Dragojlović: Jedina slaba karika - naša misija u Briselu

Dragojlović: Jedina slaba karika - naša misija u Briselu Izvor: N1

Biće otvorena nova poglavlja do kraja godine, mislim da smo mi, kao država, ispunili sve ono što je pred nas stavila EU, rekla je u Novom danu Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU.

Kako je navela, to je samo otvaranje pregovora i početak razgovora o onome šta tek treba učiniti.

Ali, dodaje, važno je i psihološki i suštinski za našu zemlju. Nama je bitno da počnemo da razgovaramo o tome koliko smo daleko od onoga što je evropski standard, šta i kako treba da uradimo da poboljšamo sistem, rekla je ona.

Kako navodi, Srbija je dosta uradila. "Završen je proces skrininga, dakle, analitički pregled zakonodavstava, predstavili smo svoje zakonodavstvo i EU je predstavila svoje, i sada vidimo gde je razlika".

Kako dodaje, institucionalni okvir za pregovore je zaokružen. Imamo ministarku za evrointegracije, imamo formirani pregovarački tim, a jedina slaba karika je naša misija u Briselu, navodi ona. Misija nije dovoljno ojačana i morala bi biti, sa određenim kadrovima koji će da prate politiku EU u različitim oblastima, navel aj eona i dodala da to treba da uradi Ministarstvo spoljnih poslova.

Poglavlja 32 i 35 će biti otvorena zajedno, navodi ona dodajući da za Poglavlje 35 ni EU nije bila spremna.

Celo gostovanje pogledajte u videu ispod:

Izvor: N1

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

glupavi gradjanin

Govori kao da mi ne pratimo i ne pamtimo sta svi oni izjavljuju.Za te plate koje primaju bar bi mogli da prate sta svaki od njih izjavljuje u vezi EU.

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo