Beogradu ponovo odobrena pomoć države, za šta - nije poznato

Nikad bolje stanje u finansijama, tako vlast objašnjava situaciju u državnoj kasi. Prilikom posete dnevnom centru za penzionere u Beogradu, ministri finansija i rada su zato najavili i još veće penzije. Para u budžetu ima čak i za pomoć Beogradu.

Izvor: N1

Od početka godine glavni grad je od države dobio skoro četiri miliona evra pomoći; niko, međutim, nije objasnio čemu je taj novac namenjen.

Samo dan pre nego što počne isplata uvećanih penzija, ministri su otišli u posetu penzionerima. I to da ih uvere da ih čekaju još bolji dani.

"Nikada penzije nisu bile veće u Srbiji. I ono što je i predsednik Vučić rekao, kako nastavljamo da rastemo, a rastemo iz godine u godinu, tako će penzije biti sve veće i veće", kaže ministar finansija Siniša Mali.

"Insistiraću kao resorni ministar da penzije rastu kao što smo i on i ja obećali u skupštini", poručio je ministar rada Zoran Đorđević.

Ministre i gradonačelnika u dnevnom centru za penzionere Radana Čupić dočekao je aplauz i hor, ali i penzioneri koju si imali i šta da dobace ministru Zoranu Đorđeviću.

Iako pojedini nisu zadovoljni povećanjem, većina je, kako kažu, zadovoljna dnevnim centrima za penzionere.

 "Imamo jogu, pevanje, glumu, dramsku sekciju i sve to koristim". 

"Ovo je jedini klub koji ima razboj i zato su velike gužve. Nadamo se da će biti još", kažu penzioneri s kojima smo razgovarali.

Ipak, Siniša Mali nije bio toliko raspoložen da se druži sa novinarima.

N1: Gospodine Mali, samo kratko.

Mali: Ja samo sa Nadom (bakom) pričam, pa ćemo se sledeći put ispričati.

A hteli smo da ga pitamo zbog čega je država odobrila novu pomoć Beogradu i to od 150 hiljada evra, čime je ukupna suma pomoći od početka godine dostigla skoro četiri miliona evra. Na kraju je pristao da odgovori .

"Država stoji iza pomoći gradu Beogradu kao i lokalnim samoupravama, za one projekte koji su važni i za Srbiju i za Beograd. Dakle u ovom trenutku pretpostavljam da je postojao neki projekat koji podržava i Republika i da smo i mi svoj deo na taj način ispoštovali", rekao je Mali.

Precizan odgovor na pitanje: na šta će biti potrošen novac nije mogao da da ni gradonačenik:

"Ne razumem šta me tačno pitate, koji novac, kad kako šta....Pošaljite mi pitanja i dobićete odgovor", kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Inače, Fiskalni savet upozorava da novac dobijen kao pomoć, lokalne samouprave mogu da troše bez saglasnosti Skupštine grada i informisanja javnosti.

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Zagorka Dolovac, probudite se, vreme je!

7 0

NATA GRANATA

Masnoj guski mazu ispod repa.

9 0

Tuti fruti band

Kako ne zna se za šta? Za novogodišnju rasvetu i jarbole. Sada su oni valjda na redu... grdne pare odoše a da gradani nisu doživeli boljitak, naprotiv. Beograd se pretvorio u oskopinu i rupu bez dna. Novac se uglavnom troši za šminkanje grada umesto na bolnice, klinike, infrastrukturu... nikada gore stanje u gradu nije bilo. Gotovo da je stanje bezizlazno pogotovo saobraćaj koji je u potpunom haosu

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo