Pink: Društvu potrebna emisija kao "DNK", to je spas za žene

Pink: Društvu potrebna emisija kao "DNK", to je spas za žene Izvor: Logo

TV Pink saopštila je danas da je neopravdana i neprimerena peticija "Mreže žena protiv nasilja" i još 74 organizacije, koje su od Regulatornog tela za elektronske medije tražile zabranu emitovanja emisije DNK i oduzimanje dozvole za emitovanje signala TV Pink.

Ženska mreža je peticiju uputila nakon što je jedan od učesnika emisije DNK iz Jagodine pretukao ženu do smrti.

"Suludo je jednu emisiju optuživati da ima bilo kakve veze sa podsticanjem nasilja budući da se za učešće u njoj prijavljuju najčešće upravo žene koje u tome vide svoj spas", saopštila je ta televizija.

U saopštenju se navodi da žene koje se prijavljuju za tu emisiju u njoj vide spas "a ne u nekim organizacijama za koje i ne znaju da postoje i koje se oglase katkad nekim saopštenjem".

"Zbog toga smatramo da je itekako potrebno društvu da ovakav program postoji. A daleko iznad toga je potrebno sistemsko rešenje i ogromna edukacija stanovništva po pitanju zaštite žena, dece, pa i muškaraca od nasilnika", navodi se u saopštenju TV Pink i kao najvažnije ističe potrebu buđenja svesti okoline nasilnika koja upravo prijavom nasilja kojeg je svedok, može sprečiti gubitak života.

Tagovi: TV Pink , DNK , NVO

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čuburka

Treba ukinuti ružičastu tv koja stvarno truje polupismeni narod. Na mom tv-u ti kanali ne postoje.

32 1

Aladin

i ja sam već duže vreme pobrisao sve kanale pinkovizije i lepo se osećam, kao i još neki moji poznanici. Mizerija!

27 1

Slatki septembar

Cestitam akademskom slikaru Veljku Mihajlovicu koji je vratio nagradu "Zlatni beocug" koju je dobio 1999. godine za doprinos kulturi. Ove godine ju je dobio Zeljko Mitrovic (da, dobro ste procitali), pa je to Mihajlovicu bio dovoljan razlog da istu nagradu i vrati. A o toj televiziji i njenom vlasniku ne treba trositi reci-genocid srpske kulture je poceo sa ovim likom.

44 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo