Đorđević: Porazi vas čine jačim!

Đorđević: Porazi vas čine jačim! Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Šampioni znaju kako se ponašaju i u situacijama kada nisu stigli do cilja. Sale Đorđević i njegovi momci su želeli finale i mesto na Olimpijskim igrama. Nisu uspeli da ostvare san. Stali su u polufinalu protiv Litvanije, a zatim su ostali i bez medalje.

Viza za Rio je daleko, bolje reći treba sačekati naredno leto. Energija i hemija naša selekcije garantuje da bez obzira na to ko će biti rival u julu mesecu, puleni Saleta Đorđevića sigurno stižu do pobede na turniru i mesta na Olimpijskim igrama. Pored toga, slažemo se sa stručnjacima koji kažu da je lakše osvojiti medalju na Olimpijskim igrama nego na Evropskom prvenstvu.

"Konsrtukcija samog tima može da bude bolja, a mladi igrači moraju da napreduju i da shvate košarku koja dovodi do rezultata. Koliko  je teško osvojiti medalju, to treba da se shvate. Ovakve utakmice se dobijaju znanjem i kvalitetom, ne samo talentom. Za to treba vremena i videćemo kako će to sve izgledati", naglasio je Đorđević i nastavio: “ "Čestitam mojim igračima na izvanrednom ponašanju i odnosu prema treningu na celom šampionatu, i tokom svih ovih godina koje smo proveli zajedno. Dali smo sve od sebe u oklonostima koje nisu bile najidealnije protiv domaćina i francuskih legendi predodređenih za zlato. Imam veliki respekt prema košarci i igračima da bih rekao ono što me tišti i zbog toga sam sačuvao da im kažem u svlačionici. Bićemo još jači i odlučniji da dođemo do Rija, izborili smo kvalifikacije što je bio jedan od primarnih ciljeva", dodao je Sale Nacionale.

Đorđević se još jednom osvrnuo na polufinale protiv Litvanije i za duel sa Francuzima rekao da su opet forsirali šut.

"Košarka je takva igra, na jednu loptu. Utakmica sa Litvanijom oduzela nam je toliko snage, a grupa je bila izuzetno teška i potrošili smo dosta mentalne energije. Nije čudo što su neki igrači završili bez energije, bilo je naporno takmičenje, a omele su nas i povrede. Nismo uspeli da iskontrolišemo njihov ofanzivni skok i ovo je jedna od retkih, mislim i prva utakmica koju smo izgubili na skok” završio je Đorđević. 

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Igor

Gledao sam jutros na nekoj tv stranici izjavu Saše Đorđevića koji je rekao čini mi se da je ovo ipak uspeh, osvojeno 4.mesto. Takođe i njegova analiza naše igre i uzroka poraza u ovom tekstu možda negde jeste tačna, ali koliko vidim, selektor nijednom nije priznao svoju odgovornost za poraz...jer ovo sigurno nije uspeh naše reprezentacije...mi smo zvanično 2.na svetu! Ok nije bilo realno da budemo svetski prvaci pored Amera...ali pobediti sve do polufinala ubedljivo (osim Nemačke) i onda onako izgubiti meč? Ja sam selektora uvek cenio kao igrača, poštujem srebrnu medalju na prvenstvu sveta, ali ovo nije nikakav uspeh osvajanje 4.mesta na evropskom prvenstvu...pošteno bi bilo Đorđević prizna prvo svoju odgovornost za neuspeh...a ima ogromnu krivicu jer on nije u ključnim trenucima protiv Litvanije doneo prave odluke, niti je imao znao kako da psihološki podigne igrače...

2 0

Smirgla45

Ih da porazi te čine jačim, pa onda bi Hrvati bili najjači...

6 0

Bjuti

Bob,bolje bi bilo da se prebaciš na gledanje "Farme "i "Velikog brata",što sudeći prema komentaru već i radiš. Nije sport za tebe. Sale Đorđević je ikona pobede u Srbiji i to prenosi na ove sjajne momke. Bravo momci, samo napred, medalja u Riu vas čeka!

5 3

* Sva polja su obavezna