Srpska: Zbog taksi, nema podrške za predloge Vlade Kosova

Srpska: Zbog taksi, nema podrške za predloge Vlade Kosova Izvor: Logo

Srpska lista najavila je da će zbog uvođenja poreza od 10 odsto na proizvode iz centralne Srbije u Skupštini Kosova delovati potpuno opoziciono, kao i da će pozvati gradjane na mirne proteste ako te mere ne budu povučene.

Oni su naveli da neće podržavati predloge Vlade Kosova, a da će podržati svaki predlog za njeno rušenje.

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje tih mera za koje je ocenila da "najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji povećanjem cena osnovnih životnih namirnica".

"Ne tražimo ništa novo, već zahtevamo poštovanje postojećeg sporazuma CEFTA (Srednje-evropski sporazum o slobodnoj trgovini - Central European Free Trade Agreement), konačni početak primene briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština i drugih obaveza prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i svima u regionu", navela je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista je navela da je prinudjena na takav vid političkog delovanja da bi "zaštitila vitalne interese gradjana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine".

"Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu i ne žele da budu taoci neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak", zaključilla je Srpska lista u saopštenju.

Tagovi: srpska lista , taksa , Kosovo

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

NATA GRANATA

Kako vetar duva.

0 0

A

Ušli ste u koalicionu Vladu sa Haradinajem i sad kmečite. Ne smarajte više.

131 0

Losh

Ovi su još u vlasti dole. A peru ovde narod nekakvim pričama...

17 347

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo