Cesid: Građani najveće poverenje imaju u Vojsku

Cesid: Građani najveće poverenje imaju u Vojsku Izvor: N1

Građani Srbije imaju najveće poverenje u Vojsku Srbije i to poverenje raste, saopštilo je Ministarstvo odbrane povodom istraživanja Centra za slobodne izbore i demokratiju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, istraživanje je urađeno za potrebe kancelarije Zaštitnika građana Saše Jankovića, a čak 61 odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno na pitanje o poverenju o vojsku.

Istovremeno, 57 odsto građana veruje crkvi, a 40 odsto policiji.

Istraživanjem je, kako se navodi u saopštenju, još jednom potvrđeno da je vojska institucija koja godinama uživa najveće poverenje građana Srbije.

U odnosu na podatak iz prethodnog istraživanja, koje je u novembru 2014. godine sprovedeno za potrebe misije OEBS u Beogradu, primetan je rast poverenja građana u vojsku za 11 odsto.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.200 ispitanika, od 21. do 30. marta ove godine, nakon pada helikoptera Vojske Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

glupavi gradjanin

Je li to nasledje tekovina JNA?Gde je nasa vojska?Gde su vojnici?Nesto ih nisam vidjao u poslednjim godinama osim sredovecnuh cikica u po nekom vozilu maskirno farbanom u stilu kako sam vidjao na filmu.

1 1

Valjevo

Aj ne lupaj

3 1

Ertem

Kakve nebuloze...

10 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo