Pucnjava u baru u Kaliforniji, najmanje 13 mrtvih

U kalifornijskom studentskom baru, jedan muškarac ubio je 12 ljudi, a više od 20 je ranio. Poginuo je i on sam. Ovo je najveći masakr posle tragedije u školi na Floridi pre devet meseci, kada je ubijeno 17-oro učenika i učitelja. Ova tragedija dogodila se samo dve nedelje pošto je u sinagogi u Pitsburgu ubijeno 12-oro ljudi.

Izvor: Agencije

Napadač na kafić u Kaliforniji identifikovan je kao 29-ogodišnji Dejvid Ijan Long. Lokalne vlasti su utvrdile da je koristio pištolj kalibra 45 kada je zapucao u baru u mestu Tauzend Ouks, 60 km severno od Los Anđelesa, usmrtivši 12 ljudi.

Među poginulima je i jedan policajac, kao i zamenik šerifa okruga Ventura, navela je policija.

Napad se dogodio tokom studentske proslave u Tauzand Ouksu, u predgrađu Los Anđelesa. Policija je saopštila da su se u trenutku pucnjave stotine ljudi nalazile u baru.

Zvaničnici su rekli da je napadač pronađen mrtav u baru, ali da nije poznato kako je preminuo. Očevici su rekli da je napadač ušao u bar oko 23.30 i da je počeo da puca "iz crnog pištolja".

Pripadnici policije i vatrogasne službe izašli su na lice mesta. Istraga je u toku.

Gradonačelnik Tauzand Ouksa Endi Foks rekao je za CNN da je obavešten da su službe reagovale u najkraćem roku.

Dodao je da se Tauzand Ouks smatra jednim od najbezbednijih gradova u zemlji.

"Realnost je da ovakvi zločini mogu da se dogode bilo gde, bilo kada, čak i u zajednicama koje se smatraju ekstremno bezbednim", rekao je Foks za CNN.

Šerif okruga Ventura rekao je za CNN da se ne zna da li je napad povezan sa terorizmom, kao i da su korišćene dimne bombe.

Vlasti istražuju navode o korišćenju dimnih bombi, ali kažu da za sada ništa od dokaza za to nisu pronašli.

"Pozvali smo jedinicu za bombe da istraži i nekoliko pasa proverava područje. Za sada nismo našli eksplozivne naprave ili potvrdu da je bilo dimnih uređaja", rekli su za CNN.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Legenda

Srbija zivi kao 90-ih a Amerika kao 30-ih...pa ko je sad NAPREDNIJI???

38 13

CRNA RUKA

Ta luda i degenerisana Amerika!!!

22 31

NebojsaDrugosaopsteniOdSrbovrela

Karma je čudo

12 47

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo