Nikolić dobio najviše odlikovanje na Kubi

Nikolić dobio najviše odlikovanje na Kubi Izvor: Reuters

Predsednik Tomislav Nikolić, koji je u dvodnevnoj poseti Kubi, odlikovan je najvišim kubanskim odlikovanjem "Hose Marti", koje se dodeljuje za doprinos svetskom miru, obrazovanju, kulturi i nauci. Danas sastanak sa predsednikom te zemlje Raulom Kastrom.

Istim odličjem prošle godine su odlikovani predsednik Rusije i Kine.

Inače, Nikolića su u Havani dočekali pomoćnik ministra spoljnih poslova Kube Rohelio Siera Dias, ambasadorka Kube u Beogradu Majra Ruiz i bivša ambasadorka Kube u Beogradu, Mercedes Valdes.

U srdačnoj dobrodošlici, koju mu je u ime predsednika Kube poželeo, Dias je istakao visok stepen saradnje dve zemlje koja posetom predsednika dobija, kako je rekao, jednu novu dimenziju.

U srpskoj delegaciji je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Supruga predsednika, Dragica Nikolić, posetiće Bolnicu za majku i dete “Ramon Gonzales Coro” i doniraće opremu za bebe, dok će u školi za decu sa posebnim potrebama “ Siera Maestra” donirati laptopove, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Najavljući današnji sastanak Nikolića i Kastra, kubanska agencija Prensa Latina podseća da su se dvojica predsednika sreli početkom maja u Moskvi na obeležavanju 70. godišnjice pobede nad fašizmom, a pre toga u januaru 2013. na samitu latinoameričkih i karipskih zemalja i EU u Čileu.

Izvor: N1 info

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lele

Kako Srbija može da donira bolnice i škole na Kubi, kad naše škole i bolnice nemaju svu tu opremu?

4 0

Dunce

Strasno... Odlikuju nekog ko tako grubo izrazava netrpeljivost prema pojedincima zbog njihove necioinalnosti.

2 0

branka

tante za mante!!!

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo