NVO traže ukidanje emisije DNK i oduzimanje dozvole Pinku

NVO traže ukidanje emisije DNK i oduzimanje dozvole Pinku Izvor: Logo

Više od 70 organizacija civilnog društva zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije da zabrani dalje emitovanje emisije "DNK" na TV Pink, a tom mediju sa nacionalnom frekvencijom da oduzme dozvolu za emitovanje signala.

Mreža "Žene protiv nasilja" navela je u saopštenju da su 74 organizacije civilnog društva i MODS - Mreža koju čini 95 organizacija koje štite dečja prava, potpisale peticiju za zabranu emitovanja emisije "DNK" i oduzminanje licence TV Pink.

U peticiji se navodi da je TV Pink u emisiji "DNK", emitovanoj prošle nedelje, omogućio "još jednom nasilniku da pred očima javnosti zlostavlja suprugu preispitujući njenu 'ispravnost' u postupku utvrđivanja očinstva nad zajedničkom decom".

Organizacije civilnog društva ocenile su da je time TV Pink dehumanizovala ženu, normalizovala muško nasilje prema ženama, dala mu legitimitet i doprinela eskalaciji nasilja sa brutalnim ishodom.

Prema navodima medija, njegovo nasilje prema supruzi se pojačalo u periodu od snimanja do prikazivanja sporne emisije, a dva dana posle emitovanja nasilnik ju je ubio, navodi se u peticiji.

Tagovi: dozvola , TV Pink

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Darko

Znaci danas ocekujem da ce ceo dan biti Vucic na Pinku

2 1

Ertem

Bravo! Podržavam u potpunosti. Dve muve jednim udarcem, em nema ovih gadosti em nema Vučića.

43 2

PETAR PAN

Ako se ne varam, nacionalna frekvencija je nacionalno dobro.Kako kome.

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo