Agencija pokrenula postupak protiv Gašića

Agencija pokrenula postupak protiv Gašića Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) i aktuelnog ministra odbrane Bratislava Gašića, piše nedeljnik Vreme.

Kako prenosi list, Gašić je kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.

Gašić u izjavi za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) tvrdi da nije u sukobu interesa.

"Sa kime povezana lica? Pa ne mogu ja da se odreknem svoje porodice", izjavio je on.

Nedeljnik podseća da je Savet za borbu protiv korupcije nedavno objavio Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija koji, između ostalog, pokazuje da Gašićeva Televizija Plus, zbog višegodišnje blokade računa, posluje preko firme njegove žene.

BIRN i Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) su došli u posed nove dokumentacije iz koje se vidi ne samo da je Gašić članovima porodice dodelio novac iz gradskog budžeta, već i da je zarada koju su njegove porodične firme na taj način ostvarivale znatno uvećana od kad je SNS na vlasti, piše Vreme.

Vučić: Ako je istina, Gašić će snositi odgovornost

Agencija pokrenula postupak protiv Gašića Izvor: N1
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su optužbe protiv ministra odbrane Bratislava Gašića zbog sukoba interesa veoma ozbiljne.

On je dodao da je važno da optužbe budu ispitane i da će, ako se utvrdi da su istinite, ministar snositi odgovornost.

"Što se tiče optužbi, one su vrlo ozbiljne i to bi trebalo da se sagleda", rekao je Vučić.

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

glupavi gradjanin

Čitam ja tako "pokazuje da Gašićeva Televizija Plus, zbog višegodišnje blokade računa, posluje preko firme njegove žene.".Pitam se zašto da plaćamo još i taksu za TV kada već funkcioniše plaćanje sa naše strane od našeg novca.To potvrdjuje "BIRN i Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) su došli u posed nove dokumentacije iz koje se vidi ne samo da je Gašić članovima porodice dodelio novac iz gradskog budžeta, već i da je zarada koju su njegove porodične firme na taj način ostvarivale znatno uvećana od kad je ...".Znači treba ukupnu sumu novca podeliti sa TV taksom i osloboditi toliko broj građana plaćanja takse jer je nemoralno naplaćivati jednu istu stvar duplo.Nadam se da nam uz taksu neće uvaljivati i po 100 g kafe.

1 0

Kale

Ne provlačite čoveka,koji je izmislio teleprompt,kroz blato.

5 0

Ministar

Koje je ovo banana država, Gašić neće biti smenjen zbog propusta oko helikoptera nego oko korupcije. Tako nije odgovoran za 7 ljudskih života nego za neko proneveru od 10-tak hiljade evra.

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo