Zatvori

Cesid: Građani najveće poverenje imaju u Vojsku

Cesid: Građani najveće poverenje imaju u Vojsku Izvor: N1

Građani Srbije imaju najveće poverenje u Vojsku Srbije i to poverenje raste, saopštilo je Ministarstvo odbrane povodom istraživanja Centra za slobodne izbore i demokratiju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, istraživanje je urađeno za potrebe kancelarije Zaštitnika građana Saše Jankovića, a čak 61 odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno na pitanje o poverenju o vojsku.

Istovremeno, 57 odsto građana veruje crkvi, a 40 odsto policiji.

Istraživanjem je, kako se navodi u saopštenju, još jednom potvrđeno da je vojska institucija koja godinama uživa najveće poverenje građana Srbije.

U odnosu na podatak iz prethodnog istraživanja, koje je u novembru 2014. godine sprovedeno za potrebe misije OEBS u Beogradu, primetan je rast poverenja građana u vojsku za 11 odsto.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.200 ispitanika, od 21. do 30. marta ove godine, nakon pada helikoptera Vojske Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

glupavi gradjanin

Je li to nasledje tekovina JNA?Gde je nasa vojska?Gde su vojnici?Nesto ih nisam vidjao u poslednjim godinama osim sredovecnuh cikica u po nekom vozilu maskirno farbanom u stilu kako sam vidjao na filmu.

1 1

Valjevo

Aj ne lupaj

3 1

Ertem

Kakve nebuloze...

10 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo