Brnabić: Pismo svim zemljama u svetu o ponašanju Prištine

Brnabić: Pismo svim zemljama u svetu o ponašanju Prištine Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će u ime Vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić želi tim pismom da ukaže da prištinske vlasti "u potpunosti i kontinuirano krše sve postignute dogovore, regionalne inicijative i međunarodne sporazume, pa čak i dokumente koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. Republike Kosovo". 

Tim pismom Vlada Srbije želi da upozori na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine, kao i na "namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope". 

"Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Tagovi: Ana Brnabić , Kosovo , pismo

Komentara 42

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dr

Cirkularne tuzibabe salju pamflete. Cuvajte artiju trebace vam da pisete oprostajna pisma

6 0

Dragan

Xaxa Potresli smo se mnogo a i oni ce ...Botovi jadni ste

10 0

Zaklina

Mozda ta pisma slati prvo po Srbiji😂😂😂

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo