Autonomni ženski centar: Mediji doprinose nasilju nad ženama

Autonomni ženski centar: Mediji doprinose nasilju nad ženama Izvor: N1

Mreža Žene protiv nasilja i još mnogo organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava uputile su peticiju Regulatornom telu za elektronske medije. Zahtevaju zabranu i dalje emitovanje emisije "DNK" i oduzimanje dozvole za emitovanje signala Televiziji "Pink".

Svedokinje smo još jednog, 12. po redu ubistva žene od početka godine, kaže Aleksandra Nestorov iz Autonomnog ženskog centra. Primećujemo da mediji doprinose eskalaciji nasilji prema žanama, da slabo poznaju ovaj fenomen, navodi ona.

Pređena je jedna granica u medijima koja je nedopustiva u civilizovanom svetu, navodi Nestorov.

Kaže da njihovu inicijativu podržavaju brojne organizacije - od onih koje se bave ljudskim pravima, preko novinarskih, penzionerskih udruženja...

Obratile smo se Ministarstvu kulture i informisanja, jer mislimo da je vrlo važno da se oglase povodom ovih pitanja, navodi ona.

Celo gostovanje pogledajte u prilogu ispod:

Izvor: N1

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zorana

Podrska vasoj inicijativi, i nadi da ce poprimiti masovne razmere. Ali, kako danas stvari stoje, uzalud ste se obracali ministarstvu. Nase Ministarstvo kulture i informisanja vam tek nece pomoci. U njegovom okrilju je vlasnik Pinka, kao dobitnik ovogodisnje nagrade `Zlatni beocug`. Svaka cast slikaru Veljku Mihajloviću koji je , kad je saznao za tu vest, negodujuci vratio isto priznanje, a dobio ga je jos 1999 godine. Iskreno sam iznenadjena, i potpuno zapanjena kad sam procitala ko su bili clanovi zirija. Od vecine takvu odluku ne bih ocelivala ni pod razno.

7 1

kgb sou

Ministar je zauzet pravljenjem frizure.

25 1

Ax

Žene čine ovaj svet plemenitijim mestom!

23 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo