Banjička šuma je od danas "Bajfordova šuma"

Banjička šuma je od danas "Bajfordova šuma" Izvor: Freeimages

Odlukom Skupštine Grada Beograda područje Banjičke šume od danas je zaštićeno područje - spomenik prirode "Bajfordova šuma".

Rešenjem koje su prihvatili gradski odbornici promenjen je naziv, ali i ukupna površina zaštićenog područja koja iznosi 40 hektara, osam ari i dva metra kvadratna, a na zaštićenom području uspostavlja se režim zaštite III stepena.

Inicijativu za promenu naziva Banjičke šume u "Bajfordovu šumu" podneli su supruga Timotija Bajforda, građani i drugi subjekti.

Odbornici su usvojili i informaciju o preduzeću "Beogradvode", kojom se ono vraća u delokrug preduzeća "Srbijavode", u okviru usklađivanja sa propisima EU.

Tagovi: šuma , Beograd

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Branko

Šumu je lično Bajford spasao od krcenja u čemu je posle niza godina borbe sa srpskom birokratijom i uspeo. Da se nije za to izborio, tamo bi sada stajao još jedan blok bezličnih zgrada. Podignuta je brvnara za čuvara šume, uređene staze za trčanje ... Nakon te akcije je Banjička Šuma dobila i nezvanični naziv - Bajfordova Šuma. do danas... https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Timothy_John_Byford

28 2

glupavi gradjanin

Kakvo sjajno uništenje tradicije.Nije Banjička šuma.Bajfordova šuma.Kako to zvuči provincijski.Sjajno.Da li ova vlast može da sačuva bar nešto od tradicije.Tako je naredjeno zar ne?Bajford zadužio Strbiju i Beograd.Pitam se čime?

5 46

Паметан грађанин

Нормалним детињством за огроман број деце, не само у Србији већ и шире. Образујте се.

20 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo