Telekom Srbija: Informacije RATEL-a zastarele

Telekom Srbija: Informacije RATEL-a zastarele Izvor: N1

Telekom Srbija saopštio je da ukupan broj korisnika multimedije i interneta kompanije Kopernikus Technology iznosi više od 200.000 korisnika i da su informacije RATEL-a sa kraja drugog kvartala ove godine zastarele i ne odgovaraju trenutnom činjeničnom stanju na tržištu.

Podsetimo, N1 je juče preneo informacije iz izveštaja RATEL-a, zaključno s krajem juna ove godine, koje pokazuju da je tada Kopernikus Technology, koji je kupio Telekom Srbija, imao ukupno tri odsto, odnosno 51.000 korisnika.

Telekom danas objašnjava da je Kopernikus Technology masovnom digitalizacijom i kupovinom manjih operatera u 2018. godini povećao tržišno učešće kompanije, odnosno da prelazi osam odsto u distribuciji televizijskih sadržaja.

Upoređujući ove podatke to praktično znači da je Kopernikus od jula do novembra uvećao broj svojih korisnika za dva i po puta.

RATEL: Prikupljamo podatke

Oglasio se i RATEL. Navode da Regulatorna agencija za elektronske komunikacije trenutno prikuplja podatke, od operatora o stanju na tržištu telekomunikacija, koji se odnosi na treći kvartal ove godine.

Dodaju da će nakon obrade, ti podaci, u vidu izveštaja, takođe biti objavljeni na sajtu RATEL-a, navodi se u odgovoru RATEL-a na pitanja N1.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Alhemicar

Ovo su price za malu decu. Ovde ima posla za istragu finansijskih i privrednih inspektora, ocigledno da se nesto muljalo od utaje poreza, placanja autorskih prava i slicno.

3 0

Missx

Svaka, ali svaku takvu transakcija mora da odobri Komisija za zastitu konkurencije. Gde su ta resenja o akviziciji kopernikusa? Ni telekovog nema, barem ga nije bilo pre 3 dana...

5 124

Maki

Sacekaj par dana...

2 135

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo