Od N1 traženo da ne postavlja pitanja ministru Gašiću

Od N1 traženo da ne postavlja pitanja ministru Gašiću Izvor: N1

Prošlo je dva i po meseca od pada vojnog helikoptera u kom je stradalo sedam osoba, a još nije poznato ko je i na koji način snosio odgovornost za tragediju. Predistražni postupak počeo je početkom aprila, a do dan danas iz Tužilaštva nema informacije o tome da li će i protiv koga biti pokrenut postupak, po krivičnoj ili prekšajnoj odgovornosti.

Sedamdeset i pet dana nema odgovora na pitanje da li će neko preuzeti odgovornost za pad helikoptera. Sedam, odnosno 18 dana posle nesreće Tužilaštvu su predati vojni izveštaji o tom slučaju. Pokrenut je predistražni postupak, koji traje već 56 dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Da li je, neko od vojnih lica ili iz ministarstva disciplinski kažnjen zbog kršenja procedura - pokušali smo da pitamo ministra odbrane Bratislava Gašića, koji je bio u Banjičkoj kasarni sa ambasadorkom Francuske.

Iako je novinarima rečeno da će ministar odgovarati na pitanja posle obilaska soba za simulaciju, žena iz ministrove pratnje pitala je ko je od novinarskih ekipa sa televizije N1, a potom nam je rekla: “Ministra nemojte ništa da pitate, a ako Vas nešto zanima, pošaljite mejl”.

Na naše pitanje da se predstavi ona nije odgovorila. Kako N1 saznaje, reč je o Danki Milošević, jednom od osnivača stranke Srpska narodna partija i urednici časopisa “Vodič za život”.

Pokušali smo da saznamo koje je radno mesto Danke Milošević u Ministarstvu odbrane, nažalost bez uspeha. Ipak, poslušali smo je i ministru odbrane poslali mejl s pitanjem da li je neko disciplinski odgovarao zbog slučaja helikopter. Međutim, odgovor nije stigao.

Stručnjaci smatraju da za Vojsku Srbije ne bi valjalo da ovo postane novi slučaj Topčider.

Opširnije u prilogu Jelene Zorić:

Izvor: N1info

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Gledam ovu sliku pa se pitam: Da li ovakvi tipovi treba da nas brane!? Sa ovakvim ministrom i oficirima nikako! Da li se ovakvim ponasanjem ministra i generala (ne svih bar tako verujem), brani otadzbina!? Ubije svoje i nikom nista!???? EJ BRE, OPAMETITE SE i tornjajte vec jednom!!!! Ne brukajte nekada slavnu Srpsku vojsku. Vucicu bre!!! Mam**** jedan, koga si to postavio za ministra?!

4 0

Milka

Ma pitajte zgadiju , njih treba naterati u mišiju rupu , ne samo ybog ove nesrece sa helikopterom ,vec zbog svih ponizenja , zbog ispiranja mozga ovog nesrećnog naroda ,koji su doveli do ambisa , lazima , otimanjem , pljackom ,a sve kao zarad boljitka ,ali samo za sebe i svoje podguzne muve .

4 0

SD

PUTINIZAM!!!

6 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo