Privrednici poručuju: Reforme su morale da budu brže

Privrednici poručuju: Reforme su morale da budu brže Izvor: N1

Dragoljub Rajić iz Mreže za poslovnu podršku za N1 kaže da su reforme u Srbiji morale da budu mnogo brže, jer privrednici nemaju vremena.

Firme izlaze sa niskim cenama robe ili usluga; 14 od 49 anketiranih stranih kompnaija razmišlja o izmeštanju poslovanja u neku od susednih zemalja zbog visokih troškova poslovanja; lokalne samouprave i do 10 puta podigle porez na imovinu i šalju nadoknade za takse pet godina unazad; postoji desinhronizacija između ministarstava i lokalnih samouprava kada je reč o reformskim zakonima; problem je i zakon o računovodstvu jer 20 meseci nemate finansijske izveštaje, a prepreka je i loš poreski sistem, kao i glomazna državna uprava; privrednike guše komplikovane birokratske procedure, odgovori nadležnih instirucija čekaju se dugo, zakoni se usvajaju ali njihova primena ide sporo - da li su se i koliko uslovi poslovanja promenili u poslednjih godinu dana?

Anketa Mreže za poslovnu podršku, pokazuje da menadžeri u čak 224 kompanije u Srbiji misle da je poslovanje rizičnije ove godine, nego u istom periodu 2014.

Ministarstvo privrede Srbije demantuje te navode i podseća da su investitori više puta pohvalili reformske poteze vlade Srbije i poslovnu klimu.

O problemima privrednika za N1 govori Dragoljub Rajić iz Mreže za poslovnu podršku:

Izvor: N1info

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nenad

Retko dobar osvrt na realno stanje. Zivimo u zemlji Carobnjaka iz Oza koji svaki dan koristi medije da nas uveri da nam je super. Ja samo mogu da Vam kazem da se u privatnoj kompaniji gde radim mnogo vise radi, a zarade su, gledano u evrima, nekih 10 odsto manje nego pre nekoliko godina.

0 0

Djordje

Pa podrzite stranku koja vec deset godina prica o dubokim reformama, LDP, i pritome se ne obazire da li je nesto popularno ili ne. Svi ostali su demagozi i populisti

3 5

janko. v.

Bravo za N1 sto daje priliku ljudima koji govore istinu da informisu gradjane o pravom stanju u privredi. 27 godina radim u privredi, prosao sam mnoge pozicije a sada sam zamenik generalnog menadzera u kompaniji u kojoj radim vec 13 godina i verujte mnogo je tesko. A ovamo slusamo bajke u medijima svaki dan.

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo