Novi dan o pregovorima u Briselu, gost i Mile Kekin

Novi dan o pregovorima u Briselu, gost i Mile Kekin Izvor: N1

U Briselu će, pod okriljem Evropske unije, biti nastavljeni razgovori Beograda i Prištine. Očekuje se da će biti potvrđena spremnost da se intenziviraju napori u postizanju pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa", što Brisel smatra "suštinski važnim" za dalji evropski put Srbije i Kosova.

Prema izveštajima iz Brisela, situacija uoči sastanka "problematična" je zbog "carinskog udara" Prištine, ali se, uprkos tome, očekuje da bude "utvrđen ritam budućih sastanaka" i "intenziviranje u ekspertskoj fazi" pregovora Beograda i Prištine. O porukama koje dolaze nakon najnovijeg sastanka predsednika Srbije i Kosova u Briselu u temi jutra Novog dana govori Dušan Janjić, osnivač Foruma za etničke odnose.

Kako su ove poruke primljene na Kosovu, kako su ih razumeli Srbiji koji žive južno od Ibra. Za Novi dan iz Gračanice govori Stefan Filipović iz Centra za mir i toleranciju.

Društveno-političke aktuelnosti kroz pregled štampe komentariše direktor Color Press Grupe Robert Čoban.

Samostalna izložba slikara Nemanje Okiljevića, pod nazivom "1914-1918.", otvorena je u "Kuća kralja Petra I'" na Senjaku. Autor javnosti predstavlja radove inspirisane temama, događajima i ličnostima iz perioda Prvog svetskog rata. Ova izložba ciklusa slika i crteža je priča o izdvojenim događajima i ljudima kroz koje opisuje snagu opšteg osećanja stradanja kojima Nemanja Okiljević izražava saosećanje prema strahotama ne tako davno proživljenim od strane predaka koji poziva na podsećanje. Sa autorom će razgovarati naša reporterka Neda Kurjački.

Uživo smo i na Sajmu zapošljavanja Link2Job. Više od 40 kompanija ponudiće nezaposlenima oko 400 slobodnih radnih pozicija iz najrazličitijih oblasti rada. Kakva je ponuda na tršitu rada, saznaćemo u nastavku.

U Beogradu je održana međunarodna konferencija pod naziom "Javno zdravlje i sportsko rekreativni programi". Na koji način bi sportom trebalo doprinositi očuvanju zdravlja u svakoj životnoj dobi? Kako unapređivati javno zdravlje? Kako odabrati adekvatnu fizički aktivnost i oblik rekreacije? Da li treba vežbati celog života? Kada početi? Koje bolesti preveniramo redovnom fitzičkom aktivnošću? To su teme o kojima u nastavku govore prof. Dušan Mitić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i prof. Vladimir Jorga, doktor sportske medicine, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu u penziji i višegodišnji šampion Jugoslavije u karateu.

Svake nedelje ljubitelji umetničke muzike i nauke će, širom sveta, moći da slušaju koncerte i predavanja koji su održani u Kolarčevoj zužbini. Pokrenut je projekat Saveta mladih, ponovo, u godini velikog jubileja, zato što je jedan od glavnih ciljeva Zadužbine privlačenje pažnju publike na važnost umetničke muzike, nauke ali i učenja kroz ceo život. Cilj je da mladi umetnici i naučnici postanu idoli i heroji novih generacija. O tome u Novom danu govore Maša Mileusnić i Ana Anastasov.

Nakon dve godine rada, hrvatski muzičar Mile Kekin objavio je album pod imenom "Kuća bez krova". Ovaj autorski i delom autobiografski album, sa 10 pomno biranih pesama, nastao je pod producentskom palicom Denisa Mujadžića Denykena. Mile Kekin je naš gost u petak ujutro.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Život

...je borba!

1 0

michael

Nekom majka a nekom maceha

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo