Kuburović: Oduzmanje imovine najbolja prevencija kriminala

Vesti

Kuburović: Oduzmanje imovine najbolja prevencija kriminala

Institut oduzimanja imovine proistekle iz izvršenja krivičnog dela predstavlja najbolji preventivni mehanizam koji demotiviše kriminal u cilju sticanja materijalne koristi, ocenila je ministarka pravde Nela Kuburović.

Komentari (15)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

jota

Хапсите ме одмах!

Marko

Sjajno, vlastodrsci će naglo, ali pravedno, osiromasiti.

Zoran Andrejić Bor

Je li ovo nešto slično,kao što je Toma Nikolić,mastervojvoda,slagao građane Srbije u predizbornoj kampanji,da će doneti Zakon o poreklu imovine???

Iksmen

Oduzmite da vas vidim,ajde!

Ko je naivan?

Kriminalac uknjizi svu svoju imovinu na svoje ime? Koji to? Protiv kriminala se najbolje bori visokim standardom, a zatim nekorumpiranim sudovima i policijom. Izgradnjom svesti gradjana, ulaganjem u kulturu, nauku, sport. Kriminala i onda ima, ali mnogo manje, pogotovo onog sitnog, ulicnog... Silom i pretnjama se moze boriti protiv pojedinca koji je naleteo jer nije imao srece ili ga je neko izdao, a globalno, nikada, to su zvali treniranje strogoce, a ucinak je nula.

Žika Perić

Postavlja se pitanje. Ko je legalizovala lopovluk. Koje legalizovalo nerad. Dali zakonodavstvo. Sudstvo ili izvršna vlast.. Dok se nepromeni ta politika od toga nema ništa

Adv

Ovo su gluposti.Imovina stečena krivičnim delom se oduzimala oduvek, a ne od 2008e kako se ovde predstavlja.Razlika je samo što se od 2008e imovina oduzima unapred, i pre nego što je neko osuđej, što je u suprotnosti sa pretpostavkom nevinosti.A u predlogu novog zakona je da se oduzet novac po oslobađajućoj presudi vraća bez kamate, što je rešenje bez presedana u evropskoj praksi, možda ima u Severnoj Koroeji, nisam proveravao-A što se tiče oduzetog zlata, ono je pretopljeno! u poluge, pošto niom nije palo na pamet da je nakit mnogo vredniji nego obična poluga.

Klon

cisto zamajavanje naroda, niko ni sada, po vazecim propisima, ne zabranjuje poreskoj da bilo kog gradjanina pozove da objasni razliku izmedju prikazanog prihoda u poreskim prijavama i imovine, pa to niko ne radi, zasto? Ukoliko postoji ogromna razlika izmedju ta dva a obveznik ne moze da objasni, verovatno postoje sankcije, koje niko ne primenjuje, shodno tome bilo bi normalno da poreski organi snose odgovornost zbog toga, i moralnu i materijalnu... eto korupcije na delu

istinoljub

Nista bez Zakona o poreklu imovine.

DOSTA JE BILO

Ministarkino izlaganje sastojalo se u isčitavanju obrazloženja zakonskih predloga koji su inače u pisanoj formi podeljeni poslanicima. To njeno izlaganje biće pretočeno u stenografske beleške, koje će se štampati da bi se onda isti taj sadržaj ponvo svima podelio. Besmisao. A na predloge zakona podneto je preko 300 amandmana. To dovojno govori o tome šta poslanici misle o kvalitetu tih zakona.

Старац Фочо

Исто је говорила и Снежана Маловић...

marko

Aha, znači takav zakon smo već imali (donet 2008. kako kaže ministarka) ali je 2013. ukinut pa ga sad vraćaju. Zbog čega je to tako da mi je znati? Mora biti zbog čvaraka i kavurme.

hyper mass

Meni ona baš lepa.

BGD 011

A kako ce drzava reagovati za ''krivicna dela'' u kojima je pomagala da se pojedinci obogate na grbaci naroda i danas imaju mnoga preduzeca koja su uz blagoslov drzave dobili po bagatelnim cenama? Da li ce i njima drzava oduzeti bespravno, a opet pravno, stecenu imovinu, jer drzava je donosila zakone u korist pojedinaca a ne u korist drzave i naroda. Gospodjo Kuburovic, u Srbiji zakoni ne vaze za sve isto, to i sami znate!

Goaere

Ne nije, primereni krivični zakoni i efikasan sudski sistem su mama za to

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke 19:03 h

19:03 h  |  Biznis

Vesti

Vesti

Kriza na severu Kosova - dve suprotne verzije istine u Beogradu i u Prištini 19:01 h

19:01 h  |  Vesti

Biznis

Biznis

Ambasadorka Kine: Ako se ostvari dogovoreno, investicije 20 milijardi dolara 18:51 h

18:51 h  |  Biznis

NEWS

NEWS

Kosovo PM: We prevent cross-border illegal activities 18:38 h

18:38 h  |  NEWS

Vesti

Vesti

Klačar: Naprednjacima ne odgovaraju izbori koje bi bojkotovala opozicija 18:34 h

18:34 h  |  Vesti

Fudbal

Fudbal

Kros: Zbog transfera su bili srećni i Ronaldo i Real 18:19 h

18:19 h  |  Fudbal

Biznis

Biznis

Arsić: Novi investicioni ciklus nije dovoljan za visoke stope rasta 18:19 h

18:19 h  |  Biznis

loader