Postavljen "Srpski zid plača" ispred Skupštine

Postavljen "Srpski zid plača" ispred Skupštine Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji postavilo je ispred Skupštine Srbije panoe sa fotografijama i imenima više od 2.500 civilnih žrtava, vojnika i policajaca, pod nazivom "Srpski zid plača", zahtevajući od države i grada da im dodeli lokaciju za podizanje spomenika žrtvama.

Panoi će ispred parlamenta ostati do 15. jula.

Predsednik tog udruženja Simo Spasić rekao je novinarima da od države i grada traže da dobiju lokaciju za spomenik za sve ubijene i nestale srpske žrtve na Kosovu i Metohiji.

Udruženje je, kako je naveo, pokrenulo i peticiju za podizanje tog spomenika, a ona je predata i predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Zid plača Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Spasić je rekao da je sa predstavnicima republičkog parlamenta dogovoreno da će "Srpski zid plača" ostati ispred najvišeg zakonodavnog tela do 15. jula.

Lozanka Radojčić, majka vojnika stradalog na Košarama, navela je da je bol svake majke za izgubljenim detetom isti, ali da za bol majki iz Srebrenice zna ceo svet, a da za bol majki iz Srbije retko ko zna.

Zid plača Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

"Za taj spomenik neko može pomisliti da i ne znači ništa, ali mi se borimo da ova država stane iza tih žrtava i da ih u neku ruku prizna, a ne da ih zaboravom ubije još jednom", rekla je Radojčić.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

snezana

Vec ih je zaboravila

1 0

mileva

Zar nije donet propis kojim se zabranjuje svako okupljanje i demonstriranje ispred Doma Narodne skupstine? Ovo je cak uslo u gabarit zgrade, dakle drzavni, a ne privatni projekat.

5 3

glupavi gradjanin

Milevo kako ti nije jasno.Ove su pustili kako bi imali oprfavdanje da puste da se izležavaju ovi drugi kada budu to hteli.

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo