Biserko: Podelom Kosova žrtvuje se sudbina Srba

Biserko: Podelom Kosova žrtvuje se sudbina Srba Izvor: N1
(arhiva)

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko ocenila je da je podela Kosova i razmena teritorija postala legitimna opcija za deo međunarodne zajednice, i upozorila da se takvim rešenjem žrtvuje sudbina tamošnjih Srba.

Biserko je za Danas kazala da je i Srpska pravoslavna crkva svesna opasnosti podele teritorija.  

"Ne ulazeći u to iz kojih razloga se Srpska pravoslavna crkva protivi podeli i razmeni teritorija između dve države, moj utisak iz razgovora s tim ljudima koji žive u centralnom delu Kosova, jeste da im ona (SPC) puno pomaže i da je svesna opasnosti koje im prete od podele Kosova", rekla je ona.

Biserko je kazala da je prilikom nedavne posete Kosovu čula da predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači idejom o razmeni teritorija "priželjkuju Nobelovu nagradu za mir", dok građani strahuju da će njihova sudbina biti žrtvovana.  

"Da li je zaista vredno žrtvovati Srbe s Kosova da bi se postigao nekakav dogovor po tom nacionalističkom ključu podele i razmene teritorija. Međunarodna zajednica mora biti svesna da svaka podrška ovakvom rešenju stvara i direktno uzrokuje ljudsku nesreću, nesreću običnih ljudi", poručila je Biserko.  

Tagovi: Sonja Biserko , Kosovo

Komentara 34

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sofija

Sta ce crkva u politici? hoce li to neko da objasni?

140 0

armin

Niko nema prava rasparčavati i deliti ono što ni sam nije stvorio. Treba se boriti za opstanak teritorija a ne da delimo zemlju kao bombone! Pobogu, tamo je naš narod, naše najveće svetinje...

243 0

kninjanka

Gospođa Biserkoje zabrinuta za Srbe na Kosovu! Ironija! Da li je bila zabrinutra za Srbe u Kninskoj krajini odakle su joj koreni! Ako bude zabrinuta za Srbe na Kosovu kao što je brinula i za zemljake onda im se loše piše!

201 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo