Novinar N1 nagrađen za film "Smeće za energiju"

Novinar N1 nagrađen za film "Smeće za energiju" Izvor: N1 info

Novinar Televizije N1 Adam Santovac osvojio je prvo mesto u kategoriji društveno odgovornih reportaža na Internacionalnom festivalu reportaže INTERFER u Apatinu, za dokumentarni film "Smeće za energiju".

Nagradu - statuu Zlatne Nike - Adamu je dodelio žiri u sastavu: Pero Zubac, pesnik, predsednik žirija, Dušan Đoković, direktor Akademije umetnosti iz Beograda, Nemanja Santrač, član gradskog veća Sombora za kulturu i Vanja Meandžija, producent RTL-a iz Zagreba.

Nagrade na INTERFER-u dodeljuju se u pet kategorija - TV reportaža, novinarska reportaža, radijska reportaža, foto reportaža i društveno odgovorna reportaža.

Adam nagrada Izvor: N1 info

Podsetimo, Adam Satnovac je nedavno nagrađen i za svoju emisiju "Jalovište neodgovornosti" a za taj film je takođe dobio NUNS-ovu nagradu za istraživačku novinarstvo.

Direktor festivala 20. Interfer "Zlatna Nika", Tamara Popov, rekla je da je na ovogodišnjem festivalu prijavljeno više od 300 reportaža, u pet kategorija iz naše zemlje, regiona i zemalja sveta.

Pored Srbije, u konkurenciji su bili radovi iz Makedonije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, kao i Slovačke, Francuske, Rusije, SAD, Australije, Kine, Indije i dr.

Adam nagrada Izvor: N1 info

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

N1 Bravo

Super filmić!

1 0

Ivan

Čestitke novinaru Santovcu. Kao bivši novinar smatram da bi bilo korektno u ovoj vestio dodati makar još i ime snimatelja koji je, najmanje podjednako zaslužan za taj uspeh. Nagrade su čast, a timski rad je sve. Pozdrav.

15 0

fpn

nema vise tih generacija, nazalost... danas postoji samo pojedinac "koji se sam rodio"

2 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo