Uhapšene četiri osobe zbog mita prilikom javnih nabavki

Uhapšene četiri osobe zbog mita prilikom javnih nabavki Izvor: Shutterstock
(ilustracija)

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su četiri osobe iz Kragujevca i Svilajnca zbog davanja i primanja mita prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Uhapšen je G.R. (42), kao odgovorno lice direkcije za nabavke u "Energetika" iz Kragujevca zbog primanja mita, zatim D.C. (48) kao faktički odgovorno lice kompanije "Cvetković kop" iz Svilajnca zbog davanja mita, M.S. (44) iz Kragujevca zbog pomaganja u primanju mita i Z.M. (58) iz Svilajnca zbog posredovanja u davanju mita.  

Sumnja se da je G.R. od D.C. zahtevao 350.000 dinara kako bi mu omogućio privilegovan položaj na konkursu za javne nabavke za iznajmljivanje kamiona sa vozačima koji je raspisalo preduzeće "Energetika" i dobijanje posla na tenderu, što je 10 odsto od procenjene vrednosti te javne nabavke.

G.R. je uhapšen nakon primopredaje 100.000 dinara, a sumnja se da je novac primio preko pomagača M.S. i posrednika Z.M.  

M.S. se sumnjiči da je D.C. prenosio informacije o javnoj nabavci, cenama i drugim ponuđačima, dok je G.R. dostavio podatke o karakteristikama dva kamiona kao predmeta javne nabavke kako bi prilagodio konkursnu dokumentaciju ponuđaču D.C.  

Za ove usluge M.S. je, kako se sumnja, od G.R. uzeo polovinu od 100.000 dinara.  

Kako se sumnja, Z. M. je upoznao M.S. i D.C. i između njih posredovao u nalaženju ponuđača za javnu nabavku, a potom i u primopredaji novca. 

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

PMila NS

Zanima me samo gde ih smeste ako ih,zaista,uhapse?Znam,pustice ih odmah,ali,mnogo je pohapseno a zatvori prebukirani odavno.

1 0

ministar za lobotomiju

Porast prosečnih iznosa za podmićivanje ukazuju na izvestan ekonomski oporavak i neznatno poboljšanje satandarda građana Srbije. Neka je reči o nekoliko procenata rasta, ali taj rast je u ovim okolnostima izuzetno značajan. Ako smo mi, kao građani, u stanju da bar za podmićivanje izdvajamo više novca, ako već ne možemo za hranu, garderobu ili kulturni život, to uliva nadu da bi poboljšanje vremenom moglo da se ‘prelije’ i u druge sfere našeg života.

15 0

Sonja Mogorjelo

Šta su kupovali viski i jelke?

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo