Zatvori

Uslov Srpske liste za povratak jeste poštovanje sporazuma

Uslov Srpske liste za povratak jeste poštovanje sporazuma Izvor: TANJUG/Boki

Poštovanje koalicionog sporazuma ostaje jedini uslov za povratak Srpske liste u prištinske institucije, zajednički su danas ocenili šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić i predstavnici Srpske liste.

Njihov sastanak održan je u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Birou Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Pored Đurića na sastanku su bili zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ljubomir Marić.

Učesnici današnjeg sastanka izrazili su nadu da će „iskrenu ruku pomirenja“ koju zajednički pružaju Beograd, srpska zajednica na Kosmetu i jedinstvena lista Srpska", Priština konačno biti spremna da prihvati.

Od kosovskih vlasti se traži i da počnu da poštuju koalicioni sporazum sa Srpskom, navodi se u saopštenju.

Srpska lista, koja u kosovskom parlamentu ima devet poslanika, u koaliciji je sa Demokratskim savezom i Demokratskom partijom Kosova. Izvori iz Srpske ranije su rekli za agenciju Beta da ta lista traži prestanak privatizacije u srpskim sredinama i formiranje dve nove opštine.

Srpska je počela bojkot kosovskih institucija u februaru nakon što je iz Vlade Kosova smenjen njen predstavnik Aleksandar Jablanović zbog izjave da su "divljaci" oni koji su na Badnje veče 6. januara kamenjen gađali Srbe koji su pokušali da obiđu svoje kuće u Đakovici.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo