Đilas: Razmišljamo o kandidaturi, ali to je mnogo skupo

Đilas: Razmišljamo o kandidaturi, ali to je mnogo skupo Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Srbija nije uspela da stigne do finala i mesta na Olimpijskim igrama u Brazilu. Jesmo razočarani, zato što smo nacija koja je pomalo euforična, ali posle srebra na SP, polufinale EP je lep uspeh.

Sada treba da razmišljamo kako dalje. Cilj su Olimpijske igre u Brazilu. Plasman u Rio su obezbedili SAD, Australija, Venecuela, Argentina, Nigerija, Španija, Litvanija i domaćin Brazil.

Uskoro ćemo dobiti ii me selekcije koja ide u Rio sa šampionata Azije. Ostaju tri upražnjena mesta, a kvalifikacioni turniri su na program narednog leta. Organizovaće se tri turnira sap o šest selekcija, a samo pobednici idu u Brazil.

Stidljivo razmišljamo o organizaciji. Ali, trebalo bi da budemo realni i vidimo koje će se sve zemlje prijaviti. Kad pogledamo sve aspekte, velike su pare u pitanju. Mislim da ova ekipa zaslužuje da igra na Olimpijskim igrama i da će to moći da uradi bez obzira gde bude igrala na turniru”, rekao je predsednik KSS Dragan Đilas i nastavio:

Verujem da su Francuska i Srbija bili najbolji na ovom turniru, ali igrali smo za bronzu. Ponosan sam na svih 12 momaka, borili su se za Srbiju, a jedna lopta nas je sprečila da idemo u finale".

Šanse da Srbija organizuje kvalifikacioni turniru sa Olimpijske igre ipak nije velike. Naime, FIBA traži oko dva miliona evra kao garanciju da bi dodelila kandidatima organizaciju turnira za Olimpijske igre.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

MilanBgd

Otkud ovaj? Nije u penziji? Ili u apcu...? Dokle bre više?!?

6 38

Radnik

Nauči pravilno da pišeš !!!

28 1

No Name

Vidi se da nista ne pratis.

24 0

* Sva polja su obavezna