Kovačević: Ideja o premeštanju Savskog mosta - nebuloza

Biznis

Kovačević: Ideja o premeštanju Savskog mosta - nebuloza

Predstavnici udruženja arhitekata Srbije ocenili su da je Beogradu potreban novi most, ali da ideja da se sruši Stari savski most pa na njegovom mestu napravi novi nije dobra, dok stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta upozoravaju da bi rušenje mosta moglo izazvati saobraćajni haos.

Komentari (97)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

bonaca

Ne verujem da postoji neko ko više prezire ovu vlast od mene. Ali, jedna stvar je tačna. Stari most, železnička stanica i okolina, sve je to usko grlo u tehničkom smislu i veliko ruglo u estetskom.

zrenjanin

dok se u srednjem banatu, stanovništvo zlopati sa pijaćom vodom, dotle se u beogradu razmeću vojvođanskim novcima praveći nebulozne fontane i ruši i ono malo što je nasleđeno a nezarađeno...

Ibikic

Boegradski novac je to i kradu ga nama iz našeg budžeta. A kradu i vas samo udji na sajt opštine zrenjanin i pogledaj budzet... Onda pamet u glavu na izborima a ne Beogradjane da kriviš. I mi se borimo protiv ovih štetočina...

Gordana

Joj,kad krenu da plove kruzeri i da lete leteci tanjiri ispod tog novog mosta zacepice usta svima koji se protive uklanjanju starog mosta.A stanari BGH2O to sve ce da gledaju sa svojih terasa pijuci kaficu i sokic.

Gagi, dipl. ing. saobraćaja

Verovatno je, da mnogi nisu primetili, da je kolovozna konstrukcija mosta na izabranom rešenju Saobraćajnog instituta CIP dosta višlja od iste na Starom savskom mostu, kao i da bi novi most imao samo dva noseća stuba u Savi, koji imaju veći raspon nego centralni noseći stubovi Starog savskog mosta. Verovatno je, da su projektanti Saobraćajnog institut CIP, a i oni koji su to rešenje izabrali; Mali, Vesić, Folić, itd. verovali sledećoj izjavi g-dina Milutina Ignjatovića, direktora Saobraćajnog instituta CIP, citiram; »Da će novi most imati potpunu plovnost«, jer kako je on rekao, citiram; »Kroz stari most nema plovnosti zbog rastojanja stubova, a novi će imati i potpunu plovnost kroz Savu za sve evropske brodove«. Ako je verovati tehničkim podacima o Starom savskom mostu, rastojanje između glavnih stubova mosta je 157 metara, pa se odmah postavlja pitanje, na koje »evropske brodove« koji ne mogu da prođu između glavnih stubova mosta koji su jedan od drugog udaljeni 157 m., je mislio Milutin Ignjatović, kao i gde bi to, a po njegovoj izjavi, ti »evropski brodovi« trebalo da plove uzvodno uz Savu. Inače, brodovi tipa Viking River Cruises koji dolaze u Beograd su širine 11,45 m., dok su su brodovi tipa River Ships kompanije A-ROSA široki 14,4 m., ali nisam siguran da li ti brodovi dolaze u Beograd. Predlažem N1 TV da pozove napred imenovane i moju malenkost, pa da »ukrstimo koplja«, odnosno stručna mišljenja vezana za Stari – novi savski most.

Josarian

Da li Vi zaista mislite da oni bilo u čemu slušaju stručnjake? Pa glavni gradski arhitekta je čovek koji ima iskustva u struci koliko i njegov predsednik stranke. Znači 0 (nula)

Mrs. Wooleen's aunt

& @Josarian Za tri sata Gagi dobi 150, a Josarian 180 minusa za dva. 'el ima neko da mu nije jasno o čemu se OVDI radi?

Harold

@Gagi, za potpune laike sve razjašnjeno. Bravo. Ponekad pomislim da sve što pametno ne stanuje više ovde. Na TW možda da napišete koji komentar...

Pantigana

bravo. Konacno neko iz struke da kaze nesto a ne kao ovi nabedjeni napredni strucnjaci,sto znaju sve i u sve se razumeju.

Šetač

Ja bi lično voleo kada bi se neko setio i rekao "ajde da uradimo staro sajmište kao sto je bilo 1936 godine, i to bude veliki memorijalni kompleks sa muzejskim eksponatima iz vremena drugog svetskog rata i da to bude svetska istorija". Mislim da bi svi to prihvatili, a Izraelci bi mogli da pomognu u tom ostvarenju, posto je to veliki kompleks izmedju dva mosta

Vasilije

A što ne bi Arapi dali pare za novi most.

Душан Калинић

Они не дају паре ни за тзв Београд на води а камоли за неки мост.

Micia

Činjenica je da Beograd ima dobre arhitekte, ali mišljenja daju oni loši arhitekte, koji od arhitekte imaju samo ono “arh” ispred imena, i koji se u javnost prikazuju sa “svojim pametnim” idejama, koji nisu njihove ideje već ideje siledžija na vlasti koje plasiraju kao njihova “pametna” rešenja a ovi ih onda “prihvataju”. Stvar je što dobri i kvalitetni arhitekte imaju posao i rade i ne mešaju se u političke ujurdurme jer su pametni i svesni da su ovi sadašnji lopovi u prolazu i trenutno na vlasti i da će im uskoro doći kraj. I njima i kvazi arhitektima.

gradnja

donosi i procente/ciji djep?/

Sanja

Pa mnogo su bucni tramvaji, kako ce gospoda da plati kvadrat tri somica i da im bubnja tramvaj svakih pet min...neresiv problem, i samo zato ga sklanjaju, lu*aci...

Nadzirac

To se lako resava potpakivanjem gumenih elastomera ispod tramvajskih sina i nema vise tolikog "klaparanja" tramvaja. To cak i oni znaju ili niko ne sme da im to kaze jer u pitanju je neki drugi visi interes. I jos da dodam, izgradnja novog ili izgradnja mosta blizanca postojecem (sto je najracionalnije) nema nikakvog smisla sve dok se prvo ne prokopa tunel od Ekonomskog fakulteta, ispod Terazija, pa sve do Dunavske padine. Dakle prvo tunel, pa posle most, jer sta imamo od novih sirokih mostova kada saobracaj sa njih nema gde da se odvija cim se sa mosta sidje.

BGD 011

I sada je tamo neki Folic nadriarhitekta pametniji od Udruženja arhitekata Srbije?!

evidentno

srusice pre 4.marta da ispune obecanje

da me vidi mila majka...

prosao voz sa jelkom...sad su veci projekti na redu...osladio se lopovluk...

Kole

Pa av ima strucne kadrove i ako su oni to rekli da treba mi samo treba da aminujemo ipak su oni završili fakultete sega mega giga...!!!

Suster

Ако овако наставе странци (они кажу да због њих све старо руше) ће мислити да смо се овде доселили пре пар деценија.

Gagi, dipl. ing. saobraćaja

Preko reke Temze u Londonu je 34 mosta, od kojih je 20 izgrađeno u 19 veku, a jedan je još stariji, Richmond Bridge koji je izgrađen 1777. Svi ti mostovi su aktivni, a pet (5) od njih su »twin« mostovi, kao što su to Brankov most u Beogradu i most preko Dunava kod Beške. Optimalno, kako saobraćajno tako i ekonomsko rešenje bi bilo, da se nizvodno odmah uz Stari savski most izgradi novi most koji bi u osnovi imao dve saobraćajne trake za motorna vozila i prostor za dvosmerni tramvajski saobraćaj koji bi bio dovoljne širine da ga mogu koristiti i autobusi javnog gradskog prevoza. Završetkom izgradnje novog mosta bi se kompletan saobraćaj sa Starog savskog mosta prebacio na novi most i pristupilo bi se rekonstrukciji Starog savskog mosta. Za vreme rekonstrukcije Starog savskog mosta koja bi trajala ne više od 6 meseci, dve saobraćajne trake za motorna vozila na novom mostu bi bile dvosmerne. Po završetku rekonstrukcije Starog savskog mosta isti bi imao dve saobraćajne trake za motorna vozila koje bi bile jednosmerne i to u smeru od Novog Beograda prema Savskoj padini, dok bi na novom mostu dve saobraćajne trake za motorna vozila bile jednosmerne od Savske padine prema Novom Beogradu. Adekvatno bi se rešile i staze za pešake, odnosno bicikliste.

VladimiR

Danima već pišeš isti, dobar komentar-moguće rešenje. Avaj, ova vlast radi to što radi isključivo radi povećanja sopstvene zarade, nauštrb svih mogućih nacionalnih interesa i koristi. Nije njima stalo da se pitanje Starog savskog mosta reši kako treba, već da: 1. "Uznu" pare za demontažu postojećeg mosta koji Nemci nisu uspeli da raznesu (ali ovi Srbi izgleda da hoće). 2. "Uznu" pare za rešenje i izgradnju novog mosta. 3. "Uznu" pare za staro gvožeđ pošto će se ispostaviti da sa mostom nemaju gde i ne znaju šta će.

Dr

Na zAVlost teska nebuloza kao i sve drugo sto rade. Palata Albanija je sledeca javlja mi se

Srx Bg

Koliko smo mi glup narod kad smo dozvolili da se ove lop***e dokopaju vlasti

Milovan

Rusiti most koji je deo istorije je van svake pameti a vi rusite sve sto vam padne napamet.

klm

Ovi umislili da istorija pocinje sa njima i sve pre njih treba unistiti. I nigde u normalnom svetu mostovi se ne ruse.

Robin hud

Kao sto rece jedan u komentarima.....branili od bombardovanja a onda dosli naprednjaci.....hhahahhahahahaaaahahaha............Srbija je na zalost spremna za kolektivno samoubistvo....zrtva je sa omcom na vratu, samo jos da neko izmakne stolicu

Blagoje

Кад дилетанти у нашем Београду одлучују!?

Ilajdja

Ne dajte da uniste takvo blago. Jedan od hiljadu mostova koje je podigao vermaht tokom II sv. rata. Ovi po Evropi su ih davno srusili i sada gorko placu za njima.

ПЕРА ЛОЖАЧ

Позадина свега је другачија: хоће да промене ток реке Саве, али крију од народа!

Veselisoft

Nije mi jasno šta je umetnička vrednost starog mosta sem što je star? Mislim da ga treba zameniti onim sa slike činimi se da bi to bio dobar omaž starom mostu!!!

Da, Da

da li znaš da su mostovi na Seni stari i više vekova?

Miss S

@Da, da to bre treba da bude sve novo, da sljasti i sija kao Las Vegas.

Sem

Do izbora ce biti tu sigurno,a posle ,proci ce po scenariju savamale.

Ludilo

Branili mostove od bombardovanja da bi dosli naprednjaci...

BGD 011

Nudim jednostavno resenje: Beogradjanke i Beogradjani, sugradjanke i sugrađani, izadjimo na izbore i pocistimo ove gradske štetočine, i dileme oko Starog savskog mosta neće biti.

xaxa

aj probajte da rusite samo

Orka

Razumem da se grade mostovi , ali da se ruše (osim ako nisu previše ruinirani) to baš ne razumem. Kako može postojeći most da smeta. Svaki novi most treba da se postavi tako da služi kao rešenje saobraćajnih problema odnosno kao dopuna postojećih mostova. Ne verujem da postoji višak mostova

Time

Saobracaj preko Savskog Mosta pravi toliku buku da buduci stanari "Beograda na Vodi" ne bi mogli oka sklopiti ako most ostane! Zato ce se narodnim novcem most srusiti, ili premestiti. Kada se most srusi onda ce se primetiti da i buka sa "Gazele" nije uopste mala i morace i "Gazela" da se rusi ili premesta.... Sve zato da bi nas vodja mogao bezbrizno i bezbucno da spava verovatmo na vrhu svoje zgradurine cija ce cena igradnje dostici nepojmljive visine....

Verujem U vase Lazi

Ma.pred izbore oni hoce sve KAO da rade,i mostove i tunele i metro a gde su bili ove 4-5 godine?Gde su obnovljeni toaleti u bolnicama gde je primanje gradjana jednom mesecno od 5h gde je nova autobuska stanica,gde je ...ma bravo za fontanu i pola bulevara jna i pola brankovog mosta

S lobodan

Gospodo arhitekte i profesori lepo je čuti vas glas jer su predlagači totalni idioti nagrdice Beograd samo radi njihove promocije a vjerovatno ce se gospoda i ugraditi u čemu.Pritisnite i animirajte javnost jer su ovi spremni na sve.

Za Kralja i otadžbinu

Ne damo most!

Bаtаnidzа

Шта знају ови из снса осим да руше и отимају. Да ли је то Херцеговачка или стари мост њима је свеједно зато што памети немају. У свету би овакав објекат ставили под заштиту и показивали га туристима а не пластичне јелке.

Seniorka

Jos nisam cula da je neko u civilizovanom svetu rusio most, osim u ratu. Jedino se nadam da da je ovo predizborni marketing jer najavljuju nov, lepsi, jaci i brzi most. I da ce biti kao i sa svim drugim obecanjima.

Picasso

Kada imate strucnjake opste prakse na vlasti, onda naravno imate i ovakve ideje. Prvo, predlog "novog" mosta je kopija mosta Sheik Zayed iz Abu Dhabia koji je projektovala Zaha Hadid. Premestanje postojeceg mosta znaci pravljenje novih pilona (ipak mora most na necemu da stoji) i zahteva masine za transport stare konstrukcije, a u Srbiji ne postoje takve masine. Novi most zahteva nize pilone, sto znaci da bi postojeci morali da se seku. Na kraju mislim da bi budzet za novi most i premestanje starog bio isti kao da se u startu prave dva nova mosta (plus bi imali i stari uz ta dva), sto znaci da ce ceo jedan most da zavrsi u privatnim dzepovima

Person

Zar ima neko ko me miali sa se most rusi iskljucibo zbog licnog projekta brace Vucic- Beograd na vodi, gde su oni jedini i pravi vlaanici, arapi su dali masku a mi gradjani pare da se napravi nesto sto nema veze sa Beogradom. U pitanju su samo i iskljucivo licni interesi. Vlasnik projekta uzima pare u dzep za svoja pokloljenja i dize sebi spomenik. Grandiozan jer on miali da je on ta grandiozna figura. I miali da nu se nece osuzeti lare a ovo ruglo srusiti? Svako ko obeca hapsenja, oduzimanje imovine i rusenje ovog rugla na desnoj obali Save imace moj glas

šetač

Retko velika glupost, a šta drugo očekivati od SNS stručnjaka.

Gero TZ

Ko kaže da će ga rušiti? Do 4. marta neće a posle neće sigurno. Onim crtežom mogu obrisati zadnjicu i pokloniti ga Vučiću za album pustih želja.

Miloš

I sada će pod okriljem noći neki idioti odneti most. Doveli se sve do besmisla .I da Beograđanku sruše i nasade Bugojanku u spomen svom vođi niko se ne bi pobunio.

Klema

I zato Djilas!!! "Zelenko" ima da ostane tu gde jeste! Kada sam se rodio, bio je tu! Otac mi je u šali rekao da se zove "Zelenko". E pa biće i kad me ne bude, a boriću se za njega dokle god me ima, jer ga pamte i moja deca kao "Zelenka". Neka probaju da ga ruše, proći će kao Nemci!!! Mali, Vesiću (ili kako vas vaš Predsednik zove "kompletni idioti") i Vučiću, probajte da ga samo pipnete!!!

Plavko

Šta ti je čoveče, što uopšte dozvoljavaš sebi da se identifikuješ sa položajem nekog mosta? Most je prvobitno trebalo da bude postavljen u Titelu, pa onda na mestu srušenog mosta Kralja Aleksandra, pa kad zbog krhotina nije moglo, konačno je postavljen na mestu gde je i danas. Sada ovi hoće (opravdano ili ne) da ga premeste par kilometara uzvodno ili nizvodno, ne vidim čemu histerija, kad je već do sada 5 puta premeštan!

Klema

@Plavko Čemu histerija?!? Pa recimo da stoji na tom mestu od 1942. Pa recimo da je tu čitav moj život. Recimo da mi se dopada, jer sam prelazio preko njega nebrojano puta. Kako bi se osećao da neko recimo premesti tvoju kuću, parking mesto, grobno mesto tvoje rodbine ili omiljeni restoran? Hajde da premestimo ceo Beograd na neko drugo mesto, može i uzvodno i nizvodno par kilometara pa da sagradimo novi i lepši. Danas je sve mobilno, pa i pamet koliko mogu da primetim. Ako već hoćete novi most, pijuk i lopatu u šake, siđite u keson, pa krampajte do mile volje. Bilo je dovoljno primera u našoj savremenoj istoriji pomeranja stvari. Pomeren je i spomenik Dimitriju Tucoviću da bi se na njegovo mesto postavio kineski bordel lavor. Toliko o premeštanju!

Plavko

Niko ne premešta tvoju kuću, parking mesto ili grobno mesto tvojih roditelja, premešta se privremeni most zbog dotrajalosti i proširivanja saobraćajnog kapaciteta. Sad ako misliš da je neki argument da se to ne radi, to što si ti nebrojano puta prelazio preko njega, moram da te razočaram.... Evo i u Novom Sadu se spremaju da privremeni rešetkasti most sagrađen 2000.g. umesto srušenog Žeželjevog, uklone i zamene novim lučnim koji je skoro montiran. A prošlo je skoro 20 god, dok puste novi potpuno u saobraćaj, proćiće i 25. Zamisli da skoče sad Novosađani i kažu, ostavite mi ovaj plavi rešetkasti most (Plavka), desetine hiljada nas je prelazilo preko njega, šta će nam ovaj novi! Inače kopanje u kesonu koje predlažeš je zakonom zabranjeno, tako da sumnjam da si se hvatao lopate i krampa.

Brigit**

Kakvi diletanti u politici..bolje da se izgube iz ovog grada svi izdajnici ,koji nemisle dobro ovom narodu i gradu..

Beogradjanin

Ne znam zasto sam uopste i procitao tekst? Svaki put kada neko od ovih recikliranih radikala progovori, nesto predlozi ili iznese maketu, meni se stomak prevrne.

Gordana

Mali je u jednom intervjuu rekao kako se Beograd uredjuje prema Vucicevim vizijama.Stari zeleznicki most prema toj viziji odudara od BGH2O,gondola,jarbola,vristecih i svetlecih fontana.

Pantigana

bliska istorija nas podseca da je jos jedan vodja imao megalomanske vizije u vezi jednog grada......Zna se kako je zavrsio on i njegova ideja.

Gradjanin

Umesto da pistavljaju pitanja vezane za lose izvedene radove na Slaviji traze da privremeni ruzni most ostane...ovo kao da je SNS platio ove kriticare

NIKAKO NE OBJAVLJUJTE MOJE KOMENTARE

Kriminalno je i što se izmešta Glavna železnička stanica

UNDERGROUND

Ne postoji "vizibiliti studija" već studija izvodljivosti ili "feasibility study" odnosno ne postoji ni ona u ovom slučaju. Ako je već planiran tunel od Gavrila Principa do Bul. Despota Stefana onda tunel može da počne još na Novo Beogradskoj strani od ulica Vladimira Popovića i Zemunski put.

Milorad

Kakva god da je "vizibiliti studija" ili "feasibility study" da nije možda pre potpisivanja (plaćanja) ugovora trebalo raspisati nekakvu javnu ponudu (contest) za najbolje rešenje?

Mrgud

Milorade, bio je međunarodni konkurs, učestvovalo je 15-tak firmi, domaćih i stranih. CIP-ovo rešenje je dobilo prvu nagradu, a na internetu se mogu naći i ostala rešenja.

Nadzirac

Krunski argument doktora sa spornim doktoratom je da su drveni sipovi tramvajskog mosta u losem stanju!? Voleo bih da se konsultuje sa stanovnicima Venecije ciji grad stotinama godina opstaje fundiran na losijim drvenim sipovima koji su u pobijeni u znatno "agresivniju" podlogu nego ovaj nas most koji je Svaba gradio. Premestanje-rusenje ovog mosta kostace skoro pa kao izgradnja novog slicnog. Dakle, ako se ovaj most ne srusi, imacemo dosta para da sagradimo dva nova, plus ovaj postojeci. Ovako imacemo samo jedan novi na mestu starog mosta, umesto da zadrzimo stari i izgradimo jos dva nova.

Kostica

Da, ali onda ostaju kratki za dobru lovu od prodaje vrhunskog čelika smederevskoj železari.

The

A Amsterdam. Recimo zgrada stare zeleznicke stanice. Kao i sve bas sve zgrade starog Amsterdama.

Mekkrivi

Niste podrzali ni jedan projekat,samo destrukcija i pametovanje bez osnova

tl

Taman koliko bi ti podrzao mene u ideji da ti srusim kucu...

Mihajilo

Ajde sto nista nisu uradili pa sad im palo na pamet da ruse most!!!

c4

Pa kad se te 4 saobraćajne i 2 tramvajske trake uliju Karađorđevu, eto nama veselja.

evita

da li su i u Budimpesti dosli na slicnu ideju?

Milan

Pa kada Vesic i Folic ispunjavaju zelje dobijemo grad koji je mesavina kasabe i garderobe starleta.

Kostica

Savršeno poređenje!!

da li

se beogradski genijalci zezaju ili ozbiljno misle da nakon izrade idejnog rešenja biraju izvođača?!

Penzioner

Nebuloza je što je uopšte SNS na vlasti, ali to je na žalost tako. Nema nam spasa, gospodo...

Спас

Има спаса, далеко од тога да га нема. 04.03. је најлегитимнија прилика за спас. Изађе се на изборе, гласа се по савести и ето спаса.

Zlopamtilo

Predizborna kampanja je kao nekakav portal u dimeziju u kojoj funkcionišu sasvim druge prostornovremenske odrednice , sve je moguće . Naravno u 20:00 izbornog dana portal se zatvara , šta je urađeno urađeno je.

Бре

Полако,без журбе прво јарбол са кинг- сајз заставом па онда мост.

Dušan Silni

A ne, prvo gondola, Bugari ne mogu da dočekaju !!

zoki Zoki

To samo kompletan idiot moze da predlozi.

Joe

Renovirati podlogu i ostaviti tramvajima, taksistima i biciklistima, a ostali saobraćaj tutanj.

Младен

Или оставе стари мост пешацима и бициклистима, с саобраћај пребаце у тунел...

Vala

Totalna nebuloza,mada me nebi začudilo da neki inženjer sa nekog mega dens fakulteta to ne pokuša da uradi uz nesebičnu pomoć falš doktora iz vlasti.

69

Ma kada ga oni odvale ..Mali.preletačević menadžer..Kao i onaj Bačević da povezuje morave i Vardar sa E.more

Johan

Premestaju ili ruse zbog njihovog Beograda na vodi,mnogo se cuje

preČETNIK sadLAŽOV

Pa šta,kod njih je i ovako svemnebuloza?

Ex Ljubomir

Napravićemo , lepši i ..stariji most !!

milann

Okrecis li ti nekada ili 80god isti zid da te podseca na nekog, nesto,....?

milann

Kada su angazovane arhitekte politicari vec 70 godina nije cudo da grad ovako izgleda. Ne diraj nista ni Slaviju, ni Sava novu, nista ostaviti pacove i groblja da nas podsecaju na soc-"arhitekte".

Maleri Drzave

Danasnji vizionari unistise Beograd

Wlada

Vredi li taj sendvič tolike gluposti? Hoće li te biti sramota jednog dana kad ovi odu?

Istoričar umetnosti

Beograd nikada nije bio ružniji. I tačka.

Lola

pojma vi nemate sta pricate. Jedva sam razumela sta ste napisali. Ovaj eksperiment u Beogradu mora prestati. Ako vam se svidja tudja istorija, vi se preselite tamo. Nasa je , izmedju ostalog, i vama omrazeni soc realizam. Mi ga volimo, jer je i to deo nas. I Avala , puna celika i betona, i Kalemegdan i turske kaldrme i nemacki mostovi i komunisticki blokovi i Pancevacki most. To smo mi. To je deo nase mladosti i istorije. Pravite novo, ko vam brani, ostavite nama nasu starudiju. Manite se vise ovog jadnog grada, jer svaki vas fantasticni projekat je otvorena rana njegovom duhu. Vezbajte se malo na nekom drugom mestu

Kostica

Ta vaša soc arhitektura biće kroz koji mesec predstavljena u Njujorku u Muzeju moderne umetnosti kao "nedovoljno istražen opus modernističke arhitekture ". Kad biste bar na ovom portalu čitali i vesti iz kulture, a ne samo stranačka prepucavanja, možda biste i znali.

Antikomunista

Potpuno si u pravu, evo odmah se javiše ljubitelji komunističkih tekovina i poklopiše te. Ma srušili bi oni i Crkvu Svetog Marka, da im je drug Tito to rekao, al pošto nije, evo pocrkaše što će pomeriti gvozdeni nemački most star 80 godina.

The

T U N E L.

evita

i to su smislili, da povezu Savu i Dunav

EKAPIJA

KURSNA LISTA

EUR 1 117.4829
USD 1 106.5798
CHF 1 107.7133
GBP 1 137.2143
AUD 1 72.3551
JPY 100 98.1232

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Kultura

Kultura

Ansamblu "Stanislav Binički" dodeljena plaketa Kolarčeve zadužbine 19:35 h

19:35 h  |  Kultura

Svet

Svet

Nekretnine koje nose Trampovo ime se prodaju sve manje ili po nižoj ceni 19:33 h

19:33 h  |  Svet

Vesti

Vesti

Vučićević o komentarima na Fejsbuku N1, pomoć za to stigla iz Predsedništva SNS 19:31 h

19:31 h  |  Vesti

Biznis

Biznis

Aeroklub Kikinda tvrdi da im je aerodrom otet, Grad ih krivi za nelegalnu zaradu 19:25 h

19:25 h  |  Biznis

Sport

Sport

Tadić: Šteta, bilo je mnogo dobrih stvari 19:25 h

19:25 h  |  Sport

Vesti

Vesti

Nije lako Tanji Fajon: Iz redova SNS etikete, deo opozicije isključivo za bojkot 19:14 h

19:14 h  |  Vesti

Svet

Svet

Godišnjica studentske pobune protiv diktature u Grčkoj, u povorci i Cipras 18:49 h

18:49 h  |  Svet

Sport

Sport

Tumbaković: Vidi se pomak, u hodu se dešavaju pozitivne stvari 18:48 h

18:48 h  |  Sport

loader