Vučić: Zamoliću šeika da nam pokloni policijski helikopter

Vučić: Zamoliću šeika da nam pokloni policijski helikopter Izvor: Tanjug

Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je da će građani do kraja godine živeti bolje ali i prokomentarisao da je optužnica protiv Hašima Tačija i dalje na snazi te će se Srbija u skladu sa tim i ponašati ako on dođe u Beograd. Dodao je da neće biti nabavke novog vladinog aviona i da će zamoliti šeika da nam pokloni neki policijski helikopter.

Pošto presuda protiv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija nije ukinuta država Srbija će se ponašati u skladu s tim, izjavio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara, on je rekao da njega niko iz Brisela nije zvao da interveniše u vezi s eventualnom posetom Tačija Beogradu upitavši novinara kako uopšte zamišlja da bi to izgledalo da neko njega iz Brisela pozove i zatraži da uradi nešto što je protivno zakonima Srbije.

"Pa ako on o tome odlučuje, ako će on sa njim da dođe, u našoj zemlji postoje zakoni, kakvo je to licemerje nekih ljudi", zapitao je Vučić podsetivši da presudu protiv Tonija Blera nije ukinuo on, nego je to učinjeno još 2001. godine u vreme vlasti DS i DSS.

U tom smislu, ponovio je, "presudu Tačiju nismo ukinuli, pa pošto nije ukinuta Srbija će se tako i ponašati, u skladu sa zakonom".

Građani će osetiti boljitak pre kraja godine

Vučić: Zamoliću šeika da nam pokloni policijski helikopter Izvor: Tanjug

On je takođe izrazio je uverenje da će građani pre kraja godine osetiti boljitak, koji će biti izražen i kroz povećanje plata i penzija.

"Od onoga što sam rekao ne odustajem", poručio je premijer i dodao da je još pet meseci potrebno pratiti fiskalna kretanja kako bi se precizno utvrdilo u kojoj meri je moguće vraćanje plata i penzija.

Komentarišući kako će MMF-a oceniti sprovođenje aranžmana, on je rekao da MMF nema na čemu da zameri u pogledu fiskalnog deficita jer su ostvareni rezultati u prvom kvartalu mnogo bolji nego što se očekivalo.

On je rekao i da prvi dani aprila pokazuju "preticanja" u pozitivnom smislu u odnosu na isti mesec protekle godine i ukazao da su i dalje svi pokazatelji u budžetu bolji nego lane, a kao primer naveo bolju naplatu PDV-a i niže rashode.

Ne dam pare za novi avion

Vučić: Zamoliću šeika da nam pokloni policijski helikopter Izvor: Tanjug

Vučić je rekao i da nema novca za kupovinu novog aviona za potrebe državnika i da se o tome ne razmišlja.

"Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare",naveo je on odgovarajući na pitanje da li se razmišljalo o kupovini novog aviona nakon jučerašnjeg incidenta.

Vučić je rekao da će država o tome moći da razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara.

"Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo", rekao je Vučić.

Zamoliću šeika da nam pokloni dva helikoptera

Vučić je izrazio nadu da će lovačka avijacija uskoro imati najveći broj ispravnih aviona u poslednjim godinama, te da će broj ispravnih i novih helikoptera za policiju biti značajno povećan.

Podsetivši da je vlada odlučila da se 600 miliona dinara uloži u kupovinu dva helikoptera za Vojsku, on je rekao da će se za pomoć obratiti i šeiku Muhamedu.

"Ne kažem, niti imam garancije, da ćemo da dobijemo to, ali ću ga zamoliti da nam pomogne u nabavci ili da nam pokloni jedan ili dva policijska helikoptera, što bi bilo od izuzetnog značaja", rekao je Vučić.

Neću da komentarišem provokacije Edija Rame

Premijer Vučić je rekao i da nema nameru da komentariše provokacije albanskih političara, jer je za Srbiju važno da bude stub stabilnosti, te da će uvek imati racionalan i odgovoran pristup i čuvati nacionalni ponos i dostojanstvo.

Vučić: Zamoliću šeika da nam pokloni policijski helikopter Izvor: Tanjug

"Od mene nećete da čujete loše reči o njima, herojske izjave za unutrašnju upotrebu, već racionalni pristup", rekao je Vučić povodom izjave albanskog premijera Edija Rame da će se Albanija i Kosovo ujediniti.  

On je dodao da će razgovori razgovori sa albanskim predstavnicima, i Ramom i kosovskim premijerom Isom Mustafom, biti teški, ali da je njihov posao da razgovaraju i da dolaze do rešenja.

"Naš posao je gradimo puteve i mostove, a ne da ih rušimo, i Srbija će to nastaviti da čini, ali će umeti da sačuva svoju zemlju, teritoriju, nacionalni ponos i dostojanstvo", rekao je Vučić.

Komentara 76

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

e pameti

a Nikilic je zasluzio da pobedi Tadica.

0 1

Milos

То је највећа несрећа глупих људи, што не могу да схвате да су глупи.... Не кажем за Вучића, нажалост он је паметан, него за ове око њега, који су сиромашни, глупи и стварно верују у те његове глупости што прича. Чак почињем да се бринем и око ових са купљеним дипломама што се преко везе убацују у разна предузећа, зар стварно мисле да ће тако моћи да иде у недоглед? Па кад се све распрода и потроше све паре неко ће морати да заврне рукаве, а тада ће схватити да они који знају како и који су спремни да раде већ раде али у иностранству.

10 0

VUK

Smeni ti Gasica i Loncara a od seika bi mogao da pozajmis da platim struju i infostan. Ili bolje da se zaposlim u nekoj fabrici koju ce on da otvori pa da mogu sam da platim dugove, a ne da pricas prazne price i da se odjednom pojavljuju neke pare kojima niko nezna poreklo a pod izgovorom dao seik na rec Vucicu.

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo