Protest u Savamali protiv Beograda na vodi

Protest u Savamali protiv Beograda na vodi Izvor: Tanjug/Oksana Toskić

Nekoliko stotina građana okupilo se ispred zgrade Geozavoda na protestu protiv potpisivanja ugovora za projekat "Beograd na vodi", koji je organizovala Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Protest je organizovan pod nazivom "Pokažimo im patku" zbog ugovora o projektu "Beograd na vodi" koji je danas potpisan.

Okupljeni sugrađani kažu da je ovo tek prvi u nizu protesta koji će nastupiti, jer žele da se čuje glas građana o, kako kažu, sramnom ugovoru između države i privatnog investitora.

Oni su doneli veliku figuru žute patke i istakli transparente "Ne da(vi)mo Beograd" i "Beograd neće buržujski kvart na vodi".

"Došli smo da im pokažemo patku za sve promenjene urbanističke planove, promenjene zakone, nasilno raseljene radnike Železnice i sve što će tek biti urađeno na štetu nas građana, a u korist investitora", rekla je Ljubica Slavković iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".


Protest je podržao i radijski voditelj Igor Brakus, koji se našalio da ne zna šta se događa i da je došao na zahtev biznismena Miroslava Miškovića.

"Ja apsolutno nemam pojma šta se ovde dešava, Mišković me je sinoć nazavao i rekao da dođem ovde, da će mi dati hiljadu dinara i sendvič", kazao je Brakus.

Istovremeno, pored protivnika projekta, okupilo se i oko sto građana koji ga podržavaju. Oni nisu nosili nikava obeležja ni transparente.

Protest je obezbeđivala policija, a za saobraćaj je bila zatvorena ulica Marka Kraljevića.

Više o tome od našeg reportera:

Izvor: N1

Komentara 31

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

nisam iz bg

st vi kukate za ove sto s nasilno raselili..valjda oni trebaju da budu u prvim redovima...99 posto gradjana u srbiji ne zna kakvi su im urbanisticki planovi u gradovima,vi znate...napred srbija

2 10

Maja

Ne kapiram sto sad protestujete kad je ugovor vec potpisan ?? Kada se glasalo u skupstini, niko nije rekao istinu - da ce projekat trajati 30 godina !! Bruka i sramota !

13 4

Žandarm

Juče smo mi vama pokazali patku jer ste doziveli fijasko na mitingu....hahahah

249 103

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo