Vojni sindikat traži smenu Vulina, podneće izveštaj EK

Vojni sindikat traži smenu Vulina, podneće izveštaj EK Izvor: N1

Vojni sindikat Srbije zatražio je smenjivanje ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina zbog - kako navodi - "nezakonitosti u radu" Ministarstva.

Sindikat je najavio da će narednih dana podneti izveštaj Evropskoj komisiji o "oblicima torture, kršenja međunarodnog prava i osnovnih ljudskih, građanskih i radničkih prava i sloboda, od strane članova Vlade Srbije".

Navodeći da je jutros "u nezakonitom disciplinskom postupku" saslušan generalni sekretar tog sindikata zbog izjave date jednom dnevnom listu, Vojni sindikat je u saopštenju ocenio da se "Ustav i svi zakoni Srbije, koji propisuju rad i delovanje sindikata, a naročito međunarodne konvencije i Revidirana evropska socijalna povelja, svesno gaze od strane ministra odbrane i njegovog sekretara, sa namerom da se jedini reprezentativni sindikat u Vojsci Srbije ugasi".

"U ovom trenutku od Vlade Srbije i premijerke Brnabić zahtevamo odgovor da li je najgrublje kršenje međunarodnog prava i zakona, na način svojstven vremenu fašizma, politika Vlade Srbije? Da li će ministar odbrane biti pozvan na odgovornost zbog nezakonitosti u ministarstvu na čijem je čelu", upitali su iz sindikata.

Uz zahtev za prijem kod premijerke Ane Brnabić, Vojni sindikat je najavio da će u zaštiti sindikalnih prava koristiti "sva raspoloživa sredstva, uključujući sudsku i krivičnopravnu zaštitu".

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nemanja

Bravo vojsko!

1 0

mima

podrzavam sindikat,

6 1

E, Pa

Ljudi kako ste do sada mogli da trpite Vulina kao ministra?

26 218

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo