Centar za demokratiju: Sud odbacio Dulićev zahtev

Centar za demokratiju: Sud odbacio Dulićev zahtev Izvor: Medija centar Beograd

Koalicija za nadzor javnih finansija saopštila je u ponedeljak da je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu iz 2012. godine, kojom je kao neosnovan odbijen tužbeni zahtev bivšeg ministra za zaštitu okoline Olivera Dulića prema tuženom Topličkom centru za demokratiju i ljudska prava i Draganu Dobrašinoviću.

Dulićeva tužba, kojom je tražio da sud obaveže tužene da mu solidarno isplate naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede ugleda i časti u iznosu od 900.000 dinara, podneta je dok je obavljao funkciju ministra, navodi se u saopštenju.

Povod za tužbu bili su tekstovi objavljeni na sajtu Koalicije za nadzor javnih finansija o učinjenim i planiranim zloupotrebama budžetskih sredstava u okviru promocije akcije Očistimo Srbiju, tokom održavanja teniskog turnira Serbia Open.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja je za te namene 2009. i 2010. godine platilo gotovo 476.000 evra. Za 2011. je bila predviđena potrošnja 225.000 evra, od čega je Dulićevo ministarstvo posle tekstova Koalicije za nadzor javnih finansija odustalo, navodi se u saopštenju.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo