Čeferin jedini kandidat za predsednika UEFA

Čeferin jedini kandidat za predsednika UEFA Izvor: Alexander Hassenstein/Getty Images

Evropska fudbalska federacija potvrdila je u četvrtak da je Aleksandar Čeferin jedini kandidat za predsednika na izbornom kongresu UEFA.

Rok za podnošenje kandidature za predsednika Evropske fudbalske unije bio je 7. novembar, a dan kasnije UEFA je potvrdila da je jedini kandidat trenutni predsednik Aleksandar Čeferin.

Ukoliko mu bude ukazano poverenje, što se svakako očekuje, Čeferin će dobiti puni četvorogodišnji mandat. Izborni kongres UEFA biće održan u Rimu 7. februara 2019. godine.

Samo jedan kandidat podneo je kandidaturu i za mesto podpredsednika UEFA i to je sadašnji Čeferinov zamenik Šandor Čanji.

UEFA je takođe objavila da su poznati i kandidati za jednog potpredsednika Međunarodne fudbalske federacije (mesto je rezervisano za četiri britanska saveza), kao i za stalne članove u organima FIFA.

Iz UEFA su naglasili da je rok za podnošenje kandidatura za mesto u Izvršnom komitetu UEFA, za osam članova koji će biti izabrani na četiri godine, petak, 7. decembar ove godine.

Čeferin je na mesto predsednika UEFA izabran nakon što je Mišel Platini morao da se povuče i zapravo njegov prvi mandat traje samo dve godine. 

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Shlosser

UEFA k'o Glavni odbor SNSa...

4 0

Magelan

Veliki gospodin, poznajem mu oca i brata, vrhunski ljudi...puna podrška Aleks!

5 4

* Sva polja su obavezna