"Dosta je bilo": Politički progon radnika zbog tvitovanja

"Dosta je bilo": Politički progon radnika zbog tvitovanja Izvor: N1

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski pokrenuo je postupak otkaza za inženjera Branislava Mihajlovića zbog njegovih kritičnih stavova objavljenih na ličnom Tviter nalogu, saopštio Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović".

Pokret "Dosta je bilo" oštro osuđuje odmazdu i politički progon zaposlenih u Boru, zbog javno iznetih stručnih stavova, kojima se ukazivalo na štetno poslovanje Spaskovskog, kao i na posledice koje će zbog toga imati ceo borski okrug i Srbija.

"Ovo je direktan napad nesposobnog SNS-ovog, URS-ovog kadra na slobodu mišljenja i govora zagarantovane ustavom", navodi se u saopštenju.

Branislavu Mihajloviću je uručeno Upozorenje o postojanju razloga za otkaz o radu jer je, kako se navodi, sa svog tviter naloga "na iskrivljen i neistinit način govorio o kompaniji" i to, kako se ističe, suprotno naredbi direktora da je samo on "vlašćen za predstavljanje i istupanje u sredstvima javnog informisanja".

Pokret "Dosta je bilo" poslao je zahteve inspekciji rada za sprovođenje inspekcijskog nadzora zbog kršenja Ustava i Zakona o radu. Dopis je upućen i Vladi Srbije, Ministarstvu privrede i Agenciji za privatizaciju.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mariza

Branislav Mihajlović je extra inženjer.

25 0

octopus

Pozivam radnike da se isčlane iz sindikata.Sva svita prevaranata i neradnika je godinama u sindikalnim odborima i latentno rade za poslodavce u svi režimima,a istovremeno prodaju maglu,luk i krompir!!!PRIDRUŽITE SE ZDRAVIM POLITIČKIM OPCIJAMA I TU POTRAŽITE SVOJU ZAŠTITU!!!Meni sve ovo smrdi na doba Dučea i Adolfa .

38 1

Marina

Podavice nas poltroni i du*euvlakaci, bilo gde da radite. Strasno.

46 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo