Sindikat pravosuđa: Postupak protiv Pavlovića se odugovlači

Sindikat pravosuđa: Postupak protiv Pavlovića se odugovlači Izvor: Shutterstock

Sindikat pravosuđa Srbije u avgustu prošle godine podneo je krivičnu prijavu protiv zamenika upravnika specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Milana Pavlovića zbog nesavesnog rada, zato što je zaposlenima uskraćivao pravo na naknadu troškova prevoza, što je potvrđeno izvršnom i pravosnažnom sudskom presudom.

Predstavnici sindikata kažu da se postupak po njihovoj krivičnoj prijavi odugovlači, jer je zamenik javnog tužioca, kako navode, zanemario sudske presude kao dokaz i uzaludno se mesecima dopisuje sa policijom koja ignoriše njegove zahteve za dodatnim obaveštenjima.

Takođe ističu da je nejasno zašto se zamenik javnog tužioca obratio policiji, kada dobro zna da je zabranjeno komentarisati sudske odluke, kao i to da nigde nije propisano da je policija nadležna da preispituje pravosnažne izvršne i sudske odluke.

Bez obzira na to, policija još uvek nije postupila po zahtevu zamenika javnog tužioca.

Zbog nepostupanja policije, odnosno, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta, kojem se zahtevom obratio zamenik javnog tužioca, Sindikat pravosuđa Srbije žalio se Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Kažu da su ih iz tog sektora uputila na načelnika Policijske uprave za Grad Beograd, kojima su se, kako navode, obratili pisanim putem.

Predsednica sindikata Slađanka Milošević kaže da uprkos tome, do danas rezultata nema, jer izveštaj sa prikupljenim potrebnim obaveštenjima nije stigao do tužioca.

Takođe su istakli da će se žaliti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i Savetu Evrope, delegaciji EU i Evropskoj komisiji.

Izvor: N1

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stevan

Da li Vi ( mislim na narod), uopste, verujete sindikatima? Jos pravosudja !!!

4 4

Emerik

Moćnicima zakoni ne trebaju; one i oni su iznad zakona.

932 7124

Čikar Pera

Da, da, žalite se Vučiću - jedan poziv menja sve. Eeeeee

1089 10635

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo