Vučić i Rama u TV emisiji o budućnosti Balkana

Vučić i Rama u TV emisiji o budućnosti Balkana Izvor: Tanjug / AP, Hektor Pustina

Zajedničko gostovanje premijera Srbije i Albanije u TV emisiji krajem avgusta u Beču, tokom Druge konferencije o zapadnom Balkanu, predstavlja podršku ideji da su zdrava polemika i razmena mišljenja put ka rešavanju problema, izjavila je Zvezdana Kovač, izvršna direktorka Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistocnoj Evropi iz Soluna.

"Naša je davnašnja ideja da ugostimo premijere Srbije i Albanije. Ne samo da ugostimo ovu dvojicu premijera, već i premijere iz ostalih zemalja regiona i to zato što su oni među najuticajnijim ličnostima, makar na ovim našim prostorima, navodi za "Danas" Kovač, koja je i glavna urednica regionalne tv produkcije "Okruženje".

Ona će zajedno sa portparolom Saveta za regionalnu saradnju Nenadom Šebekom krajem meseca u TV emisiji ugostiti premijere Srbije i Albanije, što će biti njihovo prvo zajedničko gostovanje u elektronskim medijima.

Kovač kaže da "Okruženje" želi da uvede razgovor, zdravu polemiku i razmenu mišljenja kao osnovno i jedino sredstvo rešavanja problema.

"To što su Vučić i Rama, zajedno sa generalnim sekretarom Saveta za regionalnu saradnju Goranom Svilanovićem, prihvatili poziv, tumačim kao dobar znak podrške jedne takve politike. I organizatori samita su prepoznali značaj ovakve televizijske emisije i omogućili su nam da budemo deo njihove agende", konstatuje ona.

Govoreći o glavnim temama emisije u kojoj će gostovati Vučić i Rama, Kovač precizira da će dvojica premijera razgovarati o "odnosu dve države, o tome kako vide budućnost Balkana, kako da prošlost ne bude smetnja konstruktivnoj saradnji i kako da mladi ljudi žive u regionu punom podsticajnih izazova, a ne prepreka i sukoba".

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Uroš

Tv duel godine.

64 1

Gavrilo

Čuj, Rama i Vučić, samo im još Pajtić i Tači fale Jadan je Balkan, obzirom ko raspravlja o njegovoj budućnost. Nevolja je u tome što tu mora da živi nas nekoliko miliona ojađenih.

11 93

Tijara

Proslost je nepromenjiva i kao takva ostaje i oko toga verovatno nikakvog dogovora biti nece. Ono sto se moze pobediti , to je buducnost i oko nje bi trebalo uloziti svu energiju da do pozitivnih pomaka u odnosima dva naroda i dodje.

79 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo