Tadić: Vučić kroz kablovski sistem želi da kontroliše medije

Država parama svih građana kroz Telekom Srbija, umesto da investira u širokopojasni internet koji bi bio na korist svih građana, ulaže skoro 200 miliona evra za jedan kablovski sistem koji je u uskoj vezi sa Srpskom naprednom strankom, izjavio je lider SDS-a Boris Tadić.

Izvor: N1

Tadić kaže da je jedina namera Aleksandra Vučića da kroz kablovsko - distribucione sisteme vrši pritisak na medije.

"Kada god Aleksandar Vučić optuži bivšu vlast da je nešto učinila, zapravo on upravo čini. Moja obaveza, kao bivšeg predsednika i bivšeg ministra telekomunikacija je da ukažem na to šta se dešava u Srbiji trenutno. Rekao sam da je investicija Telekoma u Kopernikus jedna od najvećih mahinacija, ne samo po medije nego i po celu ekonomiju. Skoro 200 miliona evra za jedan kablovski sistem, parama svih građana Srbije; umesto da Telekom investira u širokopojasni internet, koji bi bio na korist svih građana, Telekom ulaže u jedan marginalni posao, ulaze u jedan sistem koji je u uskoj vezi sa SNS. Taj novac se transferiše u ofsor kompanije. Taj novac će na kraju otići u ruke članova Srpske napredne stranke", kaže Tadić.

Tadić je medijima poručio da je spreman da o, kako kaže, kriminalu ogromnih razmera koji se događa u Srbiji, svedoči na sudu.

On navodi da nije cilj Aleksandra Vučića razbijanje monopola na tržištu, već da želi da kontroliše medije.

"Apsolutno se takva odluka kosi sa svim evropskim standardima i procedurama, ni jedan sistem u Srbiji ne sme da ima monopol ne samo na medije već i na distribuciju medija. Apsolutno je nedopustivo da bilo ko ima monopol na tom polju. Krše se evropski standardi, ali Vučić ostvaruje još jednom u tišini, napadajući druge i lažući građane, stratešku prednost za buduće izbore. Ja upozoravam evropske političare da zbog toga što daju Vučiću podršku, pokazuju najveću neodgovornost, jer urušavaju demokratiju u našoj zemlji", kaže Tadić.

On je dodao da Telekom kontroliše infrastrukturu i da je obavezan, po zakonima o telekomunikacijama, da tu infrastrukturu daje i svima ostalim operaterima - mobilnim operaterima ili kablovsko-distribucionim sistemima koji prenose medije.

Najveća laž da je DS napravila "zemunski klan"

Boris Tadić je izjavio da je jedna od najvećih laži da je Demokratska stranka napravila "zemunski klan", rekavši da je ta optužba koju im je uputio predsednik države Aleksandar Vučić "vrhunac bešćašća". 

Vučić je povodom navoda bivšeg predsednika Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića u intervjuu NIN-u da je Srpska napredna stranka "političko krilo 'zemunskog klana'", rekao da su predstavnici bivše vlasti bili deo tog klana i da su se u njihovo vreme svakog dana ljudi ubijali po ulici. 

Tadić je rekao da je kriminalizacija Srbije izvršena onda kada je SNS u kampanji 2012. godine obećao za 3.600 osuđenika da će biti oslobođeni služenja kazne.

Tagovi: Boris Tadić

Komentara 38

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

DN

Tadiću što se ti uopšte javljaš, veliki je tvoj udeo u svemu što se događa, hoćeš da podsetiš ljude šta si uradio za 8 godina, vaskrsao si SPS, pomogao si da SNS dođe na vlast i "spasio" si ih od Šešelja, koji divlja u Skupštini, tj "spasio" si radikale od radikala i otišao u neki drugi film ( !!! ), ali mora se priznati nisi sedeo na stiroporu, nisi štrajkovao glađu jedno popodne i nisi bio ratnik ali mogao si da sprovedeš LUSTRACIJU ....

1 3

Šone

Svi dok nisu na vlasti su male bebe i nevinašca a kad dodaju na vlast kreće brijanje na suvo.

2 0

Poznavalac materije

Ogromna koliciina BOTOVSKIH MINUSA.. Da li je moguce da niti jedan sajt ne moze javno da objavi odakle doaze.

7 121

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo