Ford kupio firmu za iznajmljivanje električnih trotineta

Ford kupio firmu za iznajmljivanje električnih trotineta Izvor: TANJUG/AP Photo/Gene J. Puskar

Američka kompanija za proizvodnju vozila "Ford" je kupila malo poznatu početničku (startup) kompaniju "Spin" za iznajmljivanje električnih trotineta za javnu upotrebu, da bi proširila svoje prisustvo u alternativnim načinima gradskog prevoza.

Vek stara automobilska kompanija objavila je kupovinu kompanije "Spin" koja pretplatnicima u San Francisku iznajmljuje javne trotinete koje mogu ostaviti bilo gde, ne samo na namenskim stanicama za to.

"Spin" radi u 13 gradova i na prostranim imanjima fabrika i univerziteta, omogućavajući pretplatnicima da pozajme električni trotinet za samo jedan dolar, uz dodatnih 15 centi za minut korišćenja.

"Ford" kaže da je poslednjih godina "dramatično porastao" broj opcija za prevoz ljudi, i da u nekim prilikama ljudi koriste po više vidova transporta tokom samo jednog putovanja.

Najveće američke kompanije za gradski prevoz putnika nalik taksiju, "Uber" i "Lift" (Lyft), takođe investiraju u iznajmljivanje trotineta.

"Ford" već ima sistem za javnu upotrebu gradskih običnih i električnih bicikala uz pretplatu, "Ford Go Bike" u oblasti San Franciska.

Finansijski uslovi kupovine firme "Spin" nisu objavljeni.

Tagovi: Ford , automobili , trotinet

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ha

Eliminišu konkurenciju na legalan način,ono dam ti ponudu koju ne možeš da odbiješ...

3 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo