Kako do Brazila?

Kako do Brazila? Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Spingler

Košarkaška reprezentacija Srbije, porazom od Litvanije, propustila je priliku da na Evropskom prvenstu obezbedi direktan plasman na Olimpijske igre, pa će se za Rio boriti u kvalifikacijama koje su na program narednog leta.

Tada će biti organizovana tri kvalifikaciona turnira sa po šest selekcija, a sa svakog turnira samo će se pobednik pridružiti reprezentacijama koje su već obezbedile mesto u Brazilu. 

Potsećanja radi to su: SAD, Španija, Litvanija, Venecuela, Argentina, Nigerija, Australija  i domaćin Brazil. Ostali učesnici će biti šampion Azije, i pobednici prethodno spomenutih kvalifikacionih turnira. 

Za sada je poznato da će evropski učesnici kvalifikacija biti pored Srbije, Francuska, Italija, Grčka i Češka, iz Afrike stižu Angola, Senegal i Tunis, sa Panameričkih igara,  Kanada, Meksiko i Portoriko, Okeaniju će predstavljati  Novi Zeland. Azijiski predstavnici biće vicešampion i ekipe koje osvoje treće i četvrto mesto. Šampionat Azije počinje za tri dana.

Treba napomenuti da je FIBA zadržala pravo da dodeli tri specijalne pozivnice kada su kvalifikacioni turniru za Olimpijske igre u pitanju.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna