Pastor: Objediniti pokrajinske i lokalne izbore

Pastor: Objediniti pokrajinske i lokalne izbore Izvor: N1

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor smatra da pokrajinske i lokalne izbore treba održati istovremeno, da je to najracionalnije rešenja i sa ekonomskog i sa političkog aspekta, i da je do takve odluke moguće doći dogovorom.

Predsedsednik SVM-a u intervjuu za Politiku objašnjava da je dogovor moguć ako preovlada razum, a nada se da hoće.

Na pitanje na čemu temelji uverenje da je dogovor oko izbora moguć kad naprednjaci i demokrate imaju suprotstavljene stavove, Pastor je rekao "Mi naprosto imamo nekakav 'dan D', a to je 90 dana pre 22. juna".

"Tada ističe mandat sadašnjem sazivu pokrajinskog parlamenta i do kada se moraju održati pokrajinski izbori, znači polovina marta sledeće godine. Kada manje-više bude poznat datum održavanja lokalnih izbora, mislim da bi tada moglo da se razgovara i dogovori da i pokrajinski budu istog dana", rekao je on.

Pastor je podsetio da su poslednjih 10 do 15 godina, pokrajinski i lokalni izbori uvek bili istoga dana i da je do toga uvek dolazilo dogovorom.

Nastavljam razgovore sa Pajtićem i Čankom

Povodom razgovora sa Bojanom Pajtićem i Nenadom Čankom rekao je da će biti još jedan sastanak kome će domaćin biti LSV i da se nada da će okončati dogovor i javnosti reći ono što do sada nisu.

Zadovoljan sa saradnjom sa Vučićem

Na pitanje kako je zadovoljan vladom Aleksandra Vučića posle skoro godinu dana i da li su ostvarena obećanja iz koalicionog sporazuma sa SNS, Pastor je rekao da je i zadovoljan i da nije. "Zadovoljan sam odnosom, komunikacijom otvorenošću. Realizacijom onoga što smo potpisali nisam zadovoljan, kao što nijedan građanin, mislim, nije zadovoljan onim što smo uspeli da uradimo za proteklu godinu".

Na pitanje ko je kriv za to Pastor smatra da se radi o jednom dugom procesu koji nas je doveo u ovu situaciju.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo