzi njega za neovlasceno pracenje. Da nije zauzet, sve bi bilo drugacije.

West Balkan

Drzava treba da kaznjava i leci bolesnike , a policija da obavlja svoj posao. Kako drzava odumire ulicama ce hodati horde naoruzanih ludaka kao u filmu Pobesneli Max.

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Gajić o premijerki: Niko ne sme svojim izjavama da krši pretpostavku nevinosti 08:41 h

08:41 h  |  Vesti

Region

Region

Eksplozivna naprava bačena na lokal u centru Podgorice 08:25 h

08:25 h  |  Region

Svet

Svet

Novi Zeland minutom ćutanja odao poštu nastradalima u vulkanskoj erupciji 07:59 h

07:59 h  |  Svet

Vesti

Vesti

Živković: Vučić priželjkuje bojkot jer mu omogućava da stvori privid demokratije 07:42 h

07:42 h  |  Vesti

Svet

Svet

Demonstranti u Hongkongu upali u tržne centre, policija upotrebila biber sprej 07:34 h

07:34 h  |  Svet

Vesti

Vesti

Bastać: Politički proces protiv mene se ubrzava, jer se vlast raspada zbog afera 07:24 h

07:24 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pretežno sunčano i osetno toplije, temperatura do 18 stepeni 07:15 h

07:15 h  |  Vesti

loader