Mađarska zatvorila prelaz Horgoš na mesec dana

Mađarska zatvorila prelaz Horgoš na mesec dana Izvor: N1
Granični prelaz Horgoš

Ambasada Mađarske u Beogradu u sredu je notom obavestila Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da se od danas u narednih 30 dana obustavlja saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš-Reske zbog situacije izazvane velikim prilivom izbeglica.

"S obzirom na situaciju na graničnom prelazu na autoputu Reske-Horgoš i na drumskom prelazu Reske-Horgoš koja ugrožava javnu bezbednost u Mađarskoj, a koja je nastala zbog masovne migracije, mađarska strana primenu Sporazuma o kontroli drumskog, železničkog i vodnog prekograničnog prometa Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske, na osnovu člana 24. stava (5) Sporazuma, - član 10. i 11. u vezi graničnog prelaza na autoputu Reske - Horgoš i na drumski prelaz Reske - Horgoš - privremeno, na 30 dana delimično suspenduje", kaže u noti mađarske ambasade, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Pošto nastala situacija zahteva trenutno reagovanje, u skladu sa članom 24. stav (5) Sporazuma, suspenzija stupa na snagu prijemom ove diplomatske note", kaže se noti.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Op Ozi Cija

Samo budala veruje da Madjarska ovo radi bez saglasnosti Nemacke. Zna se ko je gazda parade.

19 17

Tibor

Gazda parade je SAD. A Evropa po hiljaditi put MAGARAC, koji naseda na provokaciju. Evropa je pala na ispitu. Što pre se postave ponovo granice tim bolje, a mi naivni koji smo verovali da nije bitno koje si nacije, odosmo do đavola. Proklinjem dan kada sam rođen u Evropi u multietničkoj familiji. Bio sam zbog toga nekada srećan, ali danas ispade da sam obeležen. Ostaje mi da budem nemi posmatrač umiranja Evrope što je ona objektivno i zaslužila.

1 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo