Hrvatska zatvorila granične prelaze sa Srbijom

Hrvatska zatvorila granične prelaze sa Srbijom Izvor: Pixsell/Zeljko Lukunic

Granični prelazi iz Srbije prema Hrvatskoj su zatvoreni, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske. U saopštenju se navodi da će granični prelazi ostati zatvoreni do daljnjeg.

Za sav saobraćaj su zatvoreni granični prelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina

Ta informacija je preneta u saopštenju MUP Hrvatske oko 23 sata zajedno sa obaveštenjem da je u Hrvatsku do 22 sata ušlo više od 11.000 izbeglica.

Na graničnom prelazu Bajakovo rečeno da je taj prelaz i dalje otvoren za saobraćaj.

Šef smene stanice hrvatske granične policije Bajakovo, Damir Culi rekao je Tanjugu da je granični prelaz Bajakovo na granici između Srbije i Hrvatske ostao otvoren, da radi normalno i da je prohodan za sav saobraćaj.

"Bajakovo je otvoren, sav promet i saobraćaj se odvija normalno i nema gužvi", rekao je Culi.

Izbeglice i dalje ulaze

Iako su granice zatvorene, izbeglice i dalje ulaze u Hrvatsku, javlja reporterka N1.

Oni ulaze preko polja i kukuruzišta i do petka ujutru ih je ušlo oko 13.000.

Ne idu vozovi iz Beograda za Zagreb

Vozovi za Zagreb iz Beograda danas neće saobraćati jer su granični prelazi zatvoreni, rečeno je agenciji Beta u Železničkoj stanici u Beogradu.

Za sada je neizvesno kada će vozovi ponovo saobraćati na toj relaciji.

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

TUCKE

Tandrcu nam na granicama vojske policija borna kola zicane ograde zatvaraju granice? Sta se ceka ? Odmah uvesti iste mere za njihove gradjane madjari i hrvati moraju da osete da nemogu jednostrano da zatvaraju

5 13

milojko

Ne lupaj. Potencijalna agresija dolazi od migranata koji su na našoj strani granice, osvesti se. Batali Pink i RTS. To za vojsku(ako još uvek postoji tako nešto) i policiju da, ali na granici prema Makedoniji i eventualno kasnije Bugarskoj. Da se zaustavi talas.

2 1

Pitanje

Stvarno bi trebali da pogledamo mape.Koliko njih iz Sirije je prešlo u Saudijsku Arabiju,Ujedinjene Arapske Emirate ,Katar i Kuvajt. Te zemlje se razbacuju dohotkom po glavi stanovnika ,bliske su geografski i načinom zivota.Zašto svi idu prema Evropi koja je pet puta dalje? Pitam se , pitam se, da li bi mi neko znao kasti?

20 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo